TOEM: Симулятор Інстаграмщика

Платформи: Windows, macOS, Switch, PS5

Жанр: Adventure

Прайс: десь 2-5 баксів

Оцінка: 7/10


TOEM – миленька маленька гра щоб відволіктися від роботи та проблем та просто відпочити пару вечорів. Чи це хардкорна гра? Зовсім ні. Чи вона цікава? Вельми цікава та дозволить почіліти.

 Тож беремо фотік та стрибаємо у монохромний світ TOEM!


Сюжет та світ

Граємо за якусь носату штуку яку бабця посилає на гору, щоб побачити TOEM – супер круте природнє явище, котре кожен повинен побачити на власні очі хоч раз. Поки не принесемо фотку ТОЕМу – бабця нас додому не пустить. Робити нічого – йдемо.

Можна пограти в наперстки з привидом
Можна пограти в наперстки з привидом

Складного сюжету в грі нема. Побачити ТОЕМ – оце і вся ціль. Тут не буде плоттвістів, порятунку світу та щось в цьому дусі. Це гра не про сюжет, а про саму пригоду.

Світ складається з декількох окремих локацій, кожна в своєму стилі: гора, ліс, велике місто, містечко на острові. Ніякого діп-лору тут нема, просто є різні прикольні і дивакуваті персонажі та звірятка яких ми зустрічаємо на шляху до гори. Діалогів не те що б багато, вони місцями веселенькі, але не прям супер, щоб захоплювали. Зазвичай це пара речень тексту на персонажа.

ФІТЬ-ХА!
ФІТЬ-ХА!

Гра не грузить, а просто створює міні-пригоду для розслабону. Тож якщо ви чекаєте на складний сюжет та крутий сетінг – його ви тут не знайдете. Чи це погано? Ні, бо гра і не намагається це робити.


Графон і саунд

Вся гра монохромна, тобто в чорно-білих кольорах. В сукупності з миленьким арстайлом це виглядає дуже естетично та приємно і зовсім не напрягає. Мені візуал дуже сподобався.

А от саунд – таке. Гра в мене пройдена десь 2 тижні тому, і я ВЗАГАЛІ не пам’ятаю жодного саундтреку. Так, на фоні у нас грає різна музичка, вона ненапряжна, але настікі дженерік, що треки на ріпіті ви наврядче будете переслуховувати. Коротше нічого особливого, та в той же час і нічого поганого.


Геймплей

В грі нема бійок та екшону ВЗАГАЛІ. Весь геймплей – це біганина по невеличким локаціям, пошук різних предметів, фоткання звіряток або речей навколо. Є режим біганини з видом зверху, та режим фоткання з видом від першої особи.

Отак виглядає фото-режим
Отак виглядає фото-режим

Щоб просунутися на наступну локацію нам треба заробити печатки від бібізяни-продавця білетів на маршрутку. Печатки отримуємо за допомогу мешканцям локацій та виконання різних міні-квестів. Є печатки – їдемо далі. Печаток треба менше, ніж квестів на локаціях, тобто багато контенту – це сайди, які потрібні просто для фану та 100% проходження.

Чілл
Чілл

Квести зазвичай зводяться до того, що потрібно щось сфоткати. Зробити фотки дивного звіра, чи за допомогою зума на фотику знайти кораблі в штормі, чи сфоткати себе в якомусь одязі або сфоткати рештки динозавра. Всі завдання досить прості, але деколи доведеться подумати або дуже ретельно вивчати все навколо, щоб знайти потрібну штуку.

Також в нас є альбом, куди зберігаються всі фотки, та де є колекция з унікальних фоток місцевої фауни. Є і інвентар, де ми зберігаємо невеличку кількість апгрейдів для прогресу або косметичні шмотки чисто заради приколу.

Деякі персонажі реагують на те, що ми їх фотаємо
Деякі персонажі реагують на те, що ми їх фотаємо

В цілому вся гра – це колектофон, в якому ми бігаємо по локаціям та колекціонуємо фотки, печатки, косметичні шмотки і виконуємо міні-квестики.


Вердикт

Чи варто грати? Якщо хочеться чогось глибокого, захоплюючого, складного або жвавого – точно не треба.

А якщо хочеться розслабитись та пограти в щось чілове, що залишить приємні емоції – безумовно треба. Це гра-релакс і вона дуже добре виконує свою задачу. Гра невеличка, проходиться за 3-5 годин. Але враховуючи її смішну ціну – воно того варте.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Кежулам вхід заборонено
Кежулам вхід заборонено@nocasuls

Найкращий канал про ігри

2.4KПрочитань
16Автори
70Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається