В останні роки вишиванки стали популярним модним трендом. Це унікальне і стильне національне вбрання привертає увагу своїми яскравими візерунками, якісним виконанням і комфортним дизайном не тільки українців і українок, а й зірок зарубіжного шоу-бізнесу. У цій статті ми розглянемо деякі моделі сучасних вишиванок і знаменитостей, які з гордістю носять українське національне вбрання.

Сучасні моделі вишиванок

Сучасні вишиванки поєднують у собі ноти національних оберегів і найвищу якість матеріалів.

  1. Класичні вишиванки (сорочки). Ці сорочки поєднують у собі традиційні візерунки та мотиви з сучасними елементами дизайну. Вони часто мають витончені лінії, абстрактні візерунки та геометричні форми, які надають їм стильного вигляду.

  2. Вишиванки для жінок. Асортимент виробів для жінок включає широкий вибір моделей – від класичних до сміливих та експериментальних. Кожна модниця може підібрати спідницю, сукню, сорочку, футболку, шорти, штани, що можуть бути прикрашені вишивкою квітів, птахів, геометричних візерунків чи абстрактних елементів. Сучасні жіночі вишиванки підкреслюють жіночність та індивідуальність, ідеально поєднуючись з різними стилями одягу.

  3. Вишиванки для чоловіків. Сучасні вироби мають більш суворий і стриманий дизайн. Вони можуть мати геометричні візерунки, символи сили або абстрактні декорації. Чоловічі вишиванки представлені в різноманітних кольорових варіантах, що дає змогу чоловікам обрати той, котрий в найбільшій мірі відповідає їх смаку та вподобанням.

  4. Сучасні парні вишиванки. Такі вишиванки стають популярним вибором для пар, які бажають підкреслити свою приналежність до української культури та традицій. Вони можуть бути виконані в однаковому дизайні та кольоровій гамі або мати схожі візерунки та елементи, які символізують їхню єдність і гармонію. Парні вишиванки дають змогу створити особливу атмосферу та підкреслити взаємну любов і підтримку.

Світові знаменитості в українських вишиванках

Нижче ми підготували добірку світових знаменитостей, які нерідко одягають вишиванку. Остання за кілька років перетворилася на наймодніший етно-одяг у всьому світі.

Сьогодні українські вишиванки світові знаменитості одягають на бізнес-зустрічі, музичні фестивалі, вручення премій та інші різноманітні заходи. Хто із зірок уже встиг покрасуватися в українській вишиванці – дивіться далі.

  1. Мей Маск. 73-річна знаменитість, мама мільярдера Ілона Маска, має у своєму гардеробі чимало вишиванок. Вона викликала справжній фурор ще 2021 року в Катарі, коли вдягла на fashion-подію білу сукню з масивними синіми квітами довжиною максі від дизайнерки Юлії Магдич.

Періодично Мей з'являється на публіці у вишитих вбраннях українських брендів, зокрема й у сукнях від Kris Maran.

  1. Королева Летиція на знак підтримки України одягнула вишиванку від художниці з Івано-Франківська, яка вже кілька років живе в Іспанії. Її Величність поєднала вишиванку з класичними чорними штанами та масивним поясом. Згодом у вишитій сорочці з'явилася навіть її старша донька 16-річна принцеса Леонор.

  1. Королева Ранія володіє чималою колекцією вишиванок, що включає понад 10 виробів різних кольорів і фасонів. Найбільше Її Величність полюбляє чорні вишиванки, розшиті білими та червоними нитками.

  1. К'яра Ферраньї – італійська блогерка кілька років тому була помічена у вишиванці вільного крою від дизайнерки Юлії Магдич.

  1. Демі Мур має у своїй колекції дві чудові вишиванки від українського бренду Vita Kin. Голлівудська акторка є власницею славнозвісної смарагдової сукні, в якій вона позує зі своїм песиком. Також Демі Мур з'являлася на публіці в довгій вишитій сукні жовтого кольору з білою вишивкою.

  1. Діта фон Тіз – співачка та фотомодель також має у своєму гардеробі кілька вишиванок, утім найвідомішим вбранням є біла сукня з синьою вишивкою української дизайнерки Віти Кін.

  1. Кетрін Зета-Джонс у своїй білій вишитій сорочці з червоним візерунком від дизайнера Юлії Магдич викликала справжній фурор. Виріб знаменитість одягла, перебуваючи на відпочинку з Майклом Дугласом у Словаччині.

  1. Джордан Данн – британська модель і одна з «ангелів» Victoria's Secret приміряла на собі чорну коротку сукню-вишиванку з колекції українського дизайнера Vita Kin.

  1. Анна Делло Руссо – італійська модна журналістка, яка є креативним консультантом і головним редактором Vogue Japan, відома своїм виходом на публіку в довгій вишиванці з блакитною вишивкою. Модниця поєднала її з капелюхом і сандалями.

Сучасна українська вишиванка

Сучасна українська вишиванка є символом національної гідності та самобутності. Вона поєднує традиційні мотиви з сучасними техніками вишивки та матеріалами. Трендові українські вишиванки створюються досвідченими майстрами, які зберігають і передають давні ремісничі традиції та втілюють їх у сучасні моделі.

Крім вишиванок, існує безліч інших сучасних текстильних виробів, які можуть доповнити ваш інтер'єр і додати нотку затишку та стилю. Це можуть бути рушники з вишивкою, скатертини, покривала та багато іншого. Сучасні вишиті текстильні вироби вирізняються високою якістю матеріалів, різноманітністю дизайнів і можливістю вибору відповідного стилю для будь-якого інтер'єру.

Якість сучасних вишиванок

Вишиванки українського виробництва виготовляються з використанням високоякісних матеріалів та із застосуванням передових технологій. Це гарантує довговічність, комфорт і легкість догляду за ними. Сучасні текстильні товари проходять ретельний контроль якості, щоб забезпечити повну задоволеність клієнтів і зберегти репутацію бренду.

Українські вишиванки в сучасному світі являють собою поєднання спадщини та інновацій. Вони дають змогу висловити свою індивідуальність, підкреслити національну приналежність і надати стильності вашому образу. Завдяки широкому вибору моделей і можливості купити якісну вишиту продукцію українського виробництва, кожен може знайти саме те, що відповідає його смаку та уподобанням.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Andrew Black-and-white
Andrew Black-and-white@Black_and_white

1KПрочитань
0Автори
3Читачі
На Друкарні з 16 травня

Більше від автора

  • Як вибрати плед: поради від «Статус-Текстиль»

    Пледи служать не тільки практичним елементом у домашньому затишку, але й відображенням особистих уподобань. Вони додають тепла в наші вечори, оберігають від прохолоди і стають частиною інтер'єру. В кафе пледи перетворюються на стильні акценти, що створюють гостинну атмосферу!

    Теми цього довгочиту:

    Пледи
  • Купити диван для маленької кімнати: на що звернути уваги при виборі?

    У маленьких просторах кожен метр на рахунку, і, обираючи мʼякі меблі для житла, слід приділяти увагу всім дрібницям ⏩ У цій статті ми розглянемо, як вибрати диван, який не тільки ідеально впишеться у ваш невеликий простір, а й додасть йому комфорту та елегантності!

    Теми цього довгочиту:

    Дизайн Інтер'єру
  • 6 фільмів з відкритим фіналом де кінцівку додумує глядач

    Вашій увазі пропонується 6 неперевершених фільмів з відкритим фіналом, де кінцівку додумує глядач! 🎬 Пориньте у світ якісного та цікавого кіно!

    Теми цього довгочиту:

    Кінематограф

Вам також сподобається

Коментарі (3)

Трішки інші були очікування від статті, якщо виходити з назви. А так стаття більше про зірок у вишитому одязі. Було б цікаво докладніше почитати про трансформацію нашого вишитого одягу, насправді.

Вам також сподобається