Як ChatGPT розвиває культуру ідіотизму?

Напевне, саме час почати цю наскільки складну для сприйняття і розуміння розмову. Зараз людство , як і усі ми стоїмо на межі. Межі розвитку Штучного інтелекту та межі цілої епохи. Я далеко не з тих людей що будуть Вам розповідати про міфічне захоплення нашого світу ШІ або заміну цілого людства на виробництвах. Наразі я буду більш прозаїчнішим.

Популярність чат-ботів зростає з кожним роком, і здається, що вони дійсно можуть допомогти студентам писати роботи та отримувати відповіді на запитання швидко та ефективно. Однак, з кожною зручністю, яку пропонують технології, з'являється ймовірність втратити свої навички. Навички комунікації, критичного мислення, здатності самостійно аналізувати та сприймати інформацію. І це все більш ніж реально.

Від початку роботи ЧатГПТ (2 місяці) кількість активних користувачів перевищила 100 мільйонів (разом зі мною). Люди пишуть статті , свої дипломні роботи, питають поради в штучного інтелекту. І разом з цим втрачають свої навички. Адже погодьтеся, набагато легше написати лише одне речення для Чату “Напиши мені твір” замість того щоб вигадати щось самому. Це може призвести до того, що ми станемо залежні від технологій та втратимо вміння розв'язувати проблеми та приймати власні рішення. Крім того, існує ризик, що технології, включаючи Штучний інтелект, можуть стати об'єктом зловживань та злочинних дій, які можуть негативно вплинути на наше життя.

Тому важливо розуміти, що технології, включаючи Штучний інтелект, можуть бути корисними інструментами для поліпшення нашого життя, але ми повинні розвивати свої навички та зберігати здатність самостійно мислити та аналізувати інформацію. Ми повинні зберігати рівновагу між використанням технологій та здатністю розв'язувати проблеми власними силами.

Тому, якщо ви використовуєте чат-ботів для письма робіт та отримання відповідей на запитання, не забувайте, що це не замінить ваші навички та здатності до аналізу та розв'язання проблем. Використовуйте технології як інструмент для досягнення своїх цілей, а не як засіб для заміни ваших вмінь та навичок.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
М
Максим@i_hate_russians

136Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (9)

Довгочит цікавий і я з ним погоджуюсь, однак я не думаю, що людство повинно надалі набувати таких високих навичок.

Приблизно такі ж думки виникали, коли з'являлись парові машини, хтось вважав, що людство втратить свої навички і стане “тупішим”, але це допомгло менше працювати і…

Вам також сподобається