В нас час постійно потрібно наголошувати, що це виключно думка автора, яка не претендує на єдину вірну, хоча це й так має бути зрозуміло. Тому так, це тільки моя думка, ви можете з нею бути не згодними і висловити свою у коментарях, де я з радістю послухаю альтернативну позицію. Ну, а так то довгочит нікого не намагається образити і створений у гумористичних цілях. Приємного прочитання.

Ігри про Другу світову війну

Мені здається, що не існує більше обсмоктуванішої теми, ніж ДСВ.

Ні про жодну війну у світі не зробили так багато ігор, як про неї ( логічно, адже це наймасштабніша війна людства). Але це не привід робити ігри тільки про неї. Стабільно кожного року виходить кілька ігор про цю війну. Не завжди від великих видавців, але ті теж люблять раз у пару років “ повернутися до витоків”.

Багато хто з розробників починали саме з неї, і хоч зараз ситуація трішки вирівнялася, відраза від ігор ДСВ ніяк не зникне.

( До слова я фанат ДСВ, який дуже ретельно вивчає цю війну).

І добре, якщо би розробники з фантазією підходили до гри. Але ж у 90% випадках це буде висадка у Нормандії або битва за Сталінград. Ніби у історії цієї війни не було жодних інших масштабних битв. А, ну й звісно вони час-від-часу додають кампанію на Півночі Африки, яка ну нікому вже не остогидла.

ROZETKA » Гра Call of Duty WWII (PS4, англійська версія) від продавця:  TutTehno купити в Україні: ціна, відгуки

Вестерни, які прийшли на європейський театр бойових дій нічого крім Омахи та Маркет Гарден показати не можуть, а наші блокбастери не роблять. Одні й ті самі битви пережовують вже 30 років. ( Антинаукову кампанію БФ 5 я навіть у приклад не хочу брати, де дівчина-диверсантка самотужки знищує завод з виготовлення важкої води.

Періодів та битв ДСВ, що не були освітлені є море. Від Кавказької Кампанії до вторгнення у Францію 1940 року, від партизанів Югославії до театру воєнних дій у Індонезії. Ціле не пахане поле! Ласкаво просимо. І це ще я так, взяв нашвидку руку теми, а якщо сісти більше подумати, то можна буде робити під них ексель таблиці.

Ось так і виходить, що показують або двадцятий раз подвиг американців у Нормандії або фентезі історію про дівчину рятівниці світу або солянку-військових з усіх армій, аля Марвел, які штурмують Берлін. Все в угоду трендам.

what watching the battlefield 5 reveal was like, SAVE 83% -  www.academiakids.pe
Типові бійці ДСВ на думку Dice

Ігри про самураїв

Як же набридло паразитування на японській культурі. Останні роки цих ігор вийшло наскільки багато, що хочеться блювати. Таке враження, що коли в студії імпотенція ідей, їй пропонують зробити гру про самураїв ( привіт Юбісовт).

Складається думка, що у світовій історії, крім самураїв була тільки висадка у Нормандії. Ще одна кліше-тема, яка достатньо остогидла.

Ghost of Tsushima - Análise

Але чому б ні? Фанати з ентузіазмом куплять все, що містить катану. Вважаю, що в нашому суспільстві трішки не здорова любов до японської історії. Аніме культура змусила всіх полюбити Японію та самураїв, а видавці змусили грати про них ігри. Як і з ДСВ, мені подобається і їхня культура й історія. Проте перенасичення і хайп даної теми робить особисто для мене деяку відразу до цієї епохи.

Якщо видавцям подобається так східна культура, то чому б не розповісти про Південну Корею або Камбоджу? Ну на худий кінець про Китай? Бо не цікаво, бо не тренд.

Історія про гордого самурая буде ще дуже довго муляти у вас перед очима. Як кажуть деякі генії “ риночок порішав “.

Like a Dragon: Ishin! - Official Swordsman Overview Trailer - IGN

Ігри про кримінал

Признаємо чесно - ніхто краще Rock Star не зробить гру про бандитів. Крапка. Звісно, що таких ігор на даний момент дуже мало, але кожна, що виходить це лютий крінж. Тема з бандитами та розборками була популярніша на праймі серії GTA, коли кожен хотів відкусити свій кусок пирога. Тепер ж усі ідейні наслідники або припинили своє існування, або закрили ip по своїм кримінальним блокбастерам.

Привіт Watch Dogs, Saints Row, Sleepsing Dogs.

І навіть, якщо ви вважає ці ігри не поганими, вони все ще й половини не варті GTA. Власне доказ того це припинення існування цих ігор. Деякі з них приносили щось нове, деякі висміювали батька жанру, але доля їх одна й та сама - вона пішли на звалище історії.

Ремастер Saints Row: The Third здивував ігрову спільноту рівнем виконання -  PlayUA

По правді кажучи можна виділити тільки одну дійсно достойну гру з цього жанру - Якудза.

Але вона не для всіх. Все таки японський підхід створення ігор доволі таки своєрідний. Тай і живе гра за рахунок у більшості свого японського ринку. Як і всі ігри з тієї країни.

Yakuza 0 в Steam

Ігри по популярним кіношним франшизам

Фан сервіс готовий доїти своїх фанатів усіма доступними методами і ігри не виключення. Ігрова адаптація кіношних франшиз вже не нова. Ще у бородаті часи видавці випускали ігро-трешаки, щоб підбурити інтерес до релізу нового фільму. У нас час відверті підробки вже не роблять, але якість цих ігор все ще має великий сумнів.

Далеко ходити не треба. Вистачає поглянути на гру про Аватара від Юбісофт, що вийшла простою копіркою Far Cry.

На одній руці можна перелічити релізи, які є справді хорошими ігро-сервісами, все інше не прикрите бажання правовласників з рубити грошенят на відданих фанатів

🤩 Ubisoft повідомила, що Avatar: Frontiers of Pandora пішла на золото | Na  chasi

Найуспішнішою в цьому плані можна вважати Зоряні війни, які мають багато прибуткових релізів ігор, але і у них виходили скандальні та провальні проекти. Причина криється на поверхні - через бажання заробити швидких грошей, розробників підганяють та ставлять скажені дедлайни, аби якнайшвидше випустити гру. А видавці, користуючись нагодою хайпонути на відомій франшизі, витрачають мінімум ресурсів та часу, що за економити та вивільнити сили для своїх проектів. Або ж навпаки, великі студії наймають ноунейм розробників, які за миску гречки і кетчупу готові зробити всесвітньо відомий шедевр.

Гра про Голлума тому підтвердження.

The Lord of the Rings: Gollum developers apologise after major backlash

Якось так вийшло. Згадав прямо найвиразніших представників, які особисто мене трішки дістали. Це не означає, що ігри на ці теми погані, це означає, що я перенаситився їхнім контентом.

Можливо скоро я розпишу детальніше про тренди у ігровій індустрії та хайп трейни, але поглянемо чи вам сподобається така тематика по активності цього довгочиту.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Storm
Storm@ratel

Письменник.

3.5KПрочитань
1Автори
26Читачі
На Друкарні з 28 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається