Мовне питання

По-моєму, це брак комунікації. Людей ніхто не хейтить за незнання англійської, бо її треба вивчати цілком свідомо і роблять це заради грошей, а українцем, вважається, ви народилися і не розмовляєте або відмовляєтесь вивчати з етичних переконань (сарказм), ну не за гроші ж? вам ніхто не платить за відмову говорити українською, тоді чому? насправді, через брак ресурсу, нема енергії, (люди виживають, стресують а тут щей мова), нема когнітивних здібностей (добре молодим людям, а якщо вам за 50, а мова найкраще вчиться в дитинстві) не всі зростали в середовищі. Це неартикульовані речі, їх не проговорили, росмовні не апелюють до того, що вони дурні, що їм треба ходити на курси, вони вийобуються, що їм так удобнєй, у відповіть отримують таку ж неадекватну реакцію. Допомагайте їм проговорити, гасіть агресію в суспільстві))

Ще один момент, мова це ознака ідентичності. Наще життя поділяється на суспільне/ офіційне і приватне/особисте. Офіційне це зона примусу, воно стало обов'язковим і регламентується законами, державою, нормами поведінки. Особисте завжи було зоною свободи. Ідентичність можуть нав'зувати офіційно і в той же час вона посягає на нашу особисту сферу, не можна, як кажуть, спілкуватися дома рос. а на роботі обслуговувати укр, це буде помітно, якщо не в мові то в вашому образі мислення, звичках, темах які ви обираєте для спілкування, у всьому. Люди відчувають цей примус, не можуть артикулювати, усвідомити але відчувають на практиці. Я обираю дома розмовляти російською і дивитися арестовича, а мені за це прилітає хейт, как єта ми жє свабодная страна.

Ну і здається, після скандалу з Фаріон виник суспільний договір про росмовну ідентичність. Умовно, існує якась шкала прогресу української ідентичності, ця шкала, до 24 була однією, після стала іншою, так, укрмова робить її більш наповненою але незнання не відміняє саме її існування. Ми можемо підважувати чи толерувати незнання укрмови але десь там вже існують росмовні азовці, і навіть Фаріон не змогла заперечити таку індульгенцію. Звичайно нарратив цим скандалом не вичерпався, ще будуть пісні цоя від арестовича але як результат констатуємо існування такого макабрічного кадавра російськомовний українець))

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
С
Сергій@loveaction

1KПрочитань
0Автори
6Читачі
На Друкарні з 4 травня

Більше від автора

  • Криптоісторія 2

    Війна триває, але не всі події опинилися під пильною увагою громадськості. Нещодавно у Wall Street Journal та Foreign Affairs з'явилися викривальні статті, що розкривають правду про переговори в Туреччині.

    Теми цього довгочиту:

    Політика
  • Теорія сексу

    польові дослідження сексу! несподіване відкриття! на заході вестерни трахаються не так як ми!

    Теми цього довгочиту:

    Секс
  • розмова з Бардом

    Бард це ШІ гугла. Досліджуючи його межі провів наступну розмову:

    Теми цього довгочиту:

    Ші

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається