Відмінності радянських/руснявих бойових літаків та літаків країн НАТО (частина 1)

В очікуванні передачі Україні літаків західного зразка, на каналі Aerospace Ukraine вийде серія матеріалів, присвячена основним відмінностям цих бойових машин від літаків радянського/руснявого виробництва. Почнемо з загального огляду:

Основою повітряних сил русні є такі літаки, як Су-35, Су-34, Су-25, Су-24. Усі ці літаки виконують різні задачі, і в умовах лінії фронту, вимушені працювати в групах, що складаються з різних типів літаків. Так, Су-25, що за класифікацією є штурмовиком, під час виконання бойових завдань потребує прикриття від винищувача Су-35 через те, що не здатен самостійно протидіяти повітряному нападу противника, з фронтовим бомбардувальником Су-24 ситуація повністю аналогічна.

Цю концепцію мав змінити винищувач-бомбардувальник Су-34, проте з метою збільшення максимального бойового навантаження шляхом збільшення габаритів літака, русняві конструктори перетворили його на звичайний фронтовий бомбардувальник з посередньою маневреністю (яка є абсолютно недостатньою для винищувача) та можливістю пискати ракети класу повітря-повітря з РГСН. В результаті, Су-34 так само потребує прикриття від іншого винищувача.

Основу повітряних сил США складають такі машини, як F-15, F-16 та F-18. Усі три машини підпадають під класифікацію винищувач-бомбардувальник, проте на відміну від неповороткого Су-34 вони здатні однаково ефективно атакувати повітряні, наземні або морські цілі. Такий концептуальний підхід дозволяє формувати ударні групи з літаків одного типу, що в свою чергу підвищує загальну живучість групи, спрощує планування та реалізацію місій та загалом є більш раціональним використанням ресурсів.

У другій частині статті ми розглянемо відмінності цих бойових машин в аспекті повітряного бою, тож долучайтесь щоб не пропустити.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Aerospace_Ukraine
Aerospace_Ukraine@AerospaceUkraine

85Прочитань
1Автори
2Читачі
На Друкарні з 10 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається