США б’ють рекорди видобутку нафти, – Dr.Kryvopust

Попереду може сповільнитися зростання виробництва, вважають аналітики.

Видобуток нафти в США з жовтня тримається на рекордно високому рівні або близько до нього, перевершивши попередній пік 2020 року, навіть незважаючи на те, що кількість активних вітчизняних нафтових бурових установок скоротилася майже на 30% порівняно з чотирма роками тому.

Посилення цін на нафту та збільшення інвестицій та ефективності виробництва сприяли цьому зростанню, хоча аналітики бачать потенційне уповільнення зростання виробництва.

Видобуток нафти в США «зріс майже втричі за останні 15 років, завдяки прогресу в технологіях буріння та гідророзриву пластів, а також інвестиціям на початку 2010-х років через стабільно високі ціни на нафту та сприятливу державну політику», — сказав Девід Картер, старший промисловий аналітик із гарантії, податкові та консалтингова фірма RSM US.

Стратегія США «зменшити залежність від іноземної нафти призвела до різноманітних податкових пільг на федеральному рівні та на рівні штатів і пом’якшила правила для компаній з розвідки та видобутку нафти».

Сплеск видобутку також призвів до того, що США стали «великим експортером нафти, що відкриває нові ринки для компаній, які можуть продавати збільшений видобуток, незважаючи на обмежене збільшення попиту в США», — сказав він MarketWatch.

Видобуток сирої нафти в США становив 13,2 мільйона барелів на день станом на тиждень, що закінчився 5 січня, після досягнення рекорду в 13,3 мільйона барелів на день за тижні, що закінчилися 15 і 22 грудня, згідно з даними Управління енергетичної інформації .

Це перевищило попередній рекорд у 13,1 мільйона барелів на добу за тиждень, що закінчився 13 березня 2020 року.

Згідно з даними Baker Hughes BKR , на той час кількість активних бурових установок США, що бурять нафту, становила 683 .+0,39%. Станом на тиждень, що закінчився 12 січня, це число становило 499, що означає падіння приблизно на 27%.

Ефективність буріння та кількість установок

Починаючи з 2010 року, одним із найбільших досягнень ефективності видобутку нафти стало «збільшення горизонтального буріння, яке називається бічними буріннями, і гідророзриву», — сказав Картер.

Горизонтальне буріння — це техніка буріння, при якій свердловина буриться вздовж горизонтальної траєкторії, тоді як фрекінг передбачає закачування рідини під високим тиском для видобутку нафти чи газу.

У Пермському басейні середня бічна довжина, визначена як горизонтальні ділянки свердловини, зросла більш ніж на 250% до понад 10 000 футів з 2010 по 2022 рік, тоді як середній видобуток нафти на бурову установку зріс зі 126 барелів на день у 2010 році до 1211 барелів на день у 2022 році. – сказав Картер.

У звіті, опублікованому у вересні 2022 року, EIA навела дані Enverus, які свідчать про видобуток нафти з нової свердловини Пермського басейну в першому кварталі понад 200 барелів на день у 2010 році та понад 1000 барелів на день у 2022 році.

Пермський регіон охоплює частини західного Техасу та південно-східного Нью-Мексико, за оцінками EIA, цей регіон виробляє більше сирої нафти, ніж будь-який інший регіон США, на який припадає понад 40% загального внутрішнього видобутку сирої нафти.

За словами Картера, нафтові розвідувальні компанії також використовують «штучний інтелект і машинне навчання для оптимізації розвідки». Прийняття цих технологій, ймовірно, продовжуватиме «розширюватися та розвиватися, оскільки буде виявлено та оптимізовано все більше випадків використання».

У певному сенсі нафтовидобувні компанії «стають технологічними компаніями», — сказав Картер.

Тим часом Імре Куглер, директор відділу дослідження видобутку в S&P Global Commodity Insights, сказав, що приблизно за останні півтора року в США відбулося 10% збільшення рівня проникнення — кількості футів, що пробурюються на день.

Це означає, що бурова установка сьогодні бурить на 10% більше, ніж лише 2 роки тому, сказав він. Саме тут було досягнуто багато «підвищення ефективності».

Baker Hughes повідомила, що станом на тиждень, що закінчився 12 січня, кількість нафтових бурових установок у США становила 499 — це дуже далеко від чотиризначної кількості бурових установок, останнього разу в 2015 році. Востаннє щотижнева кількість нафтових бурових установок у США перевищувала 1000 20 лютого. , 2015, на 1,019.

За цей тиждень EIA прив’язала видобуток лише до 9,285 млн барелів на добу.

Уповільнення

З кінця 2022 року кількість бурових установок у США різко скоротилася, але внутрішній видобуток нафти зріс приблизно на 1 мільйон барелів на день.

Кількість бурових установок повільно зменшується, оскільки ціни на сировинні товари впали, але існує «проміжок часу, який вимірюється місяцями, між моментом збільшення кількості бурових установок та збільшенням видобутку нафти», — сказав Кріс Дункан, директор з інвестицій Brandes Investment Partners.

За його словами, більшість підвищення ефективності буріння було досягнуто в першій половині минулого десятиліття, а зростання продуктивності буріння сповільнилося за останні три роки.

За словами Дункана, у міру розвитку видобувних родовищ існує ймовірність того, що підвищення ефективності буде компенсовано менш продуктивними свердловинами. «Резервні потужності в нафтосервісній галузі були значною мірою поглинені, що призвело до ризику інфляції витрат, якщо приріст продуктивності буде недостатнім».

Таким чином, «ризик того, що приріст продуктивності буде компенсований погіршенням геології та зростанням витрат на обслуговування нафтових родовищ, може бути однією з багатьох причин збільшення консолідації галузі за останні пару років», – сказав він.

Ціни на нафту

Підвищення цін на нафту стало основною причиною зростання виробництва.

За словами Куглера з S&P Global, американська еталонна нафта West Texas Intermediate становить 70 доларів за барель. За його словами, поки ціни приблизно перевищують 70 доларів за барель на рік, виробники нафти все ще можуть рости та забезпечувати прибуток акціонерам.

Його компанія очікує, що цього року середня ціна на нафту WTI складе 78 доларів.

Видобуток нетрадиційної нафти, яка включає нафту, видобуту зі сланців, ймовірно, беззбиткова при ціні від 60 до 65 доларів за барель, тому ціни близько 80 доларів залишать «багато передишки», — сказав Куглер. Це «свідчення» загальних ресурсів, доступних у США, сказав він. «Є ще багато високоякісної нафти з високою беззбитковістю», яка залишається в нетрадиційному бурінні нафти в США.

Поки що ціни на нафту торгуються ближче до 70 доларів. У вівторок нафта WTI з поставкою в лютому CLG24, 0.85% CL.1, 0.85% на Нью-Йоркській товарній біржі встановився на рівні 72,40 долара за барель, знизившись на 28 центів, або на 0,4%.

Зростання випуску

Заглядаючи вперед, зростання виробництва, ймовірно, триватиме, «за інших рівних умов», сказав Дункан, але «повільнішими темпами», ніж те, що спостерігалося протягом останніх двох років.

«Від того, як буде розвиватися попит протягом наступного року, значною мірою залежатиме ціна на сировину, яка диктуватиме зростання виробництва» або його спад, сказав він, при цьому грошові потоки від розвідки та видобування на рівні 70 доларів за барель, ймовірно, підтримають поточні рівні активності.

S&P Global Commodity Insights оцінило видобуток нафти в США в 13,23 мільйона барелів на добу в грудні 2023 року та передбачає зростання видобутку до 13,76 мільйона барелів на добу в грудні 2024 року та 14,23 мільйона барелів на добу в грудні 2025 року.

Загалом, зростання виробництва в США буде «функцією вартості розробки нових ресурсів і того, чи ціна на сировину підтримує витрати на цю розробку», сказав Дункан. На даний момент «здається, обидва сприяють повільному зростанню виробництва, але це може змінитися зі значними змінами в будь-якому з макрофакторів попиту чи пропозиції».

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Служба Божа
Служба Божа@qPTJ8lRNYjunOFu

1.9KПрочитань
4Автори
3Читачі
На Друкарні з 30 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається