В останні роки все більшої популярності набувають пазли. Вони являють собою яскраві барвисті картинки, розділені на безліч дрібних деталей, які потрібно зібрати воєдино. Подібну розвагу не можна назвати простою, але вона, безумовно, дуже захоплива. Принцип збирання пазлів під силу зрозуміти навіть маленьким дітям. Однак і дорослі із задоволенням проводять час за такою справою.

Вкладення в цей бізнес не надто великі, період окупності стандартний, хоч і сама продукція не така дорога. Важливо, пропонувати клієнтам широкий вибір, оригінальні картинки. При цьому, не варто орієнтуватися тільки на дитячу аудиторію. Доросла частина населення також любить займатися подібним видом розваги, також пазли і мозаїка може виступати як сувенірна продукція і маркетингова стратегія.

Приміщення під виробництво

Найбільш правильно займатися організацією виробничого процесу на території колишніх об'єктів промислового призначення. Площа може бути 150 м2 і більше, залежно від обсягів виробництва. Тут буде зручно розміщено склади і виконуватися сам процес виготовлення. Крім цього, варто виділити частину площі під конструктивне бюро. Саме там здійснюватиметься розробка нових проектів для виготовлення пазлів і мозаїки.

Приміщення має бути чистим, з усіма комунікаціями, включно з досить налагодженою системою вентилювання приміщення. Особливих вимог до цього виду діяльності не висувають, тому достатньо буде вибрати просте приміщення, стандартної форми. На оренду варто виділяти від 400 $ на місяць, залежно від місця розташування і типу приміщення.

Обладнання

Процес виготовлення мозаїк не є надто складним.

Тому, для здійснення виробничого процесу необхідно буде купити такі пристрої:

  1. Комп'ютери - 2 тис. $;

  2. Офсетна машина - 400 $;

  3. Каширувальна машина - 1,4 тис. $;

  4. Обтискний блок - 800-1,5 тис. $;

  5. Прес - 300 $ і вище;

  6. Вирубні штампи - 2,5 тис. $.

Вирубні штампи мають ножі, які з плином часу починають тупитися і потребуватимуть заміни. Насправді, для виготовлення таких пазлів і мозаїки необхідно купувати стандартне друкарське обладнання. Всьому виною той широкий масштаб примірників, які необхідні для продажу.

З пошуком усіх вузлів проблем не буде. Адже вся техніка доступна, поширена, може виготовлятися від європейського або азіатського виробників. Бюджет на закупівлю необхідної техніки та пристроїв становитиме не менше 8 тис. $.

Персонал

Для роботи на підприємстві з виготовлення пазлів і мозаїки необхідний штат працівників від 10 до 25 осіб, залежно від масштабів вашого виробництва.

Крім рядових службовців, які займаються обслуговуванням техніки, велику частку уваги варто приділити саме дизайнеру. Від якості його роботи залежатиме прибуток підприємства. Варто в штат брати двох дизайнерів. Якщо раптом один захворіє, то другий зможе брати весь обсяг на себе. Або ж варто продумати про "запасного" дизайнера, який виконуватиме свою роботу на віддаленій основі. Зарплата дизайнера найчастіше становить не менше 500 $.

Також необхідні розробники, ті ж дизайнери, але інженерної думки. Вони втілюватимуть у життя нові проекти. Також необхідні наладчик обладнання, різноробочі та бухгалтер на підприємстві. Оплата праці всіх працівників становитиме не менше 4 тис. $, але повністю залежатиме від кількості взятого на роботу персоналу.

Сировина

Основною сировиною для виготовлення пазлів і мозаїки є папір, картон, фарби, відбілювальні речовини. Сировина має бути якісною. Якщо ви звертали увагу, то дорогі пазли надруковані на міцному папері білого кольору. А дешева продукція найчастіше має сірий колір картону. При цьому, останні можуть мати не щільну основу, швидко затираються або втрачають первинний зовнішній вигляд.

Усі сировинні компоненти цілком стандартні і можуть бути закуплені на наших рідних просторах. На придбання сировини варто викладати не менше 3 тис. $. Найдорожчим компонентом будуть фарби. Вони мають бути якісними, добре передавати відтінки.

Реклама

Рекламувати власну продукцію можна в інтернеті, шляхом створення власного сайту. Також можна орендувати банери на торгових площах, намагатися завжди бути на першій сторінці під час видачі пошуковиком різних запитів. Крім цього, можна друкуватися в журналах, як для дітей, так і для дорослих.

Створити свій ролик на ютуб або використовувати для реклами силу зовнішніх вивісок. Обов'язково варто організувати рекламну акцію, яку через деякий час буде необхідно повторювати. Це може бути роздача листівок зі знижками, невеликі подарунки в кожній упаковці (ручка, брелок, магнітик, фігурка героя з мультфільму або інше). Ще, як варіант, можна зробити тимчасову знижку на продукцію. На рекламу необхідно виділити не менше 400 $.

Основні витрати

Витрати для цього виробництва залишаються цілком стандартними:

  1. Оренда приміщення - 400 $;

  2. Закупівля обладнання - 8 тис. $;

  3. Сировина - 3 тис. $;

  4. Персонал - 4 тис. $;

  5. Реклама - 400 $.

Бюджет для старту бізнесу такого напряму становитиме 16 тис. $.

Прибуток і період окупності

Період окупності становитиме близько 2-3 років, але безпосередньо залежатиме від вашої фінансової жилки та активності. Маючи стандартне обладнання можна виготовляти близько 1 тис. пазлів і мозаїки найрізноманітніших обсягів.

Ціна за одиницю виробу може коливатися від 1$ до 90$. Усе залежатиме від обраного напряму, ексклюзивності, якості та інших факторів. Середній прибуток підприємства на місяць становитиме близько $15000. Тільки ось на частку фірми чистий прибуток буде всього лише 4-6 тис.$.

Клієнти та розвиток бізнесу

Клієнтами стануть інтернет-магазини і прості магазини, ринки, торгові бази, супермаркети. Іноді можуть робити замовлення компанії, обираючи пазли або мозаїку як подарунки для своїх клієнтів. Розвивати бізнес можна виготовляючи об'ємні пазли або дерев'яні аналоги, які останнім часом стають дуже популярними. Тільки варто придбати низку додаткових пристроїв.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

805.4KПрочитань
11Автори
608Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається