Як не банально, але мої думки стосовно НМТ та вступу до ВЗ

Так, що цього року, так і минулих років, нам надали альтернативу ЗНО — НМТ.

Пройдемося по відмінностях:

ЗНО пропонує складати тестування з кожного з предметів у окремий день, та й нарахування балів йде одразу по двохсот бальній системі, зробив завдання, отримав n кількість балів за нього. Також ж більше права на помилку, через більшу кількість завдань.

Стосовно НМТ, воно з самого початку кричить про те, в нас є набагато менше питань та завдань. Так, в чомусь воно однозначно легше, ніж ЗНО. Не треба писати розгорнуті відповіді, текст з української мови, та відсутні питання з літератури(нашо я купувала два роки тому христоматію🤔). Також очевидною відмінністю виступає те, що усі 3 тести ми пишемо підряд. Нам дають 3 години, і робіть з цим часом що хочете.(як казали мої вчителі, закінчив один тест раніше, в іншому в тебе буде більше часу⏳). Бали розраховуються також цікаво, ти одразу починаєш як з 100 балами, проте щоб пройти порог, треба набрати хоча 5 балів.

Що ми маємо далі?

У цьому році (не пам'ятаю, як було у минулому) учні реєструють персональні кабінети самотужки, так само буде і з кабінетом вступника. Перед тим, як поїхати у інше місто(якщо ви обрали інше місто під час реєстрації), треба добре обдумати, як ви будете добиратися додому, або де ви зупинитеся. Бо ні для кого не секрет, що в нас є 1-ша та 2-га зміни. І як би ти не хотів, або тобі доведеться вже зранку бути у місті, або думати де зупинитися, якщо ввечері не має змоги поїхати у місто свого проживання.

Також важливо взяти з собою усі потрібні документи. Паспорт, код платника податків(якщо немає на зворотній стороні IDпаспорта), дві роздруківки(сертифікат учасника та сертифікат з місцем проходження НМТ), також не слід забувати про документ про освіту.

Отже, в вас є ваш пакетик документів та план того, де ви зупинитеся за потреби.

Хвилювання

Наступним кроком є вгамувати своє хвилювання, невпевненість та стрес. Розумію, це складно, але я також складатиму НМТ в цьому році, тому хоч частково, але відчуваю те саме що й всі. Кожен з нас володіє різним рівнем знань. Хтось вчився у школі з посиленою(профільною?) математикою, а хтось з філологічним нахилом. А хтось як я вчився у звичайній школі. В когось більше прогалин в знаннях, а в когось їх менше.

З вчорашнього дня, кожному з нас прийшли дати складання НМТ. Когось вони ощасливили, а когось остаточно підкосили. Але не слід опускати носа та рук. Поки є час, ще все можливо підтягнули.

Поради тим, хто не знає з чого почати, щоб підтягнути свої знання

Першим ділом, якщо ви не знаєте в яких місцях у вас прогалини, слід пройти один з пробних НМТ цього року, на сайті zno.osvita.ua

В розділі НМТ, обираємо червону кнопку з написом тренувальні варіанти НМТ.

Так, тепер ми знаємо, де в нас прогалини. Далі вже вибір кожного. Комусь легше засвоюються YouTube ролики з поясненнями тем, а комусь легше самотужки прочитати правила. Найголовніше після цього, за темою повиконувати завдання, щоб закріпити вивчене та час від часу повторювати.

Найважливіше в підготовці регулярність та закріплення вивченого.

Вступ до Вищих навчальних закладів

Уявимо, що ми вже написали НМТ, отримали інформацію про свої бали та написали мотиваційні листи.

Далі починається очікування того, куди з обраних ВЗ нас приймуть.

Допустимо нас взяли, далі я розгляну свій варіант. Я подаю заявки до м. Одеси. Наприклад мене приймають в той вуз, в котрий я найбільше хочу вступити. Для переїзду до іншого міста треба готуватися, як морально, так і збирати потрібні речі в валізки. А далі як повезе.

Так, в якомусь сенсі це було переказування вже наявної інформації, проте я намагалася розповісти це через призму мого бачення. Сподіваюся, що була комусь корисна. Дякую за увагу ❤️

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Neon rain drop
Neon rain drop@Di_Jeleika

443Прочитань
6Автори
2Читачі
На Друкарні з 26 травня

Більше від автора

  • Трохи про плани на майбутнє

    Десь на просторах TikTok, я зустріла відео про самовдосконалення. Про те, що люди, якими ми захоплюємося, мають в собі те, чого бажаємо і ми також. Отож, в відео дівчина запропонувала охарактеризувати себе у майбутньому, як ідеального себе

    Теми цього довгочиту:

    Саморозвиток

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається