Як протидіяти російським фейкам?

В наш час, коли війна в розпалі, існує величезний і неспинний потік інформації. Задача українців - навчитись вирізняти фейки, та не дати російським пропагандистам себе обдурити. Ця тема є як ніколи актуальною сьогодні, тому з цього приводу стали проводити корисні лекції та тренінги.


16 травня у Вінниці пройшов захід на тему «Як убезпечити себе від російських фейків». Журналістка, фотографиня та викладачка ДонНУ Зорина Гаджук організувала лекцію з цієї теми та виступила спікеркою. Місцем проведення було обрано «Ветеран Хаб», що знаходиться за адресою вулиця 8-березня 29.
Слухачем міг стати кожен, хто просто зареєструвався в гугл формі. Аудиторією були, як люди причепні до сфери журналістики, так і просто охочі, які прийшли отримати корисну інформацію. Лекція розпочалась о 20 в одному із залів «Ветеран хабу». Спікерка представилась та почала обговорення, яке супроводжувалось презентацією, де нам на прикладах пояснювали, які деталі вказують на фейкову новину.

Кожен гість мав змогу висловити свою думку та підтримати дискусію. Наприклад пан Петро, професійний психолог, розповідав про схему створення пропаганди та фейків з точки зору психології та соціології.

«Як убезпечити себе від російських фейків» - один із заходів, які допомагають українському інформаційному простору боротись із російськими фейками. Кожен громадянин України має право на правдиву інформацію у вільному доступі, тому, як зазначила лекторка, охочий отримати офіційну інформацію від державних структур можуть відправити офіційний запит і отримати відповідь, якщо звісно інформація не є секретною за законом. Отже, живучи в вільній демократичній країні, ми, як свідомі люди маємо навчитись фільтрувати інформацію та прагнути до критичного мислення.

Також зазначимо, що «Ветеран хаб» - це простір для ветеранів, військовослужбовців, колишніх полонених та їхніх родин, для сімей тих, хто загинув або зник безвісти. Також сюди можуть завітати працівники силових структур та їхні рідні. Окрім того, тепер авдиторія отримувачів послуг у просторі розширилась — тут надають допомогу тимчасово переміщеним особам з-поміж родин захисників.
Основними послугами, якими можуть скористатися відвідувачі, залишаються юридична допомога, пошук роботи та консультації психолога.
Також приміщення оснащене залами, де якраз проводяться лекції, розмовні клуби, курси тощо.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ЄМ
Євгенія Михайлюк@jina

23Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 25 травня

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається