Які є можливі способи інвестування для українців? Частина 1

💸Гроші повинні працювати та приносити дохід. Саме тому, коли у вас зʼявляється вільний капітал, виникає безліч питань – куди вкласти гроші, як зробити вигідну інвестицію, який дохід може забезпечити той чи інший вид інвестицій.

💡У сучасному світі є безліч варіантів для капіталовкладення. У серії дописів, присвячених цій темі, ми розповімо вам про їх види.

🏦Банківський депозит. Найпростіший та найменш ризиковий вид вкладень, який не потребує багато зусиль для оформлення. Для банківського вкладу потрібно небагато грошей – для депозиту ви можете вибрати будь-яку мінімальну суму, яка є у вас у наявності і, безумовно, вона має бути вільною.

🙋Банківські депозити є варіантом для тих, хто шукає надійне та легкодоступне інвестування з обмеженим ризиком.

📍Проблемою, з якою можна зіткнутися у такому випадку є інфляція. Рівень інфляції часто дорівнює процентній ставці, яку пропонують банки. Таким чином ви заробляєте певний відсоток від вкладу, але після закінчення терміну депозиту зможете дозволити собі на ці заощадження стільки ж, скільки могли дозволити на суму вкладу, наприклад, рік тому.

🪖Державні облігації. У звʼязку із воєнним станом значної популярності набули військові облігації (боргові цінні папери, які країна, що воює, випускає з метою фінансування воєнних операцій). До їх переваг належить те, що держава гарантує повернення коштів, вкладених в ОВДП (у т.ч. і у валюті), та виплату доходу; дохід від ОВДП не підлягає оподаткуванню

📌Вкладення в ОВДП однозначно вигідніші, ніж депозит у банку. Хоча б тому, що не треба сплачувати податок.

💵Купівля валюти. Це один із найпопулярніших способів інвестиції для українців. Як ми бачимо останні роки: долар постійно зростає у ціні, а гривня знецінюється. На стрибках курсу можна непогано заробити, якщо дотримуватися головного принципу – купувати валюту за мінімального курсу та продавати за максимального.

📉Однак залишається ризик того, що після різкого зростання, курс долара може впасти (P.S. Особливо це відчули українці, які придбали долар за курсом в 40+ грн).

🙏єІнвест - піклуємось про вашу фінансову грамотність!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

4.3KПрочитань
0Автори
49Читачі
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається