Важливий день братів Еспозіто

Мальовниче портове місто Кастелламмаре-ді-Стабія відоме не тільки древньою архітектурою та цілющою джерельною водою. Воно дало багато чемпіонів у різних видах спорту. У ньому народилися Джанлуїджі Доннарумма, Фабіо Квальярелла, Антоніо Міранте, а також троє братів Еспозіто.

Усі троє вихованці «Інтера». 22-річний Сальваторе, найстарший з братів Еспозіто, грає за «Спецію». 20-річний Себастьяно орендований «Барі». Найменший Франческо, якому через кілька тижнів буде 18, іще грає за Примаверу «Інтера», але зараз він перебуває у збірній Італії на Чемпіонаті світу U20.

У неділю в усіх трьох братів вирішальний матч сезону: «Спеція» гратиме з «Вероною» за право залишитися в Серії А, «Барі» змагатиметься з «Кальярі» за вихід у найвищу лігу, а збірна Італії U20 вперше в історії вийшла у фінал Чемпіонату світу на цьому рівні і зійдеться в матчі за першість з однолітками з Уругваю. У кожного матчу дуже велика ціна. Вони відбуватимуться майже одночасно, і тому батьки та сестра Еспозіто готують удома кілька екранів, щоб одночасно спостерігати за грою братів.

Chi è Salvatore Esposito e il gol al Milan: due fratelli calciatori, la  dedica alla fidanzata e la promessa a un amico rossonero- Corriere.it
Зліва направо: Франческо, Сальваторе та Себастьяно Еспозіто

Загалом усі троє досить успішно виступають у своїх командах. Якщо Сальваторе та Себастьяно вже мали нагоди показати себе на дорослому рівні, то у Франческо все попереду. Він центральний нападник. У цьому сезоні зіграв 30 матчів за Примаверу і забив 15 голів, дебютував за збірну Італії до 20 років і на Чемпіонаті світу забив красивий гол п’ятою у чвертьфінальному матчі проти Колумбії. Цей гол він називає поки що найважливішим у житті.

«Забити на Чемпіонаті світу вдається не кожному, — каже Франческо. — Загалом я завжди кажу, що головне, щоб м’яч влетів у ворота, а якщо він ще й вийшов красивим, то це ще краще. Мені 17 років, і мене вперше викликали до збірної U20. З першого ж тренування я зрозумів, що ми сильні технічно, але як команда ми ще сильніші. На такому турнірі це те, що має найбільше значення: часу, щоб підготуватися до наступної гри не так багато, тому більш злагоджена команда часто має кращі результати. У нас є величезна мрія — чемпіонство, і ми працюємо, щоб її досягти».

Цього року Франческо Еспозіто також тренувався з першою командою «Інтера». Каже, що дечому навчився у Лукаку, Лаутаро та Джеко. Франческо вразило те, наскільки вони безтурботно поводяться з м’ячем. Але деякі риси Франческо перейняв би й у своїх братів:

«Мої брати кажуть, що найталановитіший з нас — це я. Але я вважаю за краще мовчати і дивитися, куди я можу рухатися. У Сальваторе я б запозичив виваженість на полі, від Себастьяно — техніку. А від них обох — виконання штрафних ударів».

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Зона трекварті
Зона трекварті@trequarti_calcio

259Прочитань
9Автори
10Читачі
На Друкарні з 11 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається