Що таке срібло? Розуміння срібла як товару для трейдерів

Що таке срібло і для чого воно використовуується?

Срібло - це дорогоцінний метал, який використовується в ювелірній справі, а в промисловості - у виробництві столового срібла та електроніки. Інвестори можуть купувати срібло у злитках, монетах і брусках або спекулювати на спотовій ціні срібла. Хоча хімічний символ срібла - Ag, на фінансових ринках воно відоме під валютним символом XAG.

Останні графіки срібла можна використовувати як індикатор економічного здоров'я, а жива ціна на срібло може допомогти спрогнозувати рух цін на низці фінансових ринків, включаючи основні сировинні товари, валютні пари та акції.

Історія срібла як класу активів

Історія срібла як класу активів налічує тисячі років, починаючи з перших згадок про видобуток у 3000 році до нашої ери. З ростом популярності срібла видобуток поширювався по всьому світу, а його використання та цінність зростали. До кінця 19-го століття для задоволення попиту на цей дорогоцінний метал видобували 120 мільйонів тройських унцій на рік.

Жива ціна на срібло була зафіксована лише в 1970-х роках, коли його було введено зі стартовою ціною в 1,80 долара за тройську унцію. На початку 1980-х років вартість срібла зросла до 36 доларів, але незабаром впала до рівня нижче 10 доларів, де вона залишалася більше двох десятиліть. Наступного разу ринок срібла досяг значного піку під час фінансової кризи 2008 року, коли його ціна майже подвоїлася до $20, але незабаром знову впала. Найвищою історичною ціною на срібло було ралі до майже $50 за унцію в 2011 році.

Що впливати на ціни на срібло?

Основні фактори, які впливають на ціни на срібло, включають попит і пропозицію, світову економіку та співвідношення золота і срібла.

Попит і пропозиція

Попит і пропозиція, як і у випадку з усіма іншими сировинними товарами, мають великий вплив на ціну срібла. В середньому 27 000 тонн срібла видобувається у світі щороку, причому Китай, Мексика і Перу лідирують за обсягами видобутку. Великі країни-імпортери, такі як США, Великобританія та Індія, можуть потребувати до 29 000 тонн срібла на рік. Будь-яке відчутне збільшення, зменшення або дисбаланс може спричинити рух на ринках срібла.

Значна частина попиту на срібло зумовлена розширенням його промислового застосування. Срібло має найвищу електропровідність серед усіх металів, і тому стало ключовим компонентом у стійких інфраструктурах, таких як сонячні панелі. Метал також має численні застосування в медичному секторі.

Економічні фактори

На ціну срібла також впливає світова економіка. У періоди економічного піднесення ціни на срібло можуть зростати, оскільки люди споживають більше електроніки, ювелірних виробів і купують більше автомобілів, які мають срібні компоненти. Однак у періоди економічних і політичних криз ціна на срібло також може зростати, оскільки його використовують як "дешевшу" альтернативу безпечного притулку.

Співвідношення золота до срібла

Золото-срібний коефіцієнт - це вага в унціях срібла, необхідна для купівлі однієї унції золота. В середині 2019 року співвідношення золота до срібла сягнуло 90, що означає, що для купівлі однієї унції золота потрібно 90 унцій срібла. Це означає, що срібло тривалий час торгувалося з великим дисконтом порівняно із золотом. Коли співвідношення є таким високим, срібло, як правило, має перевагу, оскільки воно є дешевшим порівняно із золотом. При нижчому співвідношенні перевага часто надається золоту, і звичайним рішенням є обмін срібла на золото, коли співвідношення падає.

Срібло і долар США

Срібло і долар США мають зворотній зв'язок. Це пов'язано з тим, що послаблення долара робить срібло дешевшим для інших країн, що часто призводить до зростання ціни на XAG. Зміцнення долара робить срібло дорожчим, а це означає, що ціна на метал часто падає.

Зворотний зв'язок срібла з доларом США робить його популярним інструментом хеджування від інфляції - коли ціни на паперові валюти знижуються, інвестиції в срібло можуть захистити від цих втрат, оскільки воно зберігає свою вартість. Однак це також означає, що сильний долар США може чинити тиск на ціну срібла в бік зниження.

Як можна торгувати сріблом?

Сріблом можна торгувати різними способами, від купівлі металу як фізичного активу, через ф'ючерси та опціони на товарному ринку до біржових фондів (ETF). Там, де це дозволено, трейдери також можуть використовувати торгівлю контрактами на різницю (CFD) і спред-ставки, щоб спекулювати на тому, чи зросте або знизиться вартість срібла.

Дізнайтеся більше про те, як торгувати сріблом, і вивчіть стратегії, які допоможуть вам більш послідовно торгувати цим активом.

Чому варто торгувати сріблом?

Срібло є популярним товаром для торгівлі, тому що воно дозволяє трейдерам:

Заробити на слабкому доларі США і застрахуватися від інфляції

Заробити на глобальному промисловому зростанні і підвищеному попиті

Підтримувати різноманітний портфель.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Форекс Бокс
Форекс Бокс@forexbox

3.6KПрочитань
8Автори
10Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається