Акції компаній, повязаних з виробництвом напівпровідників різко впали.

Автор: Nikkei Asia

Акції компаній, пов'язаних з виробництвом напівпровідників, від TSMC до Tokyo Electron і Nvidia, різко впали в середу після висловлювань Дональда Трампа про Тайвань і повідомлень ЗМІ про те, що США можуть посилити заходи, щоб перешкодити компаніям надавати передові технології Китаю.

Трамп заявив в інтерв'ю Bloomberg, опублікованому у вівторок, що Тайвань повинен платити США за свою оборону, і звинуватив острів в захопленні американського бізнесу з виробництва чіпів.

Акції TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.), найбільшого в світі контрактного виробника мікросхем, різко впали, а їх котирування на американській біржі знизилися більш ніж на 6% на початку торгів в Нью-Йорку в середу. Тайванський розробник мобільних чіпів MediaTek впав на 1,5% на тайванських торгах, а виробник серверів штучного інтелекту Quanta Computer також знизився.

Bloomberg також повідомило, що Вашингтон повідомив союзникам, що розглядає заходи, які дозволять йому блокувати продаж продукції, виробленої за американськими технологіями, навіть в інших країнах. Серед тих, хто може постраждати, - Tokyo Electron і нідерландський холдинг ASML Holding.

Акції Tokyo Electron впали на 8% в один момент на токійських торгах, перш ніж закритися на 7% в середу. Китайський бізнес постачальника обладнання для обробки чіпів склав 44% продажів за підсумками фінансового року, що закінчився в березні, значно перевищивши показники Японії (10%) та Північної Америки (9%).

Продажі в Китаї зросли на 64% порівняно з попереднім фінансовим роком, оскільки ця країна стала рушійною силою зростання Tokyo Electron.

Продажі японських виробників обладнання для виробництва мікросхем Screen Holdings і Disco впали на 6% і 4% відповідно. Для обох компаній продажі до Китаю становили від 30% до 40% від їхнього загального обсягу в останньому фінансовому році.

ASML, виробник фотолітографічних верстатів, оголосив у середу результати за квітень-червень, повідомивши про падіння чистого прибутку на 19% в річному обчисленні до 1,57 млрд євро. Акції ASML, що котируються на біржі Nasdaq, впали на 11% під час торгів у Нью-Йорку.

У той час як індекс Dow Jones Industrial Average торкнувся нового рекордного максимуму, акції розробника мікросхем штучного інтелекту Nvidia впали на 6% на торгах в Нью-Йорку, а Advanced Micro Devices - більш ніж на 8%.

Трамп, колишній президент, все частіше розглядається як фаворит на перемогу в листопадових президентських виборах. Його жорстка позиція щодо Китаю змушує декого думати, що торгівельна війна між двома країнами тільки посиляться.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Allesagna
Allesagna@Allesagna

1KПрочитань
1Автори
19Читачі
На Друкарні з 17 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається