Як Кендрік Ламар переписав правила реп-шопу

Kendrick Lamar rewrites the rules of the rap show - The Washington Post

Що стається з виконавцем, який збирає стадіони фанатів, має купу грошей, платинові альбоми, відзнаку «Ґреммі» та навіть Пулітцерівську премію?

За словами Кендріка, протягом його відсутності, а це на секундочку 1855 днів, він «переживав щось».

Відповідь на питання «що він там переживав» дає «Mr. Morale & the Big Steppers», себто Ламар став вразливим і весь час витратив на самоаналіз.

Здавалось би, тепер є відповідь на це питання і можна знову крутити ту саму пластинку. Однак Кендрік Ламар змінився і це він довів одного вечора на арені Capital One.

Хто очікував на перелік старих пісень — розчарувались, а ті люди, які спостерігали за його багаторічною подорожжю, стали свідками театральної вистави, що міняє правила реп-шоу. Коли піднялась завіса, на сцені було пусто. Далі з-під подіуму з‘явились чоловіки в чорних костюмах, та жінки — в білих.

Разом з Кендріком вони починають танцювати, після чого він сідає за фортепіано, а до нього приєднується лялька-близнюк Lil Kenny. Тоді мініатюрна версія і повнорозмірний Ламар виконали пару пісень. Таким чином репер виконавець продемонстрував розмову з власним «Я».

Kendrick Lamar Kicks Off Highly Anticipated Global Tour

Ба більше, він продовжив цю розмову, тільки вже з титанами музичної індустрії. Так, одягнувши військовий костюм, прикрашений медалями, у парі з блискучими окулярами, сережками й однією рукавицею, репер об‘єднав відомі образи Майкла та Джанет Джексонів.

Тоді він виступав бездоганно. Точно й пронизливо, як це звучало на альбомі. Воно й не дивно, що він може майстерно читати реп і співати.

Крім прожекторів і піротехніки, оповідь Кендріка відбувалась завдяки візуальним елементам: тіні ляльок акул та ангелів під час виконання скандальної розмови з «We Cry Together» або замість шести «магазинів», направлених на нього [як у Count Me Out], шість стріл, пронизаних у шкіру його силуету. Вся ця вишуканість вимагала від очей уваги, а не камер телефонів. Про це він ще говорив у 2017 році: «I don’t do it for the ‘Gram», тобто не для інстаграму.

Kendrick Lamar: Turn� 'The Big Steppers' se torna a mais lucrativa da  hist�ria do Rap

В якийсь момент Ламар опинився в пластиковому кубі з 4 танцюристами в захисних костюмах, один з яких провів тест на коронавірус перед тим, як крикнути «Alright».

Це пісня, у якої з‘явилось друге дихання. Хоча вона стала звичним хітом для натовпу, як і «Backseat Freestyle» чи «m.a.a.d city». Виконуючи їх, Кендрік ніби віддав ці пісні публіці, бо він виріс з того часу.

Перефразовуючи Jay-Z, якщо ви хочете ранішнього Ламара, купуйте його старі альбоми. Оскільки у ці дні Кендріка більше турбував особистий діалог з гострим питанням «якщо я скажу тобі хто я, ти використаєш це проти мене?» [Die Hard] і солодким усвідомленням «Я обираю себе, вибач» [Mirror].

Кендрік Ламар завершив свій виступ піснею «Savior» і запитав натовп:

«Ви раді за мене?».

Судячи з його посмішки, коли він спускався зі сцени, відповідь очевидна.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
mak
mak@makmak

404Прочитань
9Автори
10Читачі
На Друкарні з 23 липня

Більше від автора

  • Мистецтво бунту. Sex Pistols — God Save the Queen | розбір обкладинки

    Здається Джемі Рід передчував популярність панк-року ще задовго до його популярності. Наприклад, на його картині «Monster on a Nice Roof» зображено гігантського зеленого монстра, що сидить на даху будинку, а навколо його грозові храми. Це ніби пророцтво, де монстр — це панк-рок.

    Теми цього довгочиту:

    Sex Pistols
  • Про нерозділене кохання можна говорити красиво | Frank Ocean — channel ORANGE | концепція альбому

    Перед релізом «channel ORANGE», Франк Оушен в одному з дописів на Tumblr розповів, як він покохав чоловіка, а йому не відповіли взаємністю.

    Теми цього довгочиту:

    Frank Ocean
  • Mad Season — Above | Огляд альбому

    Зазвичай вечірній Сіетл відкривав творчим людям двері до вечірок з купою алкоголю та наркотиками. Однак у старих кімнатах з обідраними стінами люди збирались не лише заради задоволення шкідливою пристрастю. Розважаючи себе вони грали різну музику.

    Теми цього довгочиту:

    Mad Season

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається