Виїзна хімчистка килимів і меблів: бізнес ідея з розрахунками

Зміст

Вступні дані

Зараз ніхто не дивується тому, що люди не перуть і не миють речі самі, а користуються сервісами - саме таким сервісом є хімчистка. Однак, ми пропонуємо вам куди більш цікаву альтернативу. Виїзна хімчистка допомагає економити час споживачів і при цьому приносити непоганий дохід власнику.

Плюси і мінуси бізнес-ідеї

У бізнес-ідеї є свої переваги та недоліки. Про них ми зараз і поговоримо.

Переваги:

  1. Високий дохід. Цей бізнес має дуже високий для сегмента чистий прибуток. Це дасть змогу не тільки створити цінний актив, але також і блискавично окупити вкладення.

  2. Управління. Бізнес влаштований досить просто, що дасть змогу недосвідченому підприємцю дуже швидко влитися в процес, не зіткнувшись з особливими труднощами.

  3. Ціна. Вкладення як на старті, так і в подальшому не будуть високими. За рахунок цього і складається високий дохід.

  4. Затребуваність. Багатьом споживачам дуже важко доставляти свої речі в хімчистку, а деяким часом і зовсім неможливо. Це дасть змогу створити стабільну клієнтську базу як в особі приватних користувачів, так і великих компаній.

Недоліки:

  1. Конкуренти. З недоліків насамперед важливо відзначити високу конкурентність у цьому сегменті. Це збільшить термін окупності.

  2. Бідність клієнтури. Важливо пам'ятати, що не кожен клієнт зможе собі дозволити скористатися послугами хімчистки.

У яких сферах життя і для кого актуальна бізнес-ідея

Ця бізнес-ідея дуже добре підходить для підприємців-початківців і просунутих підприємців. Зважаючи на дуже короткі терміни окупності і при цьому можливості, цей бізнес користується широким попитом у великих містах. Однак, якщо взяти той факт, що ваша хімчистка буде виїзною, то це робить підприємство придатним також і для великих міст.

Витрати на бізнес

Список обладнання, яке вам знадобиться надалі, невеликий, а розмір вкладень не перевищуватиме 210 000 гривень.

Одноразові вкладення

Стаття витрат на старті включатиме таке:

  • Закупівля необхідного обладнання - 50 000 гривень.

  • Закупівля витратних матеріалів - 25 000 гривень.

  • Маркетинг і реклама - 60 000 гривень.

  • Придбання робочої машини - 75 000 гривень.

Щомісячні витрати

Щомісячні витрати становитимуть приблизно 50 000 гривень, а список містить такі пункти:

  • Фонд оплати праці співробітників (на 2 осіб) - 30 000 гривень.

  • Витрати на маркетинг і рекламу протягом роботи бізнесу - 5 000 гривень.

  • Закупівля ПММ і обслуговування транспорту - 7 000 гривень.

  • Закупівля витратних матеріалів і засобів для чищення - 5 000 гривень.

Прибутковість бізнесу

При правильному налаштуванні реклами чистий прибуток може становити 45 000 гривень і більше. Проте, його можна збільшити за рахунок укладення договорів зі сторонніми компаніями. Окупність бізнесу складе 6 місяців.

Необхідне обладнання для виробництва

Для ведення бізнесу вам насамперед знадобиться якісне обладнання, а його вартість при цьому не повинна бити по гаманцю. Список необхідного обладнання включає в себе наступне:

  • Пилососи для миття з повним циклом, а також спеціальні насадки. Середня ціна на обладнання становитиме 15 000-20 000 гривень.

  • Пристрій для підготовки м'яких меблів до чищення і паласів. Він потрібен для видалення з фурнітури пилу і павутини у важкодоступних місцях.

  • Хімічні речовини і мийні засоби для чищення саме м'яких поверхонь. Вибір тут дуже великий, тому що їх можна закупити як у зарубіжних, так і вітчизняних компаній.

  • Витратний матеріал складатиметься з робочої уніформи, характерної саме для вашої компанії, ганчірок та інших протиральних матеріалів.

Вимоги до приміщення

Через те, що основна робота буде проводитися вдома у клієнта, вам не потрібно орендувати приміщення. Для прийому замовлень можна створити свій сайт і акаунти в соціальних мережах. Для зберігання обладнання можна використовувати службову машину або гараж. Також не можна забувати, що засоби для чищення можуть мати особливі вимоги до зберігання, а тому частину оснащення доведеться утримувати вдома.

Підбір персоналу

Для ведення вам буде достатньо робочого штату з 2 осіб. Головна умова - наявність у одного з працівників водійських прав. У процесі очищення братимуть участь обидва співробітники. Це дасть змогу скоротити витрати на окремого водія та оптимізувати виробництво.

Вибір постачальника витратних матеріалів

Під час вибору обладнання для чищення та засобів найкраще довіритися компаніям, що зарекомендували себе в цьому сегменті. Найбільшою популярністю користуються японські та німецькі виробники.

Пошук клієнтів: маркетинг і реклама

Для просування бізнесу найкраще підійде таргетингова реклама у відомих пошукових системах. Хорошим рішенням може стати нанесення фірмового забарвлення на ваш службовий автомобіль.

Висновки

Ця бізнес-ідея підійде для тих, хто хоче затребуваний бізнес-проект, але при цьому обмежений у фінансах. Цей сегмент майже вільний, а конкуренцію складуть тільки стаціонарні хімчистки. Зробіть під час реклами акцент на вашу мобільність і перші клієнти не змусять себе довго чекати.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

636.4KПрочитань
11Автори
469Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Стрижка газонів як бізнес-ідея

    "Зелений" бізнес - чудовий варіант для тих, хто любить природу і воліє працювати на свіжому повітрі. І одним із найприбутковіших його різновидів є бізнес на стрижці газонів

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес-ідея
  • Як почати заробляти $10 000 на місяць за 90 днів

    Очікуйте, що вам доведеться копати глибоко і працювати наступні 90 днів Я знаю, що більшість людей шукають швидкого рішення. Чарівну кулю, яка дозволить заробляти $10 000 на місяць, майже не працюючи.

    Теми цього довгочиту:

    Онлайн Заробіток
  • 30 грантів для бізнесу від ЄС, USAID, Mercy Corps та українського уряду

    У цій статті ми розглянемо 30 грантів від Європейського Союзу (ЄС), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), організації Mercy Corps та українського уряду, які пропонують фінансування від 2000 до 2,5 млн.

    Теми цього довгочиту:

    Гранти На Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається