Костянтин Кривопуст: засновника Solana не хвилюють проблеми FTX і зростаюча конкуренція в блокчейні

Засновник Solana Labs Анатолій Яковенко залишається впевненим у перспективах блокчейну Solana на тлі зростання конкуренції з боку інших блокчейн-мереж, що розвиваються. 

Найближчим часом планується запуск щонайменше шести блокчейн-мереж, причому Scroll, Linea та проекти Base, які підтримує Coinbase, уже набувають популярності серед розробників, що потенційно може вплинути на частку ринку для існуючих мереж, таких як Solana. 

Однак у  нещодавньому інтерв’ю Яковенко заявив, що його не бентежить нова конкуренція, стверджуючи, що жодна з цих нових мереж не може зрівнятися з Solana за швидкістю, транзакціями чи кількістю вузлів. 

Він зазначив, що деякі проекти нещодавно перейшли на Solana через технічну перевагу блокчейна. Helium, проект криптозв’язку, і Render, раніше на Polygon, є двома такими прикладами. 

Крім того, за даними аналітичної компанії Nansen, активність гаманців на Solana була другою за величиною серед усіх блокчейнів у квітні, випереджаючи Ethereum і Polygon і поступаючись лише BNB Chain. 

Яковенко зазначив, що  падіння криптовалютної біржі FTX , хоч і було безпрецедентним, але завдало незначної шкоди екосистемі Solana, хоча засновник FTX Сем Бенкман-Фрід був активним прихильником блокчейну.

Він також зазначив, що розробники продовжують будувати Solana. «Решта розробників, які будують на Solana, насправді не мали нічого спільного з FTX. І ви це бачили на минулому хакатоні», – сказав Яковенко і додав:

«У нас було подано понад 800 проектів під час цього хакатону. Це був наш найбільший хакатон за всю історію. Тож і це сталося, по суті, через два місяці після краху FTX».

Солана має хороший старт у 2023 році

Відповідно до звіту Мессарі «Стан Солани за 1 квартал 2023 року»   , Солана розпочала цей рік на високій ноті. 

Ринкова капіталізація рідного токена Solana, SOL, зросла на 118,1% у першому кварталі цього року порівняно з останнім кварталом 2022 року. З початку року токен виріс більш ніж на 127%. 

Загальна комісія за транзакції мережі, сплачена в SOL, також зросла на 68,7% у першому кварталі цього року, що свідчить про зростання активності мережі.

Крім того, середня кількість валідаторів у мережі зросла на 18,9% порівняно з кварталом, що означає, що мережа наближається до більш децентралізованого стану. 

Незважаючи на те, що після випуску версії 1.14 у лютому стався збій, у першому кварталі 2023 року кількість пріоритетних комісій зросла. 

BONK airdrop, колекції NFT і додатки DePIN були одними з екосистемних розробок, які заохочували платників і транзакцій на Solana.

Крім того, екосистема NFT Solana зазнала підйому в першому кварталі, і загальна кількість нових щоденних NFT зросла на 11,8%. 

Незважаючи на це, наразі SOL торгується на рівні 21,93 долара, знизившись на 2,1% за останні 24 години. За останній місяць токен зріс приблизно на 5%, але впав більш ніж на 91% порівняно з історичним максимумом у 259 доларів США в листопаді 2021 року. 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
UA2DAY
UA2DAY@ua2day

906Прочитань
0Автори
3Читачі
На Друкарні з 1 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається