Яр Линський — біографія херсонського таролога та знатника. Людина, яка обʼєднала людей за допомогою карт.

Фотокартка із соціальних мереж Яр Линського

Справжнє імʼя

Литвиненко Ярослав Іванович

Місце народження

Україна, Херсон

Дата народження, вік

30 грудня, 2002 рік (21 рік)

Рід зайнятості

Таролог, блогер

Роки активності

2018 — дотепер

Громодянство

Українець

Освіта

ХНЕУ, журналістика

Атрибути

Карти Таро, ляльки-мотанки, свічки

Яр Линський (справжнє імʼя — Литвиненко Ярослав Іванович) — український таролог, знатник. Практик української магії. Передбачає події в Україні й світі.

Біографія

Яр Линський народився у місті Херсон, в Україні, 30 грудня, 2002 року. З дитинства був талановитою й активною дитиною. Займався співом, театральним мистецтвом та мав хист до магії. Це помітили його батьки, коли у тринадцять років Яр попросив їх подарувати йому колоду Таро[1].

З 2013 по 2018 рік — Яр навчався у Херсонському таврійському ліцеї мистецтв, на факультеті театру. у 10-11 класах перейшов до ліцею економіки, журналістики й права в Херсоні. Вже о 2020 році, Яр Линський вступив у вищій навчальний заклад Харківський Національний економічний університет ім. С. Кузнеця, на факультет журналістики, реклами та PR.

Крім Таро, Яр був завжди залежний від музики, він й слухав її, й створював, а у році 16-18 років мав навіть свій музичний проєкт, давав концерти по Україні й світу (Італія, Болгарія, Франція).

Часто фіксував своє життя на камеру, створював журналістські проєкти та розслідування.

Любить мандрувати, відвідав понад 20 країн до пандемії та мріє побувати у Лондоні. Місцем сили називає рідне місто — Херсон, Чорне море та Карпати.

З 2018 року розділяє своє життя із Дарʼєю Зобал, з якою вони познайомились й стали зустрічатись у школі.

Коли почалось повномасштабне вторгнення Росії в Україну, Яр Линський перебував у Херсоні разом із сімʼєю, через це опинився під окупацією російській військ. Через пʼять місяців Яр виїхав до міста Одеса, де зараз й знаходиться.

Таро та магія

Яр Линський зацікавився Таро, коли о десять років він на вітрині магазину побачив колоду, він її придбав та разом із сестрою Софією, вони почали вивчати книжечку, яка лежала у коробці із картами. Була змога, як каже сам Яр, щось ворожити. Через час ця колода загубилась та й самому хлопцю в такому віці не зовсім було це цікаво. Але вже у тринадцять років, коли Яр переглядав YouTube, йому трапилась лекція про карти, яку він переглянув й думка про те щоб повернутись у цю тему зʼявилася знов. Він попросив своїх батьків купити йому нову колоду — вони підтримали хлопця.

Так почалось самонавчання.

Звичайно, перші кроки були такими, що Яр розкладав карти собі, друзям та близьким. Але зараз Яр має свою аудиторію, свою армію прихильників та невичерпну кількість прогнозів, які таролог дає щодня у своєму Telegram-блозі.

Яр каже, що його дитинство не було насичено магією чи таємничими, загадковими подіями, але йому завжди це було цікаво, він прагнув вивчати потойбічне. При тому, що його прабабуся ворожила та мала навіть свої рукописи, батьки про це хлопцю довго не казали.

Навіть його мама — Ольга, яка є рунологом, не посвячувала сина у знання рун[2], та й Яр не цікавився цим, його приваблювало Таро.

Почалась війна, я опинився в окупації, елементарно я не міг дізнатись чи буде окуповане місто, чи ні, бо свою колоду я забув в Харкові, це така дуристика, що взагалі таке могло відбутися. «Сапожнік без сапог», за десять днів до початку повномасштабного вторгнення, я захворів на ангіну і терміново повернувся в Херсон на лікування. Про війну попереджав, саме завдяки картам, з яких багато хто й сміється, я попередив всіх кого міг — мої ближні та у соц.мережах. — Розповідає Яр.

Вже через місяць, після 24 лютого, Яр знаходить продавчиню колод в окупованому Херсоні, щоб придбати колоду й повернути свій інструмент. З того часу соціальні мережі чоловіка перетворюються з розважальних у інформативні.

Наразі Яр Линський дав більше пʼяти тисяч прогнозів, як маленьких, які він публікує кожен день, де й що може летіти, так й великих, значних й тих, що врятувало людям життя. Як кажуть підписники, 95% прогнозів збувається із точністю.

А от таке повідомлення залишила користувачка Марія:

Я дуже вдячна вам Яр… 😭дуже, Ви врятували мене й мою родину, Ви попереджали всіх про підрив Каховської ГЕС, я за тиждень взяла дітей й поїхала до подруги, на жаль вода дісталась й нас, але це не було тим жахіттям, яке було біля самої станції. — пише в коментарях підписниця Яра.

Серед значних прогнозів, Яр попереджав про підрив Каховської ГЕС, про влучання в ТРЦ «Амстор», що у Кременчуці. Про влучання ракети по кінотеатру «Міленіум/Шумен», що у Херсоні, про атаку на Дніпро ГЕС (м. Запоріжжя). Також Яр за тиждень сказав про терористичний акт у Москві, який відбувався у березні 2024 і багато чого іншого. Також Яр зазначав, що у 2023 році перемоги чекати не варто.

Яр Линський практикує українську магію, інформацію про яку, йому залишила його прабабуся у формі книги-щоденника, там зібрані обряди, тексти та інформація. Він працює з енергіями стихій й усього живого. Це йому допомагає передбачати природні явища по світу й в Україні. Називає себе знатником[3].

Основне фото телеграм-каналу

Телеграм канал

Головною інформативною платформою для прогнозів Яр Линського став його однойменний телеграм канал. Там зібрались люди із кожного міста України, для них він кожен день публікує інформацію та прогнози, які йому висвітлюють карти Таро. За допомогою каналу та його підписникам Яр відкриває й збирає кошти для бійців ЗСУ, збирає кошти для потребуючих дітей та тварин. Проводить благодійні акції й прямі ефіри.

Крім телеграм каналу, Яр веде й інші соціальні мережі, де також дає важливу інформацію.

Яр Линський. Фото із Instagram

Скандали

Яр Линський не рідко висловлюється про особистостей чи події у різних сферах, а особливо в своїй. Так одного разу під гарячу руку попала жінка, яка називає себе волхвою[4] — Ольга Берлінська, її основною місією є розповсюдження інформації з її видінь. Дуже часто ці видіння є провокативними та лякаючими, були випадки, що у людей через пророцтва жінки були нервові зриви. Після того, як до Яра дійшла інформація про те, що на просторах інтернету існує така жінка — він записав відеозвернення та написав пост в телеграм, де осудив її дії.

Я не буду коментувати цей бруд. Скажу одне: так травити людей своїми снами та видіннями — це не норма. Я за екологічну інформацію, ні не за мʼяку й прісну, а за екологічну. Кожен може назватись волхвою й віщати - верещати, але не кожен має тяму фільтрувати та аналізувати інформацію. Більше коментувати це я не збираюсь. Таким повинні займатись правові структури. Йде війна, це найважливіше, а те що одна гадалка послала іншу — це вульгарно й низько в такий час, найостанніше про що ми повинні зараз думати. Тримаємо стрій! — написав Яр у своєму Телеграм.

Після цього, пані Ольга пригрозила судовою розправою за наклеп, неодноразово згадувала Яра в своїх прямих ефірах та проклинала його за вислів та думку. Більше Яр цю ситуацію не коментував та заборонив будь-яку згадку про Ольгу у своїх соціальних мережах. Таролог запевняє, що жінка немає дару та всі її видіння — це спосіб підвищувати популярність.

Теперішній час

Наразі Яр продовжує свою магічну діяльність. За його словами: «Моя місія — допомагати і вона тепер назавжди». Зараз Яр Линський почав активно вести YouTube де знімає відео про події в Україні, веде TikTok, де проводить благодійні стріми та прямі ефіри з прогнозами, є гостем на YouTube каналах інших блогерів. Також таролог почав викладати свої вірші та свою музику — аудиторія схвально прийняла й таку творчість Яра.

Яр Линський та його оберіг лялька-матанка

Цікаві факти

  • Після початку повномасштабної війни, Яр почав подорожувати містами України, серед них: Херсон, Харків, Київ, Львів, Дніпро, Кременчук, Кривий ріг й безпосередньо Одеса, де він зараз й перебуває, як каже сам таролог, так він краще відчуває енергію кожного міста та країни в цілому, для чіткіших прогнозів.

  • Улюблена кухня Яра — українська та італійська, улюблені страви: борщ та паста.

  • Улюблений жанр Яра — це реп, r’n’b та поп.

  • Улюбленою країною, крім України він називає — Францію, а мріє потрапити у Англію.

  • Яр неодноразово захищав права ЛГБТК+ у своїх соціальних мережах, бо має серед друзів представників спільноти й знає як їм важко.

  • Ще одним інструментом роботи, окрім карт, є ляльки-мотанки, які Яр навчився робити, подорожуючи у село біля Олешківських пісків, у дитинстві.

  • Під час окупації, знаходячись у місті Херсон, Яр Линський продовжував вести свої соціальні мережі українською мовою й давав безліч інтервʼю українським та світовим виданням. Так у 2022 році в престижному британському виданні The Telegraph вийшло два інтервʼю про Яра та жахи життя в окупації.

  • Своїм головним натхненням називає свою кохану - Дарʼю.

  • З дитинства Яр мріяв написати та випустити власний музичний альбом та давати концерти.

Родина

Зобал Дарʼя Євгеніївна — дружина, студентка акторського ВУЗу.

Литвиненко Ольга Іванівна — мати.

Литвиненко Іван — батько

Литвиненко Софія Іванівна — сестра.

Глосарій

1 - Таро, Карти Таро — колода з 78 карт, що з’явилася за часів Середньовіччя; використовується і в наші дні, переважно, для ворожіння; карти Таро є системою графічних образів, які можуть бути оформлені як колода карт, коли вони використовуються для гри або ворожіння, а також можуть бути просто набором графічних образів (або навіть словесних описів образів), коли вони використовуються як символи.

2 - Руни — давні скандинавські символи, які мають глибоке містичне значення і використовуються для ворожіння, медитації та самопізнання. Це не просто предмети або знаки; це потужний інструмент, що допомагає розкрити приховані аспекти особистості та надати відповіді на життєві питання. Також за допомогою рунічних формул можна вливати на аспекти життя.

3 - Знатник — те саме, що знахар, відьма. Відуюча людина.

4 - Волхв — слов'янське жрецтво, служителі язичницького культу. Були передусім носіями релігійних знань, а також мудрецями, знахарями, лікарями.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Марта Лисенко
Марта Лисенко@marta_lysenko

Журналіст

565Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 7 квітня

Вам також сподобається

  • “Мольфаріум”: українське підліткове фентезі та текстова рольова гра в одному флаконі

    Про "Мольфаріум": від книг про українських підлітків і магію в українському контексті до текстової рольової гри за мотивами трилогії. Пориньте у захопливий світ магії. Станьте мольфарами

    Теми цього довгочиту:

    Фентезі
  • Душі Елементів: Хаос

    У 2114 році в Форлесі, молодій країні, магія мутувала й поглинати все на своєму шляху - Демон Хаосу. Президентці Луїрі Готлафе й команді довелося зіткнутися з ним. В критичний момент звернулись до Небес за допомогою. Чи відгукнуться Небеса, захистять Форлес від Демона Хаосу?

    Теми цього довгочиту:

    Світ
  • Душі Елементів: Хаос. Розділ восьмий

    Президент Луїра страждала від болю та розпачу. Вона не розуміла, чому Небесні сили не втручаються. Джордж намагався її заспокоїти. Луїра знайшла лист від секретаря Центральної Ради, який містив шокуючу пропозицію. Вона роздратовано реагувала, але Джордж спробував її заспокоїти.

    Теми цього довгочиту:

    Оріджинал

Коментарі (3)

Я в шоці. Дякую! Дуже дякую, низький уклін. Титанічна робота.

Вам також сподобається

  • “Мольфаріум”: українське підліткове фентезі та текстова рольова гра в одному флаконі

    Про "Мольфаріум": від книг про українських підлітків і магію в українському контексті до текстової рольової гри за мотивами трилогії. Пориньте у захопливий світ магії. Станьте мольфарами

    Теми цього довгочиту:

    Фентезі
  • Душі Елементів: Хаос

    У 2114 році в Форлесі, молодій країні, магія мутувала й поглинати все на своєму шляху - Демон Хаосу. Президентці Луїрі Готлафе й команді довелося зіткнутися з ним. В критичний момент звернулись до Небес за допомогою. Чи відгукнуться Небеса, захистять Форлес від Демона Хаосу?

    Теми цього довгочиту:

    Світ
  • Душі Елементів: Хаос. Розділ восьмий

    Президент Луїра страждала від болю та розпачу. Вона не розуміла, чому Небесні сили не втручаються. Джордж намагався її заспокоїти. Луїра знайшла лист від секретаря Центральної Ради, який містив шокуючу пропозицію. Вона роздратовано реагувала, але Джордж спробував її заспокоїти.

    Теми цього довгочиту:

    Оріджинал