Асексуальність, поліаморність та інтерсекс люди

Хто ці люди та що означають ці матюки? Ні, ви не в підвалі Порошенка, ви цікавитесь сучасним європейським світом.

Обкладинка: асексуальність, поліаморність, інтерсекс.

Асексуальність

Це сексуальна ідентичність, яка відноситься до тих, хто не відчуває сексуального потягу до інших людей. Такі люди можуть відчувати інші форми потягу, такі як романтичний,емоційний або естетичний потяг. Асексуальність є частиною асексуального спектру, загального терміну та широкої спільноти ідентичностей, які тісно пов’язані з асексуальністю. Тож асексуальність - це парасольковий термін, яким може себе позначати людина, котра знаходиться в асексуальному спектрі.

Асексуальність відрізняється від утримання та безшлюбності, яка є поведінковими та загалом мотивованими такими факторами, як особисті, соціальні чи релігійні переконання людини.

Деякі асексуальні люди є сексуально активними, попри те, що не відчувають сексуальних почуттів.


Ми чесно робили все, щоб це не нагадувало “днр”.

Поліаморія

Це практика і філософія, яка описує здатність або бажання мати романтичні чи емоційні стосунки з кількома партнерами одночасно. У поліаморних стосунках люди відкрито погоджуються на це, визнають і приймають присутність інших партнерів у своєму житті.

Поліаморні стосунки не є моногамними, але це не означає, що всі поліаморні стосунки є відкритими. Деякі поліаморні люди мають основного партнера, з яким вони моногамні, але дозволяють своїм стосункам поширюватися на інших додаткових партнерів.


Інтерсекс

Інтерсексуали мають статеві ознаки, які не відповідають типовому чоловічому або жіночому визначенню, включно зі статевою анатомією, геніталіями та хромосомним набором. Це може бути помітно при народженні або проявитися пізніше, наприклад, у період статевого дозрівання. Інтерсекс люди, як і гермафродити, можуть мати будь-яку ідентичність; за оцінками ISNA, 1,7% людей народжуються з інтерсексуальними характеристиками, але це може бути невірно. Це пов'язано з тим, що багато людей несвідомо є інтерсексуалами, тому що зовнішні геніталії - єдина статева характеристика, яку бачать під час народження (у більшості випадків).

У минулому інтерсексуальні діти і дорослі часто піддавалися медичним втручанням для приведення їх до "нормальних" стандартів жіночої або чоловічої статі. Це було зроблено без дозволу або розуміння самої особи, що часто призводило до фізичних і психологічних наслідків.


Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
квіри п'ють чай
квіри п'ють чай@queersdrinktea

4.3KПрочитань
3Автори
53Читачі
Підтримати
На Друкарні з 11 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається