7 фільмів про історії успіху відомих брендів

Добірка фільмів про реальні (а десь трохи вигадані) історії успіху, челенджі відомих брендів, а також про історії винахідників та бізнесменів.

«Air: Великий стрибок» (2023). Сьогодні кросівки Air Jordans щороку приносять Nike близько $4 млрд прибутку. Починалося все із зухвалої ідеї Джона Ваккаро — менеджера Nike, який відповідав за укладання контрактів із популярними спортсменами.

«БлекБеррі» (2023). У 1990-х засновник компанії Research In Motion Майк Лазарідіс та співзасновник Дуглас Фрегін презентують пейджер PocketLink. Продажу практично немає, бізнес тоне в боргах. Тоді на допомогу приходить Джеймс Балсіллі, який повірив у майбутнє компанії. Його бізнес-інстинкти допомагають вивести RIM на новий рівень.

«Стів Джобс» (2015). Фільм про людину, ім'я якої знають усі, хто хоч щось чув про Apple. Джобс винайшов майбутнє у своєму гаражі, а сьогодні створена ним імперія очолює список найдорожчих компаній у світі.

«Аутсайдери/Форд проти Феррарі» (2019). В середині 60-х віце-президент «Ford Motor Company» Лі Якокка пропонує Генрі Форду II купити «Ferrari», але Енцо Феррарі відхиляє угоду і укладає договір з «Fiat» на більш вигідних умовах. Розгніваний глава американської компанії наказує своїм підлеглим в найкоротший термін сконструювати спортивний автомобіль, щоб перемогти італійського опонента в 24-годинній гонці в Ле-Мані.

«Засновник» (2016). Чудова біографічна драма про історію успіху засновника корпорації McDonalds Рея Крока.

«Тетріс» (2023). Фільм показує напружену та складну боротьбу підприємця Хенка Роджерса з конкурентами, які хочуть його випередити та купити права на Tetris.

«Ламборґіні: людина-легенда» (2022). Через 10 років з моменту заснування компанії Ферруччо Ламборгіні купує свій перший люксовий автомобіль Ferrari. Але незадоволений якістю його щеплення, він вирішує кинути всі ресурси на створення машини, яка переверне світ спорткарів.

Приєднуйтесь до нашої Безкоштовної Школи Бізнесу в Telegram.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Український Бізнесмен
Український Бізнесмен@ukr_businessman

2.8KПрочитань
1Автори
31Читачі
На Друкарні з 17 травня

Більше від автора

  • Маркетингові дослідження: види, методи та етапи

    Сьогодні маркетингове дослідження ринку відіграє ключову роль у прийнятті стратегічних рішень та дозволяє компаніям залишатися конкурентоспроможними у світі, що швидко змінюється.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • Як відкрити товарний бізнес

    Товарний бізнес — вид підприємницької діяльності, пов’язаний з покупкою, продажем або виробництвом товарів, фізичних чи цифрових.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • Бізнес-модель: що це, навіщо і як розробити

    Навіть не будучи підприємцем чи бізнес-аналітиком, можна побачити купу різноманітних компаній, що працюють за різними схемами. Хтось продає товари, хтось займається перевезеннями, хтось влаштовує дитячі свята. Все це підприємства з різними бізнес-моделями.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається