Третя Штурмова бригада та її маркетинг.

Зміст
Банер з головної сторінки https://ab3.army

Всі мабуть бачили цей, та подібні банери. Всі в країні мабуть вже знають про Третю штурмову. Вони герої, що боронять нашу країну. Але ж не ними єдиними!
Скільки вам відомо інших штурмових бригад?
І в чому феномен саме третьої штурмової?
Розберемо ці питання в довгочиті


Структура ДШВ в рамказ ЗСУ, МВС та СБУ

Штуромові дії в рамках ЗСУ в зоні відповідальності Десантно Штурмових військ, що складаються з 13 бригад . Скільки з них знаєте ви?

Більш популярними стали штурмові бригади Гвардії Наступу від МВС створені під час повномасштабного вторгнення. Їх всього є 9, навідоміша з яких, як на мене, це Лють.

Менш численим, та не менш дієвим в штурмі є ЦСО “А”


Феномен Третьої Штурмової

Третя окрема штурмова бригада – добровольчий підрозділ, сформований у перші дні повномасштабного вторгнення.  Засновник – перший командир полку “Азов” Андрій Білецький.

Ідейність та добровільність - основи цієї бригади. Туди не потрапляють мобілізовані, або ті хто не зацікалений в першу чергу в Перемозі.

Ідейність і привела в третю штурмову медійних осіб. Як і публічних спікерів, так і комунікаційників, і організаційників.

Сруктура рекрутингових центрів, зовнішня реклама та регулярне, оперативне інформування про стан справ, штурмів та потреб - дозволили бригаді зайняти домінуючу позицію в інфопросторі.

Збори на Третю штурмову поширють всі, починаючи від маси ідейних прихильників - закінчуючи Лаченом.

Рівні маркетингу Третьої штурмової (погляд зі сторони)

  1. Комунікація з прихильиками.
    Активне наповнення соц мереж, залучення прихильників, як до волонтерських зборів, так і до ідеологічних заходів.

  2. Публічна комунікація.

    1. Рекрутинг - зовнішня реклама з простими меседжами. яка змушує тих, хто ще сумнівався, хоча б дізнатись більше про Третю штурмову.

    2. Згадки у ЗМІ - кожна позитивна дія 3Шб грамотно оформлюється та подається ЗМІ, як готова новина (ЗМІ ліниві і з радістю беруь готові матеріали)

    3. Ідейні заходи - організація опентолків, інтерв’ю з бійцями, вуличних заходів для поширення ідей накладених на ім’я бригади.

  3. Безальтернативність
    На фоні відсутності, або ж недолугості державної пропаганди від МО , Третя штурмова виглядає найкращим варіантом для того, щоб вступити в ЗСУ. Вмотивовані, або ті хто сумніваються оберуть саме третю штуромву. А от мобілізовані будуть розподілені по іншим родам військ та підрозділам.


Чи багато зборів на інші бригади ДШВ ви бачили? Чи багато ви про них чули?

Велика різниця між Третьою штурмовою та іншими бригадами ЗСУ - мінімізована бюрократія. Щоб придбати “приблуду” та передати її на баланс бригади ЗСУ потрібно пройти 7 кіл бюрократичного пекла, оформити все офіційно і призначити відповідального за “приблуду”, який по уставним правилам буде нести три-п’яти кратну матеріальну відповідальність за її втрату.

Тому більшість зборів на бригади ЗСУ - це особисті збори бійців без офіційного оформлення, це закриття потреб відповідно до заявки від комбата, яку ті не завжди і хочуть формувати.

Тому ви бачите багато зборів на автівки та їх ремонт, шини, теплаки та нічники, приціли та інше які проходять на картку дружини/сестри/брата/батька.

В бригад вся комунікація зав’язана офіційно на комбатах і неофіційно на бійцях. Якщо в бригаду не потрапила медійна особа - то бригада і не має великих зборів. Та ба, навіть є бригади в складі яких служать музиканти, актори та блогери, але через відсутність волі командування вони не організовують нічого, навіть близько схожого до Третьої штурмової.


Як же зібрати мільйони на ДШВ та інші бригади?

В рамках підрозділів, ротних формувань, батальйонів та бригад можна створити систему комункаційників. Не просто людей що ведуть сторіночку в фб для підрозділу (як то буває часто це робить рідня бійців, а зробили її з самоініціативи), а комунікаційників, які будуть репрезентувати підрозділ в медіа сфері, буде організовувати процеси рекрутингу, волонтерських зборів і публічних звітів.

Ця посада може виникнути, як системно в ЗСУ, так і на базі підрозділів де комбат чи комбриг захочуть цього.

Третя штурмова на своєму прикладі показала переваги цього підходу!

Якщо вас зацікавив цей матеріал і ви погоджуєтесь з цією думкою - залиште реакцію, або коментар. Можливо в неї буде продовження у вигляді петиції, публічного чи особистого звернення до керівництва ЗСУ чи інше

Дякую за ваш час і те що дочитали!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Дмитро Прудивус
Дмитро Прудивус@Prudyvus

Маркетинг, бізнес, політика

725Прочитань
30Автори
16Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

  • Зомбі сторінки сайту

    Підсумуючий матеріал з застарілих джерел накладений на релевантний досвід. Що це і що з ними робити.

    Теми цього довгочиту:

    Seo
  • Реклама в партнерських мережах ч.3

    Третя і фінальна частина серії про конкретні мережі з якими я працював раніше. Базові дані та особисте враження від них.

    Теми цього довгочиту:

    Маркетинг
  • Реклама в партнерських мережах ч.2

    Втомились від реклами казино перед переглядом відео на піратських або помаранчево-чорних сайтах? Отримуєте рекомендації переходу на якісь “дивні” сайти, коли вводите алресу свого улюбленого хабу в стрічці вводу домена? Не блокуйте, а рекламуйтесь там самі!

    Теми цього довгочиту:

    Маркетинг

Вам також сподобається

Коментарі (2)

а щоб ви покращили у державній пропаганді?

Вам також сподобається