🇨🇳 Торгові гіганти Китаю: Taobao та Pinduoduo - ваш пропуск до вигідних покупок!

Хотіла я розповісти вам про декілька альтернатив клікерів/майнерів, але на жаль, на цій платформі теми, пов'язані з криптовалютою, заборонені. Окей, не будемо говорити про крипту...

Поговоримо про Китай 🤩🇨🇳

Хто з нас не чув про AliExpress та його неймовірно низькі ціни? Але чи знаєте ви, що існують й інші китайські маркетплейси, де можна купувати ще дешевше?

Це чудовий шанс не лише зекономити, але й розпочати власний бізнес!

Для тих, хто ще не в курсі, я познайомлю вас з Taobao та Pinduoduo. Є й інші майданчики, як-от 1688, Wechat та Poizon, але про них я згадаю коротко, адже особисто ними не користувалася.

Taobao

1. Taobao

Taobao - це один з найбільших маркетплейсів у світі, де можна знайти буквально будь який товар! Від одягу та електроніки до меблів та продуктів харчування

Чим Taobao відрізняється від AliExpress? Taobao орієнтований виключно на внутрішній ринок Китаю, тому доставка на пряму в Україну не доступна.

Як купувати на Taobao?

Для зручного користування Taobao рекомендується використовувати додаток-перекладач екрану, адже інтерфейс сайту буде доступний лише китайською.

Рекомендую використовувати Tap Translate Screen

Доставка з Taobao здійснюється лише по території Китаю, тому для отримання товарів в Україні вам знадобиться посередник.

Перевізники: Meest China, МПС, Скайкарго, Карго008, Карго120, Турбоавіа, Фастфей, ГрінТім, Пандабай, Оазистранс.

Міст чайна - це мій вибір на даний момент, завдяки простоті використання. Але я не виключаю можливості спробувати у майбутньому інших перевізників.

Якість:

Попри стереотипи, на Taobao можна знайти товари високої якості. Широкий спектр продавців пропонує товари на будь-який бюджет, від дешевих, але практичних, до ексклюзивних та брендових. Уважно вивчаючи описи товарів, читаючи відгуки та порівнюючи ціни, ви можете знайти якісні речі за вигідними цінами.

Оплата:

До оплати товарів на Taobao доступні різні способи, в тому числі й звичні для нас MasterCard та Visa.

2. Pinduoduo

Pinduoduo - це ще один популярний китайський маркетплейс, який за останні роки здобув значну популярність. Він пропонує схожу систему онлайн-шопінгу, що й Taobao, але з деякими особливостями:

Групові покупки:

Pinduoduo робить ставку на групові покупки, пропонуючи значні знижки за умови, якщо ви купуєте товар разом з іншими користувачами.

Прямі трансляції:

Pinduoduo активно використовує формат прямих трансляцій, де продавці демонструють свої товари та пропонують ексклюзивні знижки глядачам. Це робить шопінг на Pinduoduo ще більш інтерактивним та захоплюючим.

Бренди та якість:

На Pinduoduo представлені як відомі бренди, так і товари власних марок маркетплейсу. Рівень якості може варіюватися, тому перед покупкою рекомендується ознайомитися з відгуками інших покупців.

1688

3. 1688

Оптовий маркетплейс, де можна купувати товари великими партіями за вигідними цінами. 1688 не орієнтований на роздріб, тому знайти товари в поодиноких екземплярах буде складно.

WeChat

4. WeChat

Не лише месенджер, а й платформа для онлайн-шопінгу. Тут ви знайдете унікальні товари від дрібних виробників та брендів. ️

POIZON

5. POIZON

Маркетплейс для брендових товарів та товарів limited edition. Тут можна знайти рідкісні екземпляри за вигідними цінами.

Україна vs Китай: порівнюємо ціни у нас, на Аліекспресі, Таобао та Піндуодуо (ціна без урахування доставки)

Органайзер для косметики
  • 1239 грн (Розетка)

  • 1050 грн (Аліекспрес)

  • 38,4 юанів ≈ 214 грн (Таобао)

  • 24,9 юанів ≈ 139 грн (Піндуодуо)

Сумка-переноска для тварин
  • 749 грн (Епіцентр)

  • 805 грн (Аліекспрес)

  • 28,04 юанів ≈ 156 грн (Таобао)

  • 33,79 юанів ≈ 188 грн (Піндуодуо)

Набір матових олівців для губ Flormar
  • 369 грн (Розетка)

  • 15,9 юанів ≈ 89 грн (Таобао)

  • 11,42 юанів ≈ 64 грн (Піндуодуо)

Набір столових приборів
  • 2149 грн (Розетка)

  • 885 грн (Аліекспрес)

  • 25,22 юанів ≈ 140 грн (Таобао)

  • 25,99 юанів ≈ 145 грн (Піндуодуо)


Якщо вас зацікавив цей довгочит про покупки на цих маркетплейсах, але не знаєте, з чого почати?

Міст Чайна допоможе вам розібратися! В них на сайті є покрокова інструкція, яка проведе вас крізь процес реєстрації та перших покупок.


У наступних довгочитах я планую присвятити окрему увагу кожному з цих маркетплейсів. Ви зможете дізнатися про їхні унікальні фішки, зручність інтерфейсу та інші важливі моменти.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ktmstr
ktmstr@ktmstr

Про все і ні про що

372Прочитань
1Автори
0Читачі
На Друкарні з 27 травня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається