7 ключових кроків для продажу книг на Amazon KDP у 2024 році

Зміст

Багато успішних книговидавців погоджуються з цим:

Забудьте про питання, чи продавати книги на Amazon все ще прибутково. Тому що навряд чи є кращий час для того, щоб почати з нуля, ніж 2024 рік. Клімат зараз неймовірно сприятливий.

І він стає дедалі кращим:

Бізнес-модель самвидаву також надзвичайно зручна для початківців.

Але не зрозумійте мене неправильно.

Багато хто думає, що може просто кидати написані штучним інтелектом книжки у випадкові ніші і дивитися, що прилипне, як спагетті.

І це чудова новина для нас, насправді. Тому що це частина того, що робить клімат книговидавництва зараз таким пишним.

Ці книжки заробляють випадкові гроші, якщо взагалі заробляють, і, що ще гірше, їх часто взагалі вилучають.

Тож не будьте метальником спагеті. Натомість будьте людиною, яка приносить золото додому. Зробіть це, використовуючи всі переваги цих низькопробних книжок, і побудуйте свою імперію, танцюючи на їхній могилі.

Але спершу давайте прояснимо ситуацію.

Будьте готові докласти чимало зусиль. Довгі дні, виснажливі завдання, з'являтися знову, і знову, і знову.

Вам також знадобиться час. Скажу так - на створення і просування успішної книги на ринку йде в середньому 5 місяців. Часто довше.

Чи готові ви до цього? Це інвестиція, але якщо ви все зробите правильно, або принаймні майже правильно, ви можете розраховувати на повернення інвестицій щонайменше в 3 рази. Але у багатьох людей книги приносять набагато більше прибутку.

Тож чи це так?

Ось огляд 7 ключових кроків.

Крок 1 - Забруднитися і копати глибоко

Неможливо знайти золото, не копнувши спочатку глибоко.

З цієї причини цей крок є найважливішим. Вам потрібно знайти його настільки точно, наскільки це можливо.

Все, що відбувається після цього, можна регулювати. А це - ні.

Проаналізуйте всесвіт тем для книг, що видаються самостійно, знайдіть прибуткову нішу, а потім прибуткову піднішу в ній.

Є кілька способів зробити це. Можна скористатися платними інструментами. Я вважаю за краще робити це вручну, дійсно заглиблюючись у категорії, про існування яких ви не знали б, якщо не підете туди, куди не підуть інші.

Обов'язково дізнайтеся про цифри BSR і що вони означають.

Крок 2 - Зробіть своє УТП настільки гарним, що вас не зможуть проігнорувати

Ви знайшли перспективну нішу. Далі складіть список усіх найпопулярніших ключових слів у цій ніші (найпопулярніші ключові слова - це найпопулярніші пошукові терміни, які покупці вводять у пошуковий рядок, щоб знайти книги).

AMZ Suggestion Expander - чудовий безкоштовний інструмент для цього.

Вивчіть книги, які з'являються в результатах пошуку за кожним ключовим словом.

Як виглядають обкладинки книг? Які ключові слова вони використовують у заголовку та підзаголовку? Які обіцянки вони дають в описі? Також зверніть увагу на розділ "схожі книги", який спонсорується. Зробіть скріншоти, покладіть обкладинки книг поруч, щоб порівняти їх.

Навіщо?

Вам потрібно буде виділитися з натовпу, що кидається спагеті.

Ось що я маю на увазі:

Припустимо, я цільовий покупець, жінка за 50, яка хоче спробувати інтервальне голодування.

Це дає мені занадто великий вибір або взагалі ніякого вибору. Я буду або перевантажена, або занудьгую. Я клацну подалі.

Будьте тією книгою, яка дасть мені більше, ніж просто набір ключових слів, загальну передбачуваність і рожевий колір.

Створіть унікальну торгову пропозицію, настільки хорошу, що я не зможу не натиснути, тому що вона виділяє вашу книгу серед інших і вказує на якість. Дайте мені сучасну естетичну обкладинку, яка не буде виглядати так, ніби ми повернулися в 90-ті.

Витратьте стільки часу, скільки потрібно, щоб створити УТП наступного рівня.

Це різниця між тим, чи буде ваша книга продаватися як гарячі пиріжки, чи потрапить на кладовище Amazon на 5-й сторінці.

Крок 3 - Створіть детальний план

Незалежно від того, чи будете ви писати книгу самостійно, чи ні, це ще один етап, на якому ви повинні брати активну участь.

Це не підлягає обговоренню. Ніхто інший не подбає про те, щоб ваша книга була насиченою, актуальною та всебічно висвітлювала вашу тему.

Проведіть дослідження. Визначтеся з розділами і напишіть кожен з них якомога детальніше. Зберігайте докази всіх важливих посилань. Переконайтеся, що ви використовуєте лише авторитетні ресурси.

Найважливіше: план повинен відповідати всім обіцянкам, які ви даєте в назві, підзаголовку та описі книги.

Це також гарний час, щоб створити їх заздалегідь. Потім відкоригуйте їх, коли книга буде написана.

Крок 4 - Писати чи не писати?

Залежно від вашої ситуації, вашого письменницького досвіду або впевненості в собі, ви можете вирішити, писати чи не писати книгу.

Рішення повністю ваше. Немає ніякого осуду, і немає нічого поганого в тому, щоб зробити це.

Існує 3 ймовірних сценарії:

  1. Ви досвідчений і впевнений у собі письменник, і ви твердо відчуваєте, що зможете це зробити

  2. Ви маєте певний досвід написання, але не впевнені, що зможете впоратися з цілою книгою (так було зі мною, коли я починав)

  3. Ви новачок у письменницькій справі і тільки стаєте на ноги, але відчуваєте, що це не повинно завадити вам спробувати.

Якщо пункт 1) - це про вас:

Я б порекомендував знайти редактора після того, як ви напишете першу версію. Звичайно, ви можете вичитувати і редагувати самостійно, але в багатьох випадках ви можете здивуватися, як багато ви можете пропустити. Останнє, чого ви хочете, це щоб читачі помітили помилки.

Ви можете знайти редакторів на Upwork, і багато компаній, що займаються гострайтингом, також пропонують тільки редагування.

Якщо 2) і 3) - це ви:

Робота з автором текстів може бути чудовою. Ви самі обираєте рівень своєї участі і, ймовірно, заощаджуєте час, щоб зосередитися на плануванні запуску.

Якщо ви більше схожі на 2), ви можете писати у співавторстві. Як 3), ви, ймовірно, захочете, щоб автор зробив все написане, але ви можете залишатися залученим, надаючи щоденні відгуки та переконуючись, що кожна глава повністю відповідає всім деталям, зазначеним у вашому плані.

Якщо у вас немає бюджету, щоб співпрацювати з компанією, що займається написанням текстів, ви можете знайти бюджетних авторів-фрілансерів на Fiverr та Reedsy.

Дуже важливо: ваш автор повинен писати зі своїм стилем. Попросіть зразки письмових робіт від кількох кандидатів. Якщо написане звучить шаблонно або схоже на уривок з підручника, я б сказав, продовжуйте шукати.

Рекомендований мінімальний обсяг книги - близько 30 000 слів. Це означає, що вийде непогана книга середнього обсягу - близько 180 сторінок.

Крок 5 - Створіть візуальну красу

Тепер настав час розробити дизайн обкладинки та відформатувати внутрішній інтер'єр для електронної та паперової книги.

Зазвичай я форматую свою електронну книгу за допомогою Google Docs і зберігаю її у форматі PDF. Для створення м'якої обкладинки чудово підійде безкоштовний інструмент форматування Reedsy.

Ніколи не забувайте про обкладинку вашої книги:

Це ваша перша точка комунікації з потенційним покупцем. Це перше, що вони бачать. Вам потрібно справити видатне перше враження.

Обкладинка повинна передавати якість, професіоналізм, непереборну УТП і своєчасне вирішення проблеми читача.

Якщо ви володієте навичками дизайну, Canva - це все, що вам потрібно. Якщо ні, знайдіть професійного дизайнера обкладинок.

Крок 6 - Запуск!

Тут все стає реальним.

Приготуйтеся бути емоційно розірваним - гризти нігті без сну, жити на чіпсах і Редбулі, і одночасно розгойдуватися на люстрі; у вас є книга!

Ключ до успішного запуску - ретельне планування.

Встановіть дату. Залиште щонайменше 2 тижні до цієї дати на підготовчу роботу.

Жодна презентація книги не повинна відбуватися без 3 важливих елементів:

  • ARCs

  • Безкоштовного промо

  • Ранні рецензії

Примірники для попереднього ознайомлення - Поділіться своєю електронною книгою у форматі PDF з людьми, які цікавляться вашою темою, в обмін на добровільні рецензії. Знайдіть, де ваша ідеальна аудиторія проводить найбільше часу. Linkedin, Twitter, групи Facebook, Reddit?

Презентуйте свою книгу і запитайте, хто хотів би прочитати її безкоштовно. Після того, як вони погодяться отримати її і залишать відгук, надішліть їм електронну книгу і збережіть контактні дані, які вони вам надали. Дайте їм щонайменше 2 тижні, щоб прочитати її.

Зверніться до якомога більшої кількості людей. Навіть якщо вони пообіцяють, не всі це зроблять, і ви не можете заохочувати їх будь-якою винагородою, оскільки це буде маніпуляцією.

Попередження: Не просіть друзів або родичів, які пов'язані з вами через ту саму адресу або соціальні мережі. Amazon видалить такі відгуки. Також не робіть прямих обмінів рецензіями з іншими авторами. Amazon також видаляє такі відгуки.

Далі опублікуйте свою електронну книгу та книгу в м'якій обкладинці. KDP допоможе вам у цьому процесі.

Безкоштовна промо-акція: Налаштуйте безкоштовну промо-акцію на 3 дні на KDP на наступний день після публікації книги (це стосується лише електронної книги).

Це допоможе підвищити інтерес, згенерувати багато завантажень і, сподіваємось, спровокувати перші продажі друкованої версії.

Ранні рецензії: Попросіть людей з вашої ARC надіслати свої відгуки в день, коли ваша книга вийде у світ.

Потім зверніться до більшої кількості людей у ваших тематичних групах, щоб вони завантажили книгу під час безкоштовної промо-акції. Коли вони завантажать і прочитають рецензію, вона буде позначена як підтверджена покупка.

Завантажте свою книгу на Pubby і почніть збирати там відгуки.

Крок 7 - Продавайте свою книгу стільки, скільки потрібно

Amazon надає кожній новій книзі підтримку протягом 30 днів.

Після цього ви покладаєтесь лише на себе.

Закріпіть свою книгу на позиції. Це може зайняти від 4-5 місяців до року. Чим краща ваша книга, тим швидше це станеться.

Продовжуйте збирати відгуки, поки не наберете мінімум 100.

Завантажте свою книгу на Net Galley, щоб отримати рецензії від професійних читачів, а потім розмістіть кілька з них у розділі "Редакційні рецензії" у своєму списку книг на Amazon.

Створіть для своєї книги контент A+. Це дасть вам більше переваг у списку вашої книги, щоб ще більше привабити потенційного покупця.

Розпочніть рекламну кампанію на Amazon. Ви можете віддати її на аутсорсинг, якщо у вас є бюджет.

Повторюйте і повторюйте, поки не будете задоволені своїми роялті і не відчуєте, що ваша щомісячна сума стає стабільною.

Тож так...

Публікація та продаж книжок на Amazon - це велика робота. Як і будь-який бізнес, вона вимагає, щоб ви були увімкнені та продовжували наполягати, коли справи йдуть погано.

Використання швидких способів, таких як наймання гострайтерів або використання штучного інтелекту для допомоги в дослідженнях, може прискорити процес без шкоди для якості, якщо ви ставитеся до них відповідально.

Але люди, які думають, що все це - короткий шлях, помиляються.

Якщо ви хочете надійно заробляти на своїй книзі, ставтеся до її публікації, як до побудови бізнесу, бо так воно і є - ви створюєте джерело доходу.

А це означає, що ви будуєте частину свого майбутнього.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Заробіток. Крипта
Бізнес. Заробіток. Крипта@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

452.6KПрочитань
11Автори
386Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається