А де ж ставити мисочку?

А де ж ставити котячі мисочки, щоб було зручно вам обом? У котів та кішок є свої критерії вибору місця, де поїсти, іноді навіть ваша ковдра, що хоч і смішно, але отам годувати не треба.

І перший з них — безпека. От тільки для людей і для котів це різні речі. Ваш хижачок має бачити усі підходи до їжі, щоб упевнитись, що ніхто не зазіхне. І щоб самому втекти можна було.

Другий критерій — зручність підходу до миски. Не має бути неприємних холодних поверхонь, як кахляна плитка на підлозі кухні, чи сторонніх запахів, тому не ставте миску впритул до лотка, у вас охайна тварина, де робить природні потреби, там їсти не буде. Та й наповнювачі вигрібати з миски кожен раз — ще та розвага. І гумовий килимок під мисочки може смердіти чимось для кота чи кицьки, але не для вас, бо нюх в них гостріший від людського. Якщо ви використовуєте гумовий чи силіконовий килимок під мисочки, то мийте його теплою водою з милом, і змивайте мило, щоб не було сторонніх запахів, так само, як і мисочки — двічі на день.

А ставити миску можна подалі від лотка метра на два-три від нього, якщо так сталось, що ви тримаєте лоток у кімнаті (наприклад, у вас суміщений санітарний вузол, чи дуже маленьке приміщення з унітазом. А наповнювач, який би він не був, сирості не любить.).

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Дарія Кононенко
Дарія Кононенко@Kononenko

796Прочитань
24Автори
30Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається