Whitley's Guide - Vulture

Ця стаття була вперше опублікована в Jump Point 7.8.

ПОЛЮВАННЯ

Більшість космічних апаратів мають схожий початок - їх розроблено за військовими вимогами або для задоволення цивільних ринкових чи корпоративних потреб. Історія Drake Vulture інша - його поява зумовлена поспіхом завершити полювання за скарбами. 9 серпня 2895 року вантажний корабель Empire Slipper під прапором Терри зазнав того, що пізніше було визначено як "малоймовірний каскад системних збоїв", внаслідок чого термінали мостика отримали та відображали абсолютно неправильні навігаційні дані. Ця неполадка спричинила помилку корабельного офіцера навігації, який проклав курс у щільному поясі астероїдів неподалік від небезпечної зони корони червоного гіганта. Згодом зіткнення з уламками вивело з ладу генератори щитів старіючого корабля і, до жаху, екіпаж наразився на смертельну дозу опромінення. Empire Slipper пішов у дрейф, а його точне місцезнаходження залишилося невідомим. Позаяк було відомо, що судно було сповнене дорогоцінними металами та партією рідкісних витворів мистецтва, це викликало значний медійний резонанс і стало стимулом для масштабної операції з пошуку та порятунку судна. Після восьми місяців пошуків катер UEEN виявив уламки "Сліппера", що дрейфували в поясі опроміненого сміття, розвіявши чутки про те, що вантажоперевізник був викрадений. Однак в той же час швидко з'ясувалося, що цей регіон практично недоступний для будь-якого спеціалізованого утилізаційно-рятувального судна з достатнім захистом, щоб пережити цю операцію. Компанія MISC, яка збудувала вантажний корабель, запропонувала винагороду в десять мільйонів кредитів будь-кому, хто зможе знайти самописець чорної скриньки, сподіваючись з'ясувати, що ж сталося.

Несподівано до справи долучився молодий виробник космічних кораблів Drake Interplanetary. Прагнучи водночас і винагороди, і прав на порятунок вантажу зі Slipper, на Бореї зібралася найкраща команда, щоб створити імпровізований космічний корабель, здатний подолати цю непросту задачу. Основою для цієї унікальної конструкції став існуючий прототип AS-1 Cutlass, Vertical Landing Test 3 (VLT-3). Зі знятим випробувальним обладнанням VLT-3 швидко перетворився на спеціалізовану платформу, призначену для досягнення Empire Slipper і повернення його вантажу. Важкі генератори щитів заповнили більшу частину вантажної місткості прототипу, а до носової частини була встановлена пара універсальних маніпуляторів з дистанційним керуванням. В результаті вийшло дещо не схоже на жоден з наявних космічних кораблів: надмірно захищене, але малопотужне судно, яке було достатньо малим, щоб маневрувати в полі сміття, зберігши при цьому безпеку екіпажу з двох осіб. Більше того, VLT-3 міг брати участь у необхідних рятувальних операціях, використовуючи зовнішнє обладнання, без необхідності виходу у відкритий космос, що було б просто самогубством через рівень опромінення.

За чотирнадцять місяців від зникнення Empire Slipper команда випробувачів Drake розпочала операцію порятунку з нашвидкуруч створеної модульної космічної станції, розташованої безпосередньо біля небезпечної зони. Протягом тридцяти шести ризикованих експедицій VLT-3 неодноразово входив у поле уламків і обережно вилучав бортові самописці "Сліпера", а потім, один за одним, контейнери з цінним вантажем. Drake подав запит і отримав права на порятунок цінного вантажу і оперативно доставив знайдені бортові самописці до MISC. Однак обіцяних десяти мільйонів кредитів так і не виплатили, адже керівники Drake зрештою були притягнуті до суду — виявилося, що вони таємно відкрили і скопіювали польотні на борту корабля, коли інформація перевозилась до її замовників.

СЕРІЙНІ МОДЕЛІ

Успіх місії VLT-3 приніс користь не лише Drake. Увага громадськості до зниклого вантажного судна перекинулась на компанію, і це стало гарною перевагою в боротьбі із звинуваченнями у наживі на піратстві. Певний час Drake сприймалася як позитивна, хоч і груба сила, саме тоді, коли ринок малих персональних космічних кораблів починав нагріватися. Щоб закріпити цей успіх, компанія відправила VLT-3, з випаленою фарбою і корпусом та вкритим слідами від ударів мікрометеоритів, у піар-тур по дев'яти системам для презентації на аерокосмічних виставках і в музеях.

Та згодом ажіотаж навколо успіху вщух, і компанія знову загрузла в суперечках. VLT-3 прибрали на зберігання, і в цей час на корпорацію знову посипалися звинувачення у підтримці піратства - чотири нерозпізнаних "Катласи" скоординовано знищили MISC Hull-D. Здавалося, що компанію мало цікавила подальша формальна розробка рятувального корабля, і натомість її увага перейшла до концепту командного корабля Caterpillar.

У 2932 році Reclaimer від Aegis Dynamics, названий "General Dogsbody", увійшов в історію, здійснивши найприбутковішу рятувальну місію в історії людства, коли він виявив дрейфуючий у відкритому космосі корабель-колонію 22-го століття, що зазнав аварії. Екіпаж утилізатора за одну ніч став мільйонерами і місцевими знаменитостями, а ця подія викликала значно більший інтерес до раніше невідомої справи космічних утилізаторів. Оскільки інтерес до сальважу зростав, а команди почали скидатися на придбання власних платформ Reclaimer, керівники Drake зметикували, що у них вже є більш привабливий туз в рукаві.

Команда аерокосмо-інженерів на чолі з штатним дизайнером Содом Перкінсом розпочала роботу над перетворенням концепції VLT-3 на повноцінний утилізаційнйи корабель. Хоча новий проєкт буде створено з нуля, і йому не знадобиться потужний щит, як в прототипі, загальна компоновка і функціональність залишаться напрочуд знайомими. На зміну першим маніпуляторам прийшли ті, які Дрейк згодом назвав "Ріпперами" - автономні утилізаційні стріли, обладнані тяговими променями Lariot і лазерно-скреперною системою Tomium. Ці стріли дозволяли кораблю (незабаром названому Vulture) знаходити, переміщати і розрізати космічне сміття, а потім накопичувати його в задньому відсіку корабля. Як і VLT-3, серійний Vulture був розроблений для управління з борту корабля, а не для підтримки робітників поза машиною. Кількість членів екіпажу була зменшена з двох до одного, що посилювало ідею про те, що один пілот на Vulture може досягнути таких же успіхів, як і весь екіпаж Dogsbody. Невелика задня житлова секція дозволила б оператору-одинаку долати довгі подорожі, оскільки не часто кораблельні уламки можна знайти поруч з популярними космічними шляхами. Нарешті, разом з великим генератором щитів, Vulture буде оснащений маневреними двигунами, які дозволять здійснювати обережні рухи, неможливі для більших кораблів, таких як Reclaimer.

Презентацію Vulture компанія "Дрейк" провела у 2938 році, використавши в рекламній кампанії натяк на успіх VLT-3, навіть стилізуючи назву космічного корабля під VuLTur3. Інтерес громадськості до сальважу та можливості зароблять гроші самому продовжував зростати, тож кількість замовлень швидко перевищила виробничі потужності "Бореї". Через вісім місяців Drake довелось відкрити два додаткові заводи, щоб задовольнити попит. Хоча компанію постійно звинувачували в тому, що вона обіцяє неймовірні прибутки недосвідченим капітанам, Vulture відразу ж здобула успіх, зробивши кілька гучних знахідок і розібравши кілька відомих кораблів. Серед них - лайнер Genesis Starliner, який довгий час вважався знищеним, і два Hull-A, які зіткнулися і несподівано відхилилися від запланованих маршрутів. Ці історії стали головними новинами і підтримали постійний інтерес до Vulture.

У 2941 році Drake випустила першу оновлену модель Vulture. Якщо перша цивільна версія була повністю беззбройною, то в моделі 2941 року додали пару кріплень для зброї першого розміру, що припало до смаку пілотам, які мали літати в небезпечних і малодосліджених частинах галактики. У 2943 році Флот Об'єднаної Земної Імперії замовив 300 "Вультур" для операцій з підтримки на полі бою. Військові версії не були посилені і не мали додаткового озброєння, оскільки ніколи не призначалися для використання в бою. Поставка цих кораблів розпочалася наступного року, де вони одразу ж почали служити у складі сил підтримки Флоту, прибираючи уламки після дедалі частіших боїв з Вандуулами. Drake продовжує працювати над урядовою версією Vulture, очікуючи, що великомасштабні космічні битви будуть тільки зростати в майбутньому. Останнє оновлення цивільної версії було зроблено в 2949 році, коли з'явилася вже стандартна подовжена кабіна, яка збільшила обсяг місткості з 8 до 12 SCU. Наразі компанія пропонує недорогу модернізацію старих Vulture для дилерів, щоб переробити їх до приблизно такого ж рівня завантаження - подібна можливість була й для встановлення кріплень для озброєння на початкову версію 2938 року випуску.


Джерело перекладу: Whitley's Guide - Vulture

Переклад для @starcitizen_news

Ви можете зареєструватися за моїм реферальним кодом, тим самим підтримати переклад новин, і отримати невеликий стартовий бонус у вигляді 5,000 UEC.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Star Citizen Україна
Star Citizen Україна@starcitizen

1.3KПрочитань
4Автори
23Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Star Citizen Live Q&A: Альфа 3.23 та далі

    Маєте запитання про майбутнє оновлення Alpha 3.23? Приєднуйтесь до нас сьогодні, і члени команди розробників нададуть відповіді на всі питання про Alpha 3.23 і не тільки.

    Теми цього довгочиту:

    Star Citizen Live
  • Портфоліо: Mirai

    Дізнайтесь історію перетворення неординарної та дуже інноваційної команди корабельних інженерів MISC-M в окремий суббренд, що зараз виводить інтеграцію людських та інопланетних технологій на недосяжний раніше рівень!

    Теми цього довгочиту:

    Star Citizen Lore
  • Star Citizen Live Q&A: Вантажі та Ангари

    У цій статті зібрані відповіді розробників Star Citizen на питання гравців щодо поточного стану вантажної системи, особистих ангарів і багато чого іншого!

    Теми цього довгочиту:

    Star Citizen Live

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається