Топ три альткоїни, на які варто звернути увагу

Ринок альткоїнів демонструє позитивні перспективи на фоні халвінгу Біткоїна. Виділяємо 3 потенційні опції для вашого портфоліо.


Оскільки учасники ринку намагаються утримати рівновагу на тлі волатильності, що передує халвінгу, альткоїни реагують на цю тенденцію неоднозначно. На щастя, “бики” мають шанс сформувати виразний висхідний тренд – особливо на фоні відновлення ринку 19 квітня.

У сьогоднішній статті ми розглянемо монети, які найкраще відображають цей тренд і можуть сміливо вважатися безпечними інвестиціями.

Toncoin (TON)

Не дивлячись на потужну корекцію, нативна монета Telegram Open Network глобально зросла в ціні на понад 70% за останній місяць.

Бичачий тренд посилився на тлі інсайдів, які стверджували, що Павло Дуров, генеральний директор Telegram, і Паоло Ардоіно, CEO Tether, мають оголосити про інтеграцію USDt в Telegram Open Network на конференції TOKEN2049 в Дубаї.

Чутки підтвердилися та зумовили різке зростання TON на понад 16% 19 квітня. Це підняло Toncoin на 9-ту позицію серед топ-криптовалют, залишивши позаду ADA, AVAX та SHIB.

Хоча рівень $5,55 був локальним опором для TON протягом останніх двох тижнів, його ціновий сплеск вище $5,68 стався на тлі збільшення обсягу торгів.

Чарт TON/USDT, таймфрейм: 1 день. Джерело: Trading View
Чарт TON/USDT, таймфрейм: 1 день. Джерело: Trading View

RSI також формував мінімуми протягом останнього місяця, коли ціна намагалась прорватись. Варто зазначити, що тиск покупців не дозволив досягти подальшого рівня корекції Фібоначчі, який був обмежений до лише 36,8%.

Хоча це ставить наступними цілями для биків $7,15 і $8,05, аналітичне видання AMBCrypto відзначає, що ціновий сплеск TON стався на тлі позитивної дельти кумулятивних рівнів ліквідації, що свідчить про переважання довгих позицій.

Рівні ліквідації торгової пари TON/USDT. Джерело: Hyblock
Рівні ліквідації торгової пари TON/USDT. Джерело: Hyblock

Це відкриває шлях до потенційного перезавантаження надлишкового спекулятивного відсотка, що стоїть за TON. Графік показує, що $7,43 – це рівень відсотка, який можна було досягти до початку спаду.

WhiteBIT Coin (WBT)

Як і Toncoin, нативна монета криптовалютної біржі WhiteBIT зазнала корекційного впливу, та змогла втримати довгостроковий висхідний тренд. За останній тиждень монета зросла на понад 2%, завершивши зростання на позначці $10,183 на момент написання статті.

Примітно, що WBT вдалося втримати на тлі волатильності, що передує халвінгу. Це свідчить про стійкий інтерес до токена, що в основному керований спільнотою. Тим часом, 10 квітня 2024 року щоденний обсяг торгів WBT перевищив квартальний максимум у 1,2 мільйона доларів.

Разом з обсягом торгів, індекс відносної сили (RSI) за останні дні значно піднявся, перевищуючи позначку в 70.

Чарт WBT/USDT, таймфрейм: 1 день. Джерело: WhiteBIT Trading View
Чарт WBT/USDT, таймфрейм: 1 день. Джерело: WhiteBIT Trading View

Обидві метрики сигналізують про купівельний тиск на WBT, який може випливати з лістингу Ark (ARK) і Tensor (TNSR) на біржі WhiteBIT в останні дні, а також проведення активності зі стейблкоїном UAHg.

Бичачий ухил підтримується експоненціальними ковзними середніми довжиною 50, 100 і 200, які натякають на подальше переважання висхідного тренду.

Незважаючи на незначні ведмежі настрої на ринку, WhiteBIT Coin (WBT) може виграти в довгостроковій перспективі в діапазоні від $11,34 до $13,05 в найближчі два місяці, згідно з аналізом AMBCrypto.

Ethena (ENA)

ENA, токен протоколу децентралізованих фінансів (DeFi) Ethena Labs, не тільки став новою темою для розмов у криптоспільноті, але й продемонстрував у першому кварталі 2024-го року.

З моменту своєї появи ENA не загубився серед інших активів і подвоївся в ціні, досягнувши максимуму в понад $1.5. Ринкова капіталізація активу перетнула позначку в 2 мільярди доларів після того, як 5% від загального обсягу пропозиції ENA було передано власникам так званого синтетичного долара екосистеми – USDe.

Корекційний тренд зумовив зниження активу до $0,772. Тим не менш, на момент написання статті ENA перебуває в стані короткочасного відновлення на позначці $0,872.

Чарт ENA/USDT, таймфрейм: 1 година. Джерело: WhiteBIT Trading View
Чарт ENA/USDT, таймфрейм: 1 година. Джерело: WhiteBIT Trading View

Згідно з аналізом 0xScope, ENA продемонстрував стрімке зростання покупок китами та інституційними інвесторами в останні дні перед масштабною корекцією, що вказує на потенційні бичачі настрої монети в довгостроковій перспективі.

Середня ціна придбання ENA. Джерело: X/0xScope
Середня ціна придбання ENA. Джерело: X/0xScope

Слід зазначити, що низхідний тренд ENA відбувається на тлі тиску з боку продавців, про що свідчить нещодавній загальний обсяг виведень активу з централізованих бірж. Останніми днями вони продемонстрували різке зростання.

Співвідношення депозитів і виведень ENA. Джерело: Scopescan
Співвідношення депозитів і виведень ENA. Джерело: Scopescan

Сплеск виведення коштів послідував за оголошенням "Season 2" від Ethena Labs, який пропонує більшу винагороду за стейкінг ENA. Сподіваючись отримати прибуток, інвестори почали виводити свої монети ENA з бірж задля стейкінгу.

Більше того, згідно з даними Coinglass, відкритий інтерес (OI) до ф'ючерсів на ENA продемонстрував зниження.

Відкритий інтерес до фʼючерсів ENA. Джерело: Coinglass
Відкритий інтерес до фʼючерсів ENA. Джерело: Coinglass

Дисклеймер: стаття не є фінансовою рекомендацією, а лише основою для вашої освіти та формування стратегії. Торгуйте на свій страх і ризик і завжди проводьте власні дослідження.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Павло Осадчук
Павло Осадчук@paul_osadchuk

пишу про крипту та блокчейн

1.4KПрочитань
17Автори
22Читачі
На Друкарні з 3 серпня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається