Огляд книги “Danse Macabre“ Стівена Кінґа

Що це за твір Стівена Кінґа, про який мало хто чув? Це - енциклопедія жанру горор, знакові твори у жанрі за версією самого Кінґа. Хто любить старі жахи, чи кіно, чи книги — подивіться обов’язково. На жаль, енциклопедія закінчується на 1980-их роках ХХ сторіччя (є перевидання 2010, з доповненим есе What is scary, але в мене тільки стара версія). І українського перекладу, на жаль - немає!

Там навіть представлені такі рідкісні для нас жанри, як радіоп’єса чи спеціалізований журнал — тільки жахи! І особливо те, як різні форми оповіді впливають на читачів, глядачів і слухачів (ох, це серце курчати, що билося у радіоп’єсі. І жах людини, яка це чує. І ця історія, як маленький чотирічний Стіві почув по радіо оповідання Бредбері.)

І особливо цікаво там те, що про кожен твір пояснення — як саме там зроблений страх, як страх діє на персонажів і як твір вплинув на жанр. І звісно ж, на самого Кінґа. І прекрасне есе як останній розділ — горор та мораль.

А от чого там немає — це сучасних піджанрів горору: кріпіпасти-оповідки та ламаючого усі табу, що є - сплатерпанку. Але містер Кінґ про них знає ой добре. Що є “Необхідні речі”, як не довжелезна оповідка? Що є “Протистояння”, як не злам усіх табу, бо людей трохи, старе не діє… Він знає, що то. Ми просто дали їм нові імена.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Дарія Кононенко
Дарія Кононенко@Kononenko

796Прочитань
24Автори
30Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • Огляд книги “Краще не читай“

    Це — український горор від Каті Орловської, і він впевнено дивиться лютими червоними очима у читачів. Я купляла паперову книгу видавництва “Темпора”і вона тепер в мене у руках.

    Теми цього довгочиту:

    Літературознавство
  • Огляд книги Delicate condition

    Це містичний трилер для дорослих від Danielle Valentine (вона ж Danielle Vega) і по цій книзі зняли аж дванадцятий сезон “Американської історії жахів”, яку я люблю ніжно.

    Теми цього довгочиту:

    Літературознавство

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається