Вплив синього світла на шкіру

HEV-світло

- «блакитне світло», високочастотне високоенергетичне світло видимого спектру в діапазоні від 400 до 500нм. Це світло має коротку довжину хвилі, тому несе більше енергії і сильніший вплив на чутливі рецептори.

Прямий вплив на блакитного світла до кінця не вивчений.

Вплив синього світла на шкіру вчені вивчають останні 15 років.

Потенційно:

⁃ оксидативний стрес

⁃ пошкодження ДНК клітин шкіри

⁃ зниження вироблення колагену

⁃ гіперпігментація

Походження теорії про шкоду синього світла:

високоінтенсивне синє світло сонячного спектру також можуть пошкоджувати шкіру в тому числі стимулювати виникнення активних форм кисню. Саме тому під підозру автоматично попав і сині світло від екранів комп’ютерів та інших гаджетів.

ГОЛОВНЕ:

Рівні енерго синього світла та природного тобто сонячного і штучного походження відрізняється так само як і рівні синього світла які використовували в дослідах. Тому висновки про небезпеку синього світла для шкіри дуже перебільшені.

Згідно з дослідами норвезьких Вчених людина скоріше отримає опік сонячний опік 1-го ступеню ніж накопичу порогова доза синього світла.

Згідно з іншими дослідами навіть якщо людина цілий тиждень безперервно буде знаходитись в 30 сантиметрах від працюючого монітора доза синього світла для її шкіри а дорівнювала би тінь яку вона отримає лише за 1 хвилину на вулиці сонячни літній день.

Хто саме час вчені акцентують увагу на тому що важливо розділяти сильно світло відбиваючи і сині сонячне світло яке дійсно провокує виникнення утворення вільних радикалів і стимулювати вментація при цьому антиоксиданти можуть захищати шкіру від негативних ефектів хоча пігментація під дією синього світла формується не тільки за рахунок окиснювального стресу але, антиоксиданти при цьому не захищають.

У підсумку небезпека синього світла шкіра є, але вона пов’язана з використанням девайсів перед сном, синє світло попадає на сітчатку ока. Це впливає на вироблення мелатоніну відповідно впливає на якість сну і циркадні ритми в цілому. Але це вже тема для іншої статті🔖

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
YuKo
YuKo@YuKo

92Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 22 квітня

Більше від автора

  • КОСМЕТОЛОГІЧНІ ПІДСУМКИ ЛІТА

    Як правило, вересень досить спокійний, звернень в цей час не багато, вони зʼявляються пізніше. Але не цього року.

    Теми цього довгочиту:

    Догляд За Собою
  • ТИ НОРМАЛЬНА!

    🔸Акне -ти не винна, що тебе підсипає, у 80% це генетика, ти лише можеш допомогти своїй шкірі, якщо будеш знати як.

    Теми цього довгочиту:

    Косметика

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Якраз хотіла щодо сну написати… Що таки заважає. Але у цього є бонус - коли треба швидко прокинутися, то якраз можна телефон узяти))

Вам також сподобається