Як Україна готується обороняти Покровськ

Автор: Клеман Молін

Інженерні війська почали копати нові лінії навколо Покровська, а також, вперше, на дорозі до Дніпра. Ось новий аналіз, включно зі знімками високої роздільної здатності.

Image

Ці кілька кадрів від 23-го інженерно-позиційного полку Сил підтримки ЗСУ, який будує лінії «зубів дракона» на сході, є досить цікавими. По-перше, наявність інженерних бригад має вирішальне значення для України для підготовки укріплених ліній.

Image
Image
Image
Image

Кожен підрозділ повинен підготувати лінії, на які можна відступити, по периметру своєї лінії фронту. Однак, якщо дехто може зробити це завдяки краудфандингу (як це зробив Костянтин), то багатьом доводиться зводити позиції руками та лопатами.

Image

Це велика проблема, тому що є багато важливих ділянок фронту, де немає укріплених позицій. Щоб вижити на фронті, треба копати.

Росія зробила цю роботу дуже якісно. Коли я наносив на мапу їхні позиції минулого року, я побачив, що вони копали скрізь.

Image
Image
Image
Image

Потім я подивився на українську лінію фронту. Окопів майже не було, тільки кілька бліндажів...

Вони почали багато копати в січні 2024 року, бо побачили після падіння Авдіївки, що в Степовому (на північ від міста) не було жодних оборонних спору».

Image

Потім я створив кілька тем про становище українських оборонних ліній, щоб зрозуміти, якою була їхня стратегія.

Так я наніс на мапу 4 лінії оборони Покровська. Ситуація все ще залишається +/- такою ж, лінії 3 і 4 все ще тримають оборону.

Image

На цій карті ви можете побачити, як навколо Покровська утворюються 2 кільця. Місто стане важливим опорним пунктом на півдні Донецької області.

Перед третьою лінією росіяни зупинилися вже півтора місяці тому, але незабаром вони можуть взяти окопи, що захищають цю лінію.

Image

Саме тому Україна почала готувати нові оборонні позиції за Покровськом. Нова лінія за знімках останніх днів проходить на межі Донецької та Дніпропетровської областей.

Схоже, що її копають між Межовою та Слов'янкою, двома важливими населеними пунктами, про які я писав кілька тижнів тому.

Image

Я вірю, що Україна підготує лінію Слов'янка - Межова - Новопавлівка, використовуючи річки для цього. Це також стосується політичного [статусу] регіону на кордоні між Донецькою та Дніпропетровською областями, який не був анексований росією.

Image

Я думаю, що інженерні бригади отримали наказ підготувати цю нову лінію оборони. Ми бачимо (як і російські дрони) нові окопи та протитанкові рови. Це фото зроблене 3 тижні тому, на моїй мапі лінія оборони стала ширшою.

Image

Як ви вже знаєте, я працюю над цими мапами разом з Playfra.

Image

Ось його перша мапа з оборонними спорудами кільця навколо Покровська. Ви можете побачити, як вони організовані на вершинах пагорбів. Покровськ знаходиться на вершині одного з них, що допоможе перетворити місто на фортецю.

Playfra також придбав кілька знімків оборонних ліній на схід від Покровська. На цих знімках видно мережу окопів, деякі з них добре організовані, деякі - ні. Підпишіться на нього!

Image
Image
Image
Image

Хлопець, який стверджує, що служив у сербській армії десь у 2007 році, надіслав сербський бойовий статут початку 2000-х років. Він сказав Playfra, що українські окопи здаються йому занадто широкими. Це має значення - коли повітрям постійно ширяють дрони, окопи недостатньо прикриті і занадто широкі.

Image

Однак іноді зустрічаються дуже добре підготовлені окопи, з великою кількістю вогневих позицій, бліндажів, бліндажів...

Але на підготовку потрібен час, і ти маєш посадити людей в цей окоп.

Image

Коли російські плануючі бомби щодня падають на українські позиції, найкращою відповіддю є риття окопів.

Ось кілька знімків з Оріхова на півдні, де ви можете побачити кілька бетонних бункерів.

Image
Image
Image
Image

Фортифікаційні споруди виявляються ефективними, коли їх обороняють, коли одні захищають інших, коли є координація між підрозділами. Наприкінці серпня Україна втратила 2 лінії, але 3 лінія тримається вже 2 місяці. Росія зараз намагається обійти Покровськ.

Image

Кілька днів тому з'явилися нові окопи на схід від Селидового, де зараз просуваються російські війська.

Це найскладніший напрямок фронту з того часу, як росія дійшла до Цукуриного.

Image

На напрямку на північ від Покровська Україна мала час підготувати нові оборонні споруди, оскільки росія вирішила піти трасою залізниці до Покровська.

Image

Це була моя перша мапа української програми оборони. Без цих окопів багато міст (як-от Часів Яр) впали б, і набагато більше солдатів загинуло б з обох боків.

Image

Ось ще 3 мапи з березня по травень 2024 року. Для підготовки та укріплення позицій все ще потрібні інженерні війська України та цивільні працівники.

Ось чому я вважаю, що іноземна допомога має допомогти у створенні нових інженерних бригад.

Image
Березень 2024
Image
Квітень 2024
Image
Травень 2024

Це кінець нової теми, бажаю, щоб вона вам сподобалася.

Якщо ви хочете підтримати цю довгу роботу (багато годин роботи, щоб нанести все на мапу), ви можете підтримати мене за посиланням.

Ви також можете стежити за Atum Mundi , аналітичним центром, де студенти займаються багатьма темами - геополітикою, міжнародними відносинами, моніторингом конфліктів.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Mortis Æterna
Mortis Æterna@mortisaeterna

271.3KПрочитань
24Автори
663Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається