Як коротко продати акції під час торгівлі на падаючих ринках?

Короткий продаж — це процес запозичення акцій через брокера, продажу цих акцій за поточною ринковою ціною та подальшого викупу акцій за нижчою ціною з метою повернення акцій брокеру.

Чому короткі акції? Відповідь на це запитання є багаторівневою, але загалом шортінг акцій дає можливість торгувати зниженням ціни на акцію.

Деяким короткі продажі здаються досить неетичними, оскільки ви фактично займаєте позицію, що ціна акцій компанії впаде, що може призвести до масштабних скорочень, які вплинуть на багато домогосподарств. Для інших це являє собою можливість спекулювати на переоцінених акціях або отримати вигоду від великомасштабного продажу недобросовісних компаній.

Сьогодні, окрім роздрібних трейдерів, існують добре відомі хедж-фонди, які зосереджені на коротких продажах або «шортінгу» різних компаній. Деякі короткі продавці публікують дослідження компаній, які, як стверджується, повідомили оманливі цифри у публікації фінансових звітів або якщо є достатні докази корупційної ділової практики.

Перш ніж поринути у світ коротких продажів, ми рекомендуємо вам переглянути основи фондового ринку .

Що передбачає скорочення акцій?

На цьому етапі може бути корисним провести різницю між коротким продажем акцій на базовому ринку (без кредитного плеча) та коротким продажем (продаж або отримання короткої позиції) через брокера, який пропонує кредитне плече.

Традиційний підхід був викладений вище, коли короткий продавець позичає акції у брокера, продає акції та пізніше викуповує акції зі знижкою, щоб повернути їх брокеру.

Однак поява торгівлі кредитним плечем спростила цей процес до такої міри, що коротка акція – це просто натискання кнопки « продати » для потрібної акції на онлайн-платформі.

Шортування акцій таким чином передбачає:

  1. Регульований брокер : надзвичайно важливо торгувати з регульованим брокером, який пропонує незначні важелі або взагалі не пропонує.

  2. Ліквідність/позики : для того, щоб скоротити акції, брокер повинен мати достатню кількість позик. Позичити означає наявність пулу постачальників ліквідності, готових позичити брокеру необхідні акції для його внутрішніх вимог хеджування. За відсутності позик брокери більше не можуть сприяти коротким продажам і відключать функцію коротких продажів, доки на ринок не повернеться достатня кількість позик. Більш ліквідні акції, як правило, дають більше позик, ніж неліквідні акції.

  3. Встановіть параметри ризику : коли буде достатньо позик, проведіть необхідний аналіз, установіть стопи та ліміти та натисніть кнопку «продати» на онлайн-платформі.

Як коротко продати акції?

Під час скорочення акцій можна виконати такі кроки:

  1. Виберіть потрібний ринок

  2. Підтвердьте спадний тренд ринку

  3. Попередньо визначте стоп-лосс і ліміти ( співвідношення ризику до винагороди )

  4. Введіть коротку торгівлю

  5. Торгівля завершена після досягнення стопа або ліміту

Трейдери можуть використовувати 200-денне ковзне середнє або використовувати лінії тренду , щоб оцінити, чи акція знаходиться в трендовому середовищі.

Процес короткого продажу можна зробити більш зрозумілим, використовуючи фактичні цифри у формі практичного прикладу.

Приклади короткого продажу

Уявімо, короткий продавець бажає продати 10 акцій Apple Inc, оскільки він вважає, що ціна акцій впаде найближчим часом. Якщо ціна Apple становить 20 доларів, а вимога до маржі становить 50%, це означає, що трейдер фактично контролюватиме акції Apple вартістю 200 доларів (20 доларів на 10 акцій), виставляючи лише 1000 доларів (200 доларів на 0,5) як маржу.

Короткий продавець встановлює цільову ціну на рівні 17 доларів США та стоп на рівні 21 долара США, щоб встановити співвідношення ризику та винагороди 1:3. Якщо ціна досягне цільової позначки, продавець на коротку позицію може отримати близько 300 доларів США (30 доларів США на 10 акцій), мінус будь-які фінансові збори та комісії.

Номінальна торгова вартість = 2000 доларів США

Маржа = 50% ($1000)

Прибуток після отримання прибутку = $300 ($30 x 10 акцій)

Потенційний збиток : 100 доларів США (10 доларів США на 10 акцій)

Цей приклад також представляє ідеальний сценарій, але фінансові ринки часто непередбачувані та не рухаються настільки надійно, як представлено тут. Саме з цієї причини трейдери повинні прийняти розумні практики управління ризиками з самого початку.

Які ризики при короткому продажу акцій?

Навчаючись продавати акції на короткий термін, важливо пам’ятати наступне:

Потенціал для необмежених втрат - Короткі позиції без зупинок, теоретично мають потенціал для необмежених втрат. Немає обмежень щодо підвищення ціни акції, що ще більше підкреслює важливість зупинок.

Коротке скорочення – коротке скорочення відбувається, коли трейдери спостерігають зростання ціни (всупереч очікуванням), що призводить до втрат, які зрештою змушують трейдерів купувати (закривати угоду) за вищою ціною та нести збитки. Ціна набирає більшого імпульсу вгору, оскільки більше коротких продавців купують, щоб закрити свої позиції.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Форекс Бокс
Форекс Бокс@forexbox

3.6KПрочитань
8Автори
10Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається