Українські логістичні та інженерні ресурси, їхні обмеження та можливості на Курщині: аналіз логістики

Автор: Lovely Lad

Image

Логістика є важливим фактором у всіх операціях і завжди впливає на результат операції.

За незалежними джерелами інформації, [на фронті] були розгорнуті певні підрозділи, але є й інші підрозділи, які працюють в тилу, і які не матимуть багато зниклих у бою, але, безсумнівно, будуть розгорнуті для підтримки пперації.

Ми припускаємо, що 80% підрозділів тилового забезпечення ОК «Північ» розгорнуті на Курщині, що є обґрунтованим припущенням. Це підрозділи, які ми маємо на мапі:

  • 181-й і 226-й батальйони логістики;

  • 170-й полк логістики;

  • 808-ма бригада забезпечення.

Image

Українці, готуючись до наступу, використовували ліси на північ від Сум для приховування концентрації своїх військ і запасів. Зазначені склади запасів є основними базами для українських підрозділів бойової підтримки.

Image

Український 50-й окремий ремонтно-відновлювальний полк може легко і безпечно ремонтувати там техніку, не боячись бути поміченим і знищеним.

Not related to Kursk

Щодо українських інженерних підрозділів, то відомо, що підрозділи 48-ї інженерної бригади діють на Курщині, використовуючи машини розмінування Wisent 1, УР-77/MICLIC, які здебільшого закріплені за передовими частинами, та інженерні машини БРЕМ-1.

Image

12-й полк ОК «Північ», найімовірніше, також перебуває десь у резерві, а окремі його підрозділи прикріплені до фронтових частин, використовуючи свої ІМР-2.

Image

Інженери не лише відповідають за розмінування та відновлення техніки, вони також можуть встановлювати макети обладнання, і вони використовують свої понтонно-мостові батальйони для встановлення понтонів через річки, яких у них є два в безпосередній близькості.

Image
Image

Україна, як пострадянська країна, де не вистачає вантажівок, особливо в ОК «Північ», значною мірою залежить у своїй логістиці від залізниці. На Курщині, однак, Україна змушена використовувати вантажівки для своєї логістики, оскільки вони не мають [під контролем] жодної залізничної станції.

Image

В українських батальйонах матеріально-технічного забезпечення зазвичай було близько 400 транспортних засобів, частина з яких були пікапами або чимось подібним.

Теоретично, маючи 10-15 бойових батальйонів, українське тилове забезпечення могло б забезпечити постачання Льгова, але близько 10 артилерійських дивізіонів також потребують постачання. Для того, щоб 4 дивізіони БМ-21 могли зробити один залп, потрібно 48 вантажівок для поповнення боєприпасів.

Image

Україна також використовує звичайні вантажівки для перевезення води через брак спеціалізованих вантажівок, які, для забезпечення військ на місцях, потребували б близько 60 000 кілограмів вантажу щодоби.

Пайки, боєприпаси для стрілецької зброї, ракети, запчастини, гранати, ресурси для польових кухонь, спеціальні поставки (мило, кава і т.д.) - уявіть, скільки вантажівок знадобиться, звичайно, протягом перших 40 км, якщо вантажівки зможуть здійснювати кілька поставок на день.

Однак після цього ситуація погіршиться, оскільки вантажівки зможуть робити лише кілька на день.

До початку операції в Україні не вистачало паливозаправників, і вони намагалися вирішити цю проблему за рахунок використання цивільних цистерн - для проведення операції вдалося залучити близько 150 одиниць.

150 паливозаправників можуть перевозити до 1 000 000 літрів пального, що достатньо для одноразового забезпечення військ. Близько 600 000 літрів потрібно для забезпечення 15 маневрених батальйонів і ще 300 000 - для самих вантажівок/пікапів.

Image

Це без урахування засобів протиповітряної оборони та деяких інших елементів, оскільки це дуже важко підрахувати - але ви, ймовірно, можете додати ще 100 000 до цієї суми, що доведе загальну кількість до 1 000 000. Але не всі вантажівки доступні одночасно, і час транспортування також є фактором.

Russian Tanker 2022

Україна могла б дійти до Льгова, але не змогла б його утримати, оскільки для цього було б потрібне підкріплення, а реальність така, що вони просто не могли б його надати.

Тактичні трубопроводи, якщо Україна навіть використовує їх, потребують багато днів для встановлення, і навіть з ними маневрування буде складним.

Image

Наразі Україна розгорнула близько 30 батальйонів що не полегшує логістику. Це, безумовно, одна з головних причин того, що фронт став статичним, і на даний момент Україна може зробити ставку лише на захоплення залізниці в Корєнєво та його околицях, щоб продовжити операцію.

Image

Дякую за прочитання. Я намагаюся докладати якомога більше зусиль до створення своїх тредів і хочу подякувати людям, які допомогли мені у створенні цього.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Mortis Æterna
Mortis Æterna@mortisaeterna

268.6KПрочитань
24Автори
654Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається