Ти втратиш все на крипті!

Всі йдуть на криптовалютний ринок з надією заробити. Адже криптовалюта - це місце видобутку легких грошей. Чи не так? Та абсолютна більшість втратить все. Як не опинитися в їх числі?

Як працює криптовалютний ринок?

Інвестування в криптовалюту чимось нагадує всім відому гру з револьвером у який заряджено патрон і який гравці по черзі приставляють до скроні, спускаючи курок. Тільки з однією відмінністю - в барабані всього 1 місце порожнє.

Кожен учасник ринку скидається своїми грошима, щоб купити актив. Іншого джерела фінансування цієї бульбашки немає. Отож люди вносять свої котлети і цим роздувають ринок. Хто менш жадібний - забирає своє, інколи, навіть, з прибутком. Він продає свої активи більш жадібному або новому учаснику ринку. Щойно в актив перестануть вливати нові кошти і менш жадібні чи досвідчені гравці покинуть корабель - бульбашка лусне. Ті хто очікував хороші ікси, тримав монету, можливо, навіть, постійно докуповуючи її (а таких на ринку більшість), не будуть готові продати її з незначним прибутком і тим паче в 0. Адже ринок щойно ріс. Це лише корекція, зараз полетимо далі. Та попит на актив все менший і менший і людина зливає в мінус.

Всі не можуть заробити. Це фізично не можливо. Адже якщо, наприклад, 10 людей скинулися по 100$ і хтось витяг з цієї пачки 150$ - як мінімум 1 людина буде в мінусі на 50$. Тут абсолютно те саме.

Саме ти втратиш на крипторинку, якщо…

Дозвольте задати питання. Ви вважаєте, що мислите стереотипно, чи все ж, не так як більшість?

Якщо ви прийшли на ринок саме за легкими грошима і впевнені, що не докладаючи жодних зусиль розбагатієте - краще навіть не гугліть слово “Біткоїн”. Потім лікті кусатимете.

Більшість лінива, не схильна до аналізу, емоційна і піддатлива. Варто помахати пачкою купюр та проїхатися на дорогій автівці і натовп завалить тебе питаннями як їм зробити так само. І ось вони вже на гачку інфоцигана, який не дає їм знань, а лише кидає мільйон раз перерепощені публікації без авторської обробки, прикрутивши своє реферальне посилання, тицяє пачками грошей (заробленими на його підписниках) в кружечках телеграму і обіцяє, що скоро всі будуть багаті.

Інфоцигану при цьому навіть не потрібно вміти розрізняти монету від токена. Головне зіграти на жадібності людей і заробити самому. З цієї аудиторії формується велика частина хом’яків, які дивляться на “красиве життя” кумира, хочуть так само і до останнього ждуть іксів. Та, в результаті, залишаються з порожніми кишенями.

Я про це вже висловлювався у більш агресивній формі у своєму Telegram-каналі. Ось:

Це вже мільйон разів пророблена схема. Я щиро не розумію як можна на неї вестися. Але то вже таке.

Тож якщо ви ведетеся на тачки, пачки, яхти, маки, костюмчики і т.д. - краще купіть на зекономлені зі шкільних обідів кошти якусь хорошу книгу. Це значно розумніше ніж пролудоманити їх на крипті.

Якщо попередня теза не про вас і різні понти вам не заходять, порозмірковуйте над іншим - чи готові ви думати?

Дуже часто під постами в криптоканалах і різних чатах можна зустріти запитання типу такого: “яку монету купити, щоб мінімум на 10 іксів і швидко?” Таким людям я, зазвичай, відписую, що USDT скоро стрильне. Треба закуповувати на всі.

Хто не зрозумів жарту - USDT це стейблкоїн, що завжди намагається триматися на позначці у 1$ за монету.

Люди що пишуть подібне - показують, що думати не вміють і не хочуть. Їм хочеться, щоб все зробили за них. Ну що ж, можу побажати їм лише успіху і вміння об’єктивно оцінювати реальність.

Те саме стосується і тих хто шукає різні сигнали. Я не сперечаюся, що є дійсно хороші трейдери, які діляться угодами, які вони роблять і дають можливість своїй аудиторії заробити разом з ними. Їх мало, та вони є. Проте більшість звичайні кидали, якщо що. Та мова не про то.

Мені не імпонує сам підхід. Намагатися вигребти на чужій роботі. Так, навіть, якщо комусь і вдається піднятися, то втративши золоту жилу, халявщик, з великою долею ймовірності, втратить все зароблене…

Тож як не втратити на криптовалюті?

Відповідь - час, праця і трошечки везіння.

Будь-які історії з розряду “купив собак на 100 грн - прокинувся мільйонером” одиничні. Шанси потрапити до списку таких щасливчиків мізерні. Тож навіть не розраховуйте.

Щоб інвестувати, потрібно виділяти час на технічний та фундаментальний аналіз монет, слідкувати за ринком і новинами, триматись власного плану і не піддаватись емоціям. Таким чином можна добитися дійсно пристойних результатів у інвестуванні.

Тому, перш за все, потрібно сформулювати власну думку, що до ринку і певних активів, а вже потім вкидати котлету.

Якщо ж говорити про інші способи заробітку - це повноцінна робота. Теснети, абузи, трейдинг, мінти, арбітраж та інші речі потребують багато часу, знань і (дуже часто) початкових вкладень.

Тож знімайте рожеві окуляри, обходьте понторізів стороною, здобувайте знання і починайте працювати. Тільки з таким підходом ви не втратите на крипті і, можливо, щось заробите.


Статтю підготував для Вас один з адмінів Telegram-каналу “Двоє в ринку” (ТИЦЬ). Підпишіться, будь ласка, на нього і на наш аккаунт в Друкарні, якщо вважаєте цю статтю корисною. Реакції нижче теж вітаються 😉

Всього Вам найкращого!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Двоє в ринку
Двоє в ринку@weincripto

2.7KПрочитань
0Автори
3Читачі
На Друкарні з 6 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається