Спекотна битва криптопроектів


Як ми всі знаємо зима та початок весни пройшли під прапором ноткоїну. Перший проект, який привів десятки мільйонів звичайних користувачів телеграм у світ Web 3.0. Проект не лише зумів зацікавити людей, а й виплатив те, що люди наклікали у додатку. На момент лістингу аудиторія склала 35М користувачів і невідомо скільки пошкодували, що не повірили у проект.

Крім своєї основної місії, зробити крипту доступною рядовим користувачам, проект також привернув багато уваги до блокчейну TON, який не користувався особливою популярністю. А оголосивши про швидкий запуск другої фази проекту, тільки закріпив віру користувачів як у сам проект, так і в перспективу випущеного ним токена (писав про це у довгочиті Як заробляти в Notcoin 2.0).

Вже у квітні-травні у телеграм стартували десятки нових проектів. І почалася боротьба між ними за увагу та залучення користувачів. Адже кількість аудиторії безпосередньо впливає на загальну вартість проекту.

Досить швидко стало зрозуміло, що зробити аналог ноткоїн не дорівнює гарантії успішності проекту. Не важливо, в яку оболонку ти загорнеш проект або як назвеш кнопочки. Проекти, які стартували раніше за всіх, ще до лістингу ноткоїну, змогли залучити значну аудиторію. Люди пішли просто за аналогією, а після отримання грошей навіть повірили, що це реально.

Але дуже швидко все змінилося, додатки почали розмножуватися, увага аудиторії розмиватися, а впевненість в успішності танути. Тепер усі знайомі, які "в темі", щодня надсилають мінімум пару нових тапалок різного ступеня замороченості та всіх відтінків веселки.

І ось до літа аудиторія, навіть на підсвідомому рівні, підійшла з розумінням, що здається нас хочуть використати. З'явився певний ступінь недовіри, люди почали аналізувати проекти та обирати.

В останні дні почало відбуватися те, що, на мою думку, стане найближчим трендом. Проекти зрозуміли, що простої активності буде вже не досить, щоб зберегти і примножити свою аудиторію. Людям потрібні додаткові мотивації як грошові, так і моральні.

Наведу кілька прикладів, що проекти почали робити.

HamsterKombat (60M користувачів) повідомили, що вирішили запустити майбутній токен на блокчейні TON і уклали з ним угоду. Обіцяють максимально гучний анонс вже наступного понеділка.

TapSwap (35M користувачів) анонсували запуск наступного тижня спеціальної місії, де у гравців буде можливість отримати ваучери Binance на 600 доларів.

Catizen (10M користувачів) заявили, що планують запустити платформу електронної комерції, яка підтримує транзакції з використанням $CATI та задовольняє повсякденні потреби користувачів. А у твіттері оголосили Airdrop на $20 000 де рандомні переможці розділять призовий пул.

Vertus (2M користувачів) обіцяють, що незабаром буде оголошено про кілька цікавих партнерських угод.


І це лише деякі приклади, думаю, якщо ви стежите за іншими проектами, то там гравцям теж щось пообіцяли найближчим часом або вже запустили мотивуючі активності.

Звичайно є і такі проекти як Blum (10M користувачів), які взагалі нічого не обіцяють користувачам, але спільнота вірить в успіх через майбутню функціональність (розповідав докладніше у довгочиті Хто і навіщо робить BLUM?). Втім команда Blum теж каже, що на користувачів незабаром чекають цікаві колаборації з іншими проектами.

Все це наводить мене на думку, що літній сезон у сфері міні-додатків телеграм пройде в битвах між проектами за користувачів. Що, звичайно, піде на користь спільноті. Втім, не обійдеться і без розчарувань, адже шахраїв завжди багато в хайпових темах (розповідав у довгочиті Вас обов'язково поголять на клікалках у крипті). Головне будьте пильні та не вкладайте свої гроші у нереалізовані проекти.

На чергуванні
редактор спільноти Ukraine On Duty

https://t.me/UkraineOnDuty

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ukraine On Duty
Ukraine On Duty@UkraineOnDuty

Слідкуємо за крипто проектами

29.5KПрочитань
0Автори
21Читачі
На Друкарні з 25 травня

Більше від автора

  • Лістингів не буде?

    Або чому буксують крипто проекти в телеграм

    Теми цього довгочиту:

    Тапалка
  • Blum повернув не туди?

    Або як українцям рекламують росіян.

    Теми цього довгочиту:

    Blum
  • Catizen. Spin & scam

    Експеримент із новою механікою spin у грі Catizen.

    Теми цього довгочиту:

    Catizen

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається