Відкриття школи боксу

З чого почати бізнес?

У спортивній сфері досить багато пропозицій для будь-якого гаманця і в різних напрямках. Конкуренція в цій сфері діяльності досить висока - це практично всі спортивні секції та клуби, що пропонують проведення тренувань з використанням різних технік, насамперед - боксерські школи та секції.

Щоб врахувати всі нюанси ще до відкриття школи, потрібно вивчити схожі пропозиції, які є у вашому місті. Встановивши, в якій ніші - професійній чи аматорській, заповнення найменше, потрібно заглибитися в нюанси цінових пропозицій і затребуваності в даній послузі за районами. Такий моніторинг дасть змогу виробити гнучкішу політику в ціноутворенні, вибрати найцікавіші для потенційних клієнтів види та напрямки роботи, обрати найприйнятнішу локацію майбутньої школи боксу.

Багато аспектів діяльності залежать від розміру стартового капіталу, а в умовах жорсткої конкуренції потрібно докласти всіх зусиль для того, щоб школа пропонувала своїм клієнтам послуги комплексного характеру з високою якістю.

Обладнання, необхідне для відкриття школи боксу

Тренажерний зал має бути обладнаний насамперед силовими тренажерами. Для відкриття невеликої школи можна закупити близько 15 тренажерів. Необхідна для цього сума - близько 300 тис. гривень.

Крім того потрібно придбати:

  • спортивні снаряди: млинці, гантелі, штанги тощо. - 30 тис. грн;

  • груші боксерські (вартість 1 груші близько 2 тис. грн.) х10 шт. =20 тис. грн;

  • ринги для тренувань і змагань - від 40 тис. гривень 1 тренувальний ринг;

  • меблі, господарські матеріали - 30 тис. грн;

  • ремонт, підготовка приміщень - 100 тис. грн.

Загалом стартові витрати без оренди приміщення складуть близько 520 000 грн (зокрема витрати на придбання рингу).

Школа бокса Old School Boxing Club - X-PARK

Персонал боксерської школи

Основну роботу в боксерській школі виконують тренери та наставники. Вони повинні мати досвід роботи, певні спортивні досягнення. Потрібно також враховувати особливості груп, з якими працюватимуть наставники. Якщо, приміром, тренер працює зі спортсменами, які прагнуть стати професіоналами, він повинен мати не лише досвід, а й відповідний "послужний список", нагороди, досвід підготовки боксерів-переможців.

Для спортсменів-початківців такий титулований наставник може навіть стати на заваді, тому що в нього високі вимоги, яких не реально досягти боксерам-початківцям.

У дитячі групи потрібно підбирати не тільки тренера-спортсмена, він має бути також хорошим педагогом.

Бажано мати в штаті також медика, оскільки цей вид спорту травматичний.

Також потрібні адміністративні співробітники. Достатньо 2 осіб для позмінної роботи і керуючий, функції якого може виконувати власник школи. Послуги бухгалтера, юриста, консультанта з податків можна віддати на аутсорсинг.

Потрібно також найняти охорону для школи - 2 людини, робота позмінна.

Прибутковість бізнесу

Абонемент у зал для занять боксом сьогодні коштує близько 1 500 грн. Якщо залучити в клуб у середньому 150 осіб, щомісяця можна отримувати прибуток близько 225 тис. грн.

Оренда, оплата комунальних послуг, заробітна плата, витратні матеріали складуть близько 100-120 тис. грн.

225 000-100 000 = 125 000 грн. - дохід, отриманий за 1 місяць роботи.

Окупність при інвестиціях 520 000 грн становить близько 4 місяців.

Документи, ліцензування

Якщо школа боксу працюватиме як комерційне підприємство, краще реєструватися як юридична особа - ТОВ, тому що ця форма підприємництва більш вагома.

Юридична особа повинна мати статутний капітал.

Можна реєструвати боксерську школу як ФОП. Але в цьому варіанті ФОП піддає ризику не тільки власну частину капіталу, а й своє майно.

Вибір приміщення для школи боксу

Щоб відкрити школу боксу, потрібно орендувати досить велике за розмірами приміщення. Було б непогано мати кілька залів, крім тренувального:

  • тренажерний зал із хорошою місткістю, щоб до тренажерів був вільний доступ і не створювалися черги;

  • зал із рингом для проведення спарингів (на початку діяльності можна поєднати його з тренажеркою);

  • санітарно-гігієнічні приміщення - роздягальні, туалети, душ;

  • хозадмінприміщення.

Бажано мати окреме приміщення для тренувань дітей, якщо такий напрямок розроблятиметься, бо багато батьків не схвалюють проведення тренувань у спільних із дорослими залах. Якщо в школі займатимуться дівчата, потрібно передбачити окремі санітарно-побутові кімнати для них.

Для школи боксу потрібно шукати приміщення з розмірами 150-200 м. Висота стель у них має бути не меншою за 2,4-3м. Бажано орендувати приміщення ближче до центру міста, оскільки більша частина клієнтів віддає перевагу тренуванням у вечірній час.

Щоб школа боксу приваблювала якомога більше любителів спорту, потрібно створити в ній усі необхідні для цього умови. Тільки добре обладнаний зал із повним комплектом снарядів, гарним рингом, досвідченими професіоналами-тренерами зможе зацікавити любителів боксу записуватися в секції та відвідувати новостворену школу.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

749.7KПрочитань
11Автори
565Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається