Випуск вебверсії Threads і як він відчувається зараз

А ви ще пам’ятаєте таку нову соціальну мережу як Threads? Він розроблений компанією Meta та створився, як альтернатива вже майже мертвому Twitter, або ж X. Не пам’ятаєте? Я також якось вже забувся, чесно кажучи, до тих пір доки не наткнувся на новину, що вони розробляють вебверсію для своєї соціальної мережі, яку так просили користувачі на запуску. Згадав я за цю новину вже після її релізу і вирішив по цьому написати невеликий довгочит (не знаю чи довгочит на майже 1000 слів можна вважати невеликим), щоб показати, що на цій платформі взагалі змінилось і який елемент інтерфейсу Threads запозичив у Друкарні. Також перед цією статтею рекомендую вам прочитати мою першу статтю про Threads, яку я випустив в перший же день релізу, в якій я розповідав, як вона відчувається на старті.


Огляд я буду робити на iPad для того, аби знімки екрана було краще видно.

Екран авторизації

Першим ділом нас, авжеж, зустрічає екран авторизації. Виконаний він доволі красиво, зверху ми бачимо декоративні стрічки, а по центру у нас поле для входу. І як ви вже побачили, вхід у нас досі відбувається лише через обліковий запис Instagram і я вважаю, що це суттєвий недолік, адже нам не дають створити власний обліковий запис, який не буде залежати від інших сервісів Meta.

Головний екран

Після авторизації ми потрапляємо на головний екран. І почнімо з того, що вони добре постарались та змогли адекватно адаптувати всі дописи під широкий формат. Всі дописи виглядають точно так само, як і в мобільній версії, їх зручно читати та легко з ними взаємодіяти.

Панель навігації

Панель навігації у нас знаходиться зверху, а по верхнім кутам ми можемо побачити логотип Threads, при натисканні на яку ми можемо оновити контент на сторінці та значок меню, де ми можемо перемикатись між світлою та темною темою сайту, повідомити про помилку та прочитати документацію від Meta.

Та уважні користувачі можуть помітити якусь схожість з тим, що вони прямо зараз бачать на платформі з якої вони це читають.

Верхня панель навігації Threads дуже схожа на панель навігації Друкарні, у них навіть компонування дуже схоже, але деякі кнопки все ж трохи змінені місцями, адже ці дві платформи ідеологічно дуже відрізняються. І я вважаю, що саме цей елемент інтерфейсу Meta запозичили у нашого українського стартапу, адже виглядають вони ну дуже схоже при прямому порівнянні.

Перемикач алгоритмічної та хронологічної стрічки

З моменту запуску Threads, найголовнішим оновленням стала хронологічна стрічка підписок, яку також дуже просили користувачі, і розробники прислухались та додали це. У вебверсії перемикач додали у нижній лівий кут у вигляді кнопки, і це, на мою думку не сильно зручно.

Навіть у мобільній версії це зробили зручніше, адже перемістили перемикач зверху і ними можна перемикатись свайпом і завжди бачити де ти знаходишся.

І очевидно, що це рішення вони взяли з Twitter (X), Адже це рішення виявилось справді зручним, проте у вебверсії Threads розробники вирішили якось виділитись.

Зовнішній вигляд дописів

Як я і казав раніше, зовнішній вигляд самих дописів ніяк не відрізняється від мобільної версії, проте у вебверсії їх значно більше видно у видимій області й вони самі виглядають більшими, через що читати їх стало набагато приємніше.

Недоліки вебверсії

Вебверсія Threads ще не до кінця дороблена і деякого функціонала з мобільних версій ще не має, проте розробники обіцяють це скоро виправити.

Наприклад, найбільш помітним недоліком є те, що зараз не можна цитувати дописи.

Також хотів виділити те, що вебверсія Threads використовує саме системний набір емоджі, через що дописи, наприклад на Windows будуть виглядати не так гарно, як на macOS. Twitter (X) своєю чергою використовує власну систему емоджі Twemoji, через що дописи у всіх виглядають однаково у вебверсії. Теоретично розробники Meta це могли зробити, адже у них є власна система емоджі Facebook.

Як відчувається Threads через півтора місяця після запуску

Якщо порівнювати першу версію Threads, яка вийшла на початку липня з теперішньою версією станом на кінець серпня, ми можемо помітити дуже багато змін в кращу сторону.

Стрічка та контент

Почнімо з того, що окрім алгоритмічної стрічки ми нарешті отримали хронологічну стрічку підписок, як я описував це раніше, через що користуватись цією соціальною мережею стало набагато приємніше. Поза тим алгоритмічна стрічка також покращилась і тепер вона не пропонує дописи російською та від росіян, адже на самому початку з цим була величезна проблема — майже кожен другий допис був російською, навіть якщо ти блокував профілі, які це публікували, алгоритми на той час просто не розуміли, як треба фільтрувати контент за мовою.

Контент тут не сильно відрізняється від того ж Твіттера (Х), але поруч з цим з’явився такий собі «інстаграмний» контент, який не всім може сподобатись.

Спільнота

За такий доволі невеликий час існування цієї соціальної мережі вже встигла сформуватись своя українська спільнота. Якщо ви хочете з нею ознайомитись більш детально, запрошую вас до профілю @threads_ukr, там ви можете ознайомитись з різними новинами платформи, познайомитись з українською спільнотою Threads та подивитись смішні меми.

Мінуси Threads

Попри все це Threads має деякі недоліки, які їм варто виправити, щоб повноцінно конкурувати з Twitter (X).

Серед мінусів я можу виділити:

  • Відсутність гештегів

  • Відсутність пошуку контенту

  • Авторизація лише через Instagram

  • Відсутність приватних повідомлень

  • Відсутність власної системи емоджі

На завершення

Threads активно розвивається, розробники завжди додають якісь покращення та прислуховуються до користувачів, що для багатьох може бути дуже незвичним, адже вони асоціюють компанію Meta, як таку, яка займається лише продажем особистих даних. У майбутньому Threads може стати непоганою альтернативою Twitter (X), особливо враховуючи політику Маска, його проросійські погляди та спілкування з путіним. Можливо ми станемо свідками протистояння Bluesky (коли він вийде зі стадії тестування) та Threads і тоді почнеться зовсім нова епоха соціальних мереж по мікроблогінгу.

Якщо ви дочитали до цього моменту, значить ця стаття виявилась для вас цікавою. Тому, якщо ви хочете підтримати мій контент, аби я міг і далі писати для вас цікаві статті, можете підтримати мене одноразовим донатом на monobank або Donatello.

Також не забувайте підтримувати нашу армію, адже лише вони можуть забезпечити краще майбутнє та мир у нашій країні.

Дякую усім за увагу

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Олександр Вакулюк
Олександр Вакулюк@alexwak

UI/UX Design | Web Design

1.7KПрочитань
13Автори
18Читачі
Підтримати
На Друкарні з 1 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Усе ж таки тредс не замінить твіттер, по перше жорстка модерація, а також більша база підписок, переносити їх всіх бажання не має, та й багато кого не має

Вам також сподобається