10 причин, чому втрачати друзів з віком - нормально.

Ви боїтеся втратити друзів і з усіх сил чіпляєтеся за них, із побоюванням дивлячись в майбутнє... Що ж, маю для вас як хороші, так і погані новини.

Хороші новини полягають в тому, що через роки ви станете зовсім іншою людиною — більш складною, більш цікавою, тією, яка бачила безліч нових місць і людей, до яких хочеться повернутися.

А погані новини в тому, що для того, щоб з вами відбулися всі ці зміни, вам неминуче доведеться розірвати відносини з деякими зі старих друзів.

Зміни — це не обов'язково погано. Нехай краще вони стануть для вас можливістю дізнатися щось нове.

То чому ж втрачати друзів у міру дорослішання — це нормально? Пояснюю далі.

З віком наші життя змінюються, і це природно, що деякі дружні стосунки можуть ослабнути або навіть закінчитися. Ось кілька причин, чому це відбувається:

1. Зміна інтересів

Чим старшим ви будете ставати, тим більше ваші інтереси й пріоритети будуть відрізнятися від тих, які ви переслідували в юності, і тим сильніше і гарячіше ви почнете захищати те, що для вас по-справжньому цінне. Все це неминуче перенесеться і на ставлення до вашого оточення: у вас з'являться певні стандарти і очікування, і ви більше не будете впускати в своє життя будь-кого.

 У міру дорослішання у вашому житті будуть з'являтися люди, які будуть цінувати те, що ви говорите і робите просто зараз. Чи варто дивуватися тому, що часто ці люди займають місця тих друзів, з якими вам довелося розлучитися, тому що ваші погляди на життя стали занадто різними?

2. Отримання досвіду

Чим старшими ви стаєте, тим і більш досвідченими. Досвід дозволяє вам зрозуміти, як залучити й утримати поруч з вами тих людей, які вам дійсно цікаві, на кого з друзів ви можете покластися в певних речах, а на кого не можна розраховувати взагалі.

І цілком може настати момент, коли ви зрозумієте, що деякі з цих речей вам просто більше не потрібні. І якщо у вас з цією людиною немає більше ніяких спільних інтересів, і ви спілкуєтеся лише через звичку, чи не краще відпустити її, щоб і вона, і ви могли зайнятися своїм життям?

3. Осмислені відносини з оточенням

Дорослішаючи, ви можете втратити когось зі старих друзів, але не впадайте у відчай. Адже це зовсім не означає, що ви більше ні з ким не подружитеся — швидше навпаки.

Чим старше ми стаємо, тим більше у нас з'являється нових тем для розмови, нових інтересів, що варті обговорення, і нових місць, в яких ви побували. Ви дійсно думаєте, що не знайдеться людей, якими буде цікаво? Навпаки, відносини з новими друзями можуть стати набагато цікавішими і більш насиченими, ніж зі старими.

Люди люблять слухати красиві розповіді про подорожі, то чому б вам не розширити свої горизонти в цьому відношенні, щоб вам було про що розповісти новим друзям?

 4. Брак часу

Чим старшими ви стаєте, тим більше усвідомлюєте, що у вас залишається все менше і менше часу на розваги, — якщо він узагалі залишається.

Залежно від вашої професії і ще безлічі інших чинників ваше життя дійсно може перетворитися на подобу бігу з перешкодами.

Але в будь-якому випадку до вас приходить усвідомлення того, що ви повинні мудро розпоряджатися власним часом і все робити вчасно. Це правило відноситься і до людей, які навколо. Рано чи пізно ви зрозумієте, хто гідний вашого часу, а хто ні.

5. Презирство до неправди і нещирості

 Коли ви були молодшими, то, швидше за все, не бачили нічого такого вже поганого в нещирості і брехні. Як правило, діти не проти трохи прибрехати і перебільшити в будь-якій розмові — нехай навіть і з близькими друзями.

Однак у міру дорослішання ми стаємо до цього все більше і більше нетерпимими. Ми перестаємо терпіти грубість і обман, і в суперечці з нещирим людиною все частіше і частіше намагаємося бути «голосом розуму».

Ви все частіше і частіше будете розуміти, що прагнете до осмислених розмов, а не до тих, які ведуться з метою вколоти або ж просто переливати з пустого в порожнє. І, звичайно ж, ви будете намагатися оточити себе людьми, здатними вести змістовні розмови.

6. Різні життєві шляхи

З віком люди часто обирають різні шляхи: одні одружуються, заводять дітей, будують кар'єру, інші переїжджають в інші міста або країни. Ці зміни можуть призвести до того, що спільні інтереси та цінності з друзями поступово віддаляються.

7. Зміна пріоритетів

З віком наші пріоритети змінюються. Те, що було важливим у молодості, може втратити свою значущість. Це може призвести до того, що ми більше не відчуваємо такої ж емоційної близькості з деякими друзями.

8. Особистісний ріст

З віком ми розвиваємося як особистості, наші погляди та цінності змінюються. Це може призвести до того, що ми більше не співпадаємо з деякими друзями на духовному рівні.

9.Конфлікти та непорозуміння

З часом у будь-яких відносинах можуть виникати конфлікти та непорозуміння. Якщо ці проблеми не вирішуються, дружба може поступово згаснути.

10.Природний відбір у дружбі

Так само, як у природі відбувається природний відбір, так і в дружбі. З віком ми починаємо більше цінувати глибинні зв'язки і віддаляємося від поверхневих знайомств.

Важливо пам'ятати: Втрата друзів з віком – це не ознака невдачі або самотності. Це скоріше свідчення того, що ви розвиваєтесь як особистість і змінюєтеся. Нові друзі можуть з'явитися в будь-який момент вашого життя, і ці відносини можуть бути ще більш глибокими та значущими.

Що можна зробити?

Не бійтеся змін: Зміни – це неминуча частина життя. Прийміть їх і не намагайтеся втримати все так, як було раніше.

Цінуйте те, що є: Фокусуйтесь на тих друзях, які залишаються у вашому житті і приносять вам радість.

Будьте відкриті для нових знайомств: Не бійтеся заводити нових друзів. Нові люди можуть збагатити ваше життя і подарувати нові враження.

Доглядайте за теперішніми друзями: Навіть якщо ви змінюєтесь, важливо підтримувати зв'язки зі старими друзями. Просто прийміть той факт, що ваші відносини можуть змінитися.

Пам'ятайте, що дружба – це дар, який потрібно берегти. Але також важливо розуміти, що деякі стосунки мають свій термін і їх завершення – це природний процес.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Василь
Василь@vasyl215

Просто щаслива людина.

243Прочитань
3Автори
7Читачі
На Друкарні з 2 серпня

Більше від автора

  • Позбався мотлоху.

    Час розпрощатися з непотребом! Як позбутися зайвих речей і створити затишний простір? Прості поради для тих, хто прагне мінімалізму.

    Теми цього довгочиту:

    Поради
  • Як Хвилина Щирості Змінює Життя.

    Сила слова і значення людської взаємодії. Як маленькі моменти щирості можуть вплинути на наше життя і життя інших людей?

    Теми цього довгочиту:

    Життя
  • Сила кожного дня.

    Що приховує в собі кожен новий день? Як перетворити звичайне життя на неймовірну пригоду? Відповіді на ці питання ти знайдеш у цьому тексті.

    Теми цього довгочиту:

    Життя

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається