Товари та послуги для кав’ярні або магазину

ЧАСТИНА 1

Цей довгочит буде поділено на декілька частин. Кожна частина буде присвячена певному товару для вашого бізнесу. Розпочнемо з обладнання, так як кавомашини це основа більшості кав’ярень, магазинів, ресторанів та інших закладів, які пропонують кавові напої

ЯКІ Є ВИДИ КАВОМАШИН ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ КАВИ?

Здається для початку потрібно розповісти про види кавомашин та сфери їх використання. Отже, бувають: Професійні кавомашини, автоматичні, фільтр-кавомашини, капсульні.

  • Професійні кавомашини використовуються в закладах, які спеціалізуються на приготуванні широкого спектру кавових напоїв. Це можуть бути: кав’ярні, ресторани, магазини з зоною кафе та інші. Для приготування кавових напоїв потрібен “Бариста”, адже варто навчитись працювати з цим обладнанням, щоб напій був смачним.

  • Автоматичні кавомашини користуються попитом в основному в офісах та магазинах, а також для домашнього використання. Цей тип кавомашин здатний швидко та смачно приготувати кавовий напій із класичного меню, а легкість обслуговування дозволяє тримати обладнання в чистоті та забезпечувати постійну ефектівність роботи кавомашини. Окремі моделі кавомашин, мають розширене меню напоїв в зв’язку з додатковими модифікаціями, як наприклад контейнер для сухого шоколаду.

  • Фільтр-кавомашина або крапельна кавоварка, користуються популярністю в офісах, ресторанах та кав’ярнях. Фільтр-кава має ніжніший смак та меншу концентрацію кофеїну, а спосіб приготування доволі простий.

  • Капсульні кавоварки прості у використанні, а для приготування кави використовують капсули в яких міститься необхідна суміш. Чудово підходять для дому та офісу.

Наведений перелік не вказівка, де краще використовувати той чи інший тип кавомашини, це просто приклад.

ЩО КРАЩЕ, ОРЕНДА ЧИ КУПІВЛЯ КАВОМАШИНИ?

Звичайно, що вибір робить кожен для себе, проте оренда має велику кількість вагомих переваг перед купівлею. Саме про них зараз і розповім.

Однією з переваг є те, що ви можете часто змінювати модель кавомашини, щоб знайти зручну саме для вас та ваших потреб. Також, оренда кавомашини включає в себе:
- Установка за рахунок компанії
- Безкоштовне навчання персоналу експлуатації
- Постійна техпідтримка наших служб за першої необхідності
- Можливість безкоштовної оренди

Також ви можете експериментувати з кавою, спробувати декілька та обрати за смаком та міцністю, саме яка вам підходить. Купівля кавомашини підходить, якщо ви плануєте використовувати кавомашину для домашніх потреб. У випадку бізнесу, купівля лише заморожує ваші активи і не дає змогу на повну використати капітал, тому рекомендується саме оренда, особливо, якщо ви тільки плануєте відкриватись.

ЯКА КАВА ПОТРІБНА ДЛЯ КАВОМАШИН?

В основному для кавомашин потрібна саме зернова кава, тому що саме після помолу, кава розкриває весь свій смак та аромат. А ось асортиментом смаків та ароматів кава може похвалитись, адже специфіка регіону, висоти та клімату впливає на смак та аромат кави.

Автоматичні кавомашини використовують зернову каву, для цього вони обладнанні контейнером для зерна, який герметично закривається та не дає каві видихатись. Коли обирається напій, відбувається помел потрібної кількості кави і ви отримуєте смачний напій, який повністю розкриває смак та аромат обраного вами купажу.

Професійні кавомашини також використовують мелену каву, проте помел кавових зерен відбувається за допомогою кавомолки. В цьому випадку весь процес умовно ручний, тому займає більше часу. Автоматичні кавомашини мають своє умовно невелике меню напоїв, в кав’ярнях в силу специфіки закладу доступні різні інгрідієнти для приготування набагато більшого меню. Саме тому за допомогою професійної кавомашини в більшості випадків на основі еспресо готують різноманітні смачні напої.

Повертаючись до різноманіття кави, хочу додати, що правильний бленд та обсмажування це основа для смачної кави, якщо вам не подобається, як приготована кава, тоді спробуйте змінити купаж, бренд або постачальника.

ЯК ОБРАТИ КАВУ?

Існує декілька видів кави, основні з них це арабіка та робуста
- Арабіка містить менше кофеїну, робуста - більше
- Арабіка має виражену кислинку, робуста - гірчинку
- Обсмажування кави також впливає на смак кави, оптимальною є середнє обсмажування, проте варто надати шанс, як темному, так і світлому. До речі, ступінь обсмажування також впливає на гіркоту, чим темніше обсмажування тим вираженіша гірчинка, чим світліша обсмажка, тим більше відчувається кислинка.

Певної рекомендації не має, все залежить від ваших смаків та вподобання. Еспериментуйте з купажем та ступенем обсмажування, саме так ви знайдете каву за смаком.


Якщо вас цікавить оренда кавомашин або купівля кави, тоді можете перейти на наш сайт та ознайомитись з усім детальніше

На цьому завершимо першу частину довгочита, сподіваємось інформація була цікавою і ви знайшли щось цікаве в ній. Всім гарного дня

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Magistr Coffee Ukraine
Magistr Coffee Ukraine@magistrcoffeeukraine

Ваш путівник в світ кави

3Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 16 жовтня

Більше від автора

  • З чого розпочалась історія кави

    “Ранок починається з кави”, - це не просто вислів, це побут більшості людей. Кава надає бадьорості та сил для ефективного початку дня. Проте мало хто думав про походження даного напою, але даремно, адже історія кави може вас дійсно здивувати.

    Теми цього довгочиту:

    Історія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається