Україна в обороні: зведення фортифікацій

Автор: Сlement Molin
Переклад: t.me/in_factum

Будівництво оборонних споруд не є чимось новим в Україні. Перші з них були зведені у 2014 році вздовж лінії фронту на Донбасі. Однак, за кілька місяців Україна почала впроваджувати загальнонаціональну програму для захисту своїх територій в обороні.

Відомо, що кожній області виділили бюджет, щоб замовити послуги в підрядних компаній, які копатимуть окопи та будуватимуть бункери. Все почалося наприкінці січня. Є кілька пріоритетних напрямків: Запоріжжя, Одеса, Херсон, Донецьк, Харків.

Зображення

До 2024 року вже існували нові лінії оборони. Наприклад, одна проходила перед Миколаєвом, інша — на південь від Покровська, третя — на схід від Краматорська... Ці лінії в основному складалися з мережі окопів на відстані сотень метрів одна від одної.

Зображення

На деяких ділянках фронту оборонні споруди не були побудовані. Це, наприклад, випадок Авдіївки. Фактично, саме місто було захищене старими бліндажами 2014/2015 років. Однак північний фланг не був окопаний, і росіянам вдалося обійти місто і оточити його.

Зображення

Коли Сирський був поставлений на місце головнокомандувача, він інтенсифікував загальнонаціональну оборонну програму з будівництва фортифікацій. Через 3 місяці ми можемо побачити кілька цікавих речей.

Зображення

Почнемо з Одеси.

Цей регіон дійсно важливий для оборони України, оскільки це єдиний вихід до моря. Тут українці мають добре захистити щонайменше 3 напрямки: Чорне море, коридор з Миколаєва, кордон з Придністров'ям.

Зображення

На карту нанесені деякі оборонні споруди на схід і північ від Одеси, а також на самій набережній. Як ви можете бачити, на захід від міста є кілька оборонних позицій, які захищають кордон з Придністров'ям.

Зображення

Я вважаю, що Росія не зможе дійти до Одеси, бо більшість їхніх десантних кораблів вийшли з ладу, а Дніпро є хорошою природною перешкодою. Однак Україна все одно будує тут оборонні споруди.

Зображення

Між Херсоном і Миколаєвом нанесені 3 лінії. Стару лінію оборони перед Миколаєвом, нову, величезну, що йде від моря до Кривого Рогу, і кілька окопів на правому березі річки.

Зображення

На запорізькому напрямку будуються численні оборонні споруди. Деякі з них включають бункери та вогневі позиції. На Оріхівському напрямку українці використовують колись російські оборонні споруди, + Запорізьку лінію оборони і нову лінію, що тягнеться від Запоріжжя до Донецька.

Зображення

Ця оборонна лінія величезна, з протитанковими ровами, траншеями, "зубами дракона" і подекуди бункерами. Вона була побудована в період з 20 лютого по сьогоднішній день.

Ця лінія в основному повторює рельєф місцевості, річки та озера. Частково вона проходить у Дніпропетровській області і закінчується біля річки Мокрі Яли на півдні Донецької області.

Зображення

Курахове зараз є добре захищеним містом, а підступи до Покровська, що на північ від нього, захищені двома основними лініями оборони. Фортифікаційні роботи в регіоні все ще тривають.

Зображення

На північ від нього вдосконалюється оборона на захід від Авдіївки, а на схід від Покровська, схоже, будується лінія з суцільною мережею протитанкових ровів.

Зображення

Щоб побачити оборонні споруди в районі Краматорська, потрібно дивитися на схід.

Зображення

Лиманський напрям також серйозно укріплюється: тут росіяни все ще намагаються вийти до річки Жеребець біля Тернів, але поки що безуспішно.

Зображення

Внизу місто Борова зі знімків Sentinel-2. На кожній червоній точці ви можете бачити українські оборонні споруди. Важко визначити їх локацію і бути на 100% впевненим, що це одна оборонна позиція.

Зображення

Я вперше демонструю карту українських оборонних укріплень, що будуються на російському кордоні. Як ви можете бачити по карті, це лише початок, однак, незабаром вона буде вдосконалена, щоб утримувати оборону на російській та білоруській осях.

Зображення

Ось так зараз виглядає одна з ділянок на південь від Вовчанська в Харківській області.

Суми, Чернігівська область, Київ (укріплення з 2022 року) та Рівненська область на кордоні з Білоруссю.

Ось вам ще кілька цікавих карт по найгарячішим напрямкам.

Зображення
Бахмутський напрям
Зображення
Авдіївський напрям
Image
Запорізько-Донецький напрям
Image
Херсонський напрям
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
In_Factum
In_Factum@infactum

24.9KПрочитань
2Автори
76Читачі
На Друкарні з 16 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається