В цьому інтерв’ю INDIVID поспілкувався з Вадимом — розробником гри Awita: Journey of Hope, більш відомим під ніком ANT_games. Він розказав, як у створені гри йому допомагають штучний інтелект, придбані ассети, та загалом про свій шлях у створені гри.

Сьогодні український gamedev часто представлений не лише великими студіями з обласних центрів, а й соло-розробниками з регіонів. Це насамперед показує, що у нашій країні напрям активно розвивається. Другим фактором зросту є те, що інді-розробники не так залежні від видавців та комерційної складової своїх ігор. Але гідних проєктів, все ще, не вистачає.

Далі пряма мова розробника.

З чого починалася розробка гри Awita: Journey of Hope

Зацікавився розробкою відеоігор у 2020 році. Завжди хотів створити власну гру. Тут в один момент натрапив на Construct. І вирішив спробувати, а наразі це вже 3 моя гра, але цього разу мені захотілось зробити щось справді круте. Я поставив собі мету зробити справді якісну і цікаву гру з проміркованим сюжетом і світом, захоплюючим геймлеєм та бойовою системою. Гру, що матиме свою атмосферу, що буде дійсно подобатись людям.

Я погано малюю, щоб розв’язувати це питання і використовую придбані ассети. Звісно розглядав створення команди, але я не знав де і як її шукати, окрім того, я подумав, що можуть з’явитися нюанси щодо роботи в команді, такі як суперечності у тому, як ми бачимо майбутню гру. Також на момент початку розробки я не мав чіткого бачення візуальної складової, а тут побачив ассети по великій знижці й це допомогло визначитись.

Звукову складову можливо теж доведеться придбати, або ж можливо замовити саме під проєкт, це поки відкрите питання. Наразі дві мої головні функції це сама розробка – весь код пишеться мною, і маркетинг майбутньої гри, щоб мати до релізу підготовлений фундамент з очікуючих і охочих її придбати.

Гру розробляю на Consturctor 3, бо до початку Awita: Journey of Hope вже мав достатнього досвіду роботи з ним і, на мою думку, він чудово підходить для створення ігор жанру метроїдванія.

Сюжет гри Awita: Journey of Hope

Основи сюжету —  пригоди дівчини, на ім’я Авіта, яка рятує своє село від епідемії. Натхнення дав Chat GPT, який написав початкову версію сюжету.

Коли чат-бот з’явився я якраз зробив перші механіки персонажа і не знав що буде з сюжетом, але бажання створити саме гру такого жанру було дуже велике. Тож я написав йому щось схоже на : «Напиши сюжет для фентезійної відеогри в жанрі метроїдванія де головний персонаж — дівчина що б’ється з ворогами за допомогою меча». Це допомогло відсікти зайве на початку і зосередитись на подальшій розробці.

Геймплей

Мені подобається ідея нелінійності та дослідження. При створені Авіти я багато грав і надихався, наприклад Momodora: Reverie Under The Moonlight, але хочеться реалізувати трішки більш різноманітну бойову систему. Разом з тим, наразі, важко виділити якісь механіки чи особливості, що будуть сильно відрізняти гру, бо вона все ще на ранньому етапі розробки, а всі рішення я приймаю у процесі роботи, щоб постійно тримати всі елементи в гармонії між собою.

Гра точно матиме підтримку геймпадів та сподіваюсь буде доступна для власників Steam Deck. В майбутньому звісно було б чудово портувати її на консолі, але щодо цього наразі важко відповісти чи здійсниться це.

Звісно буде українська локалізація. Тому, що хочеться, щоб більше ігор мали український переклад. Разом з тим не додаю кацапську, тому що не хочу розповсюджувати мову вбивць.

Продовжується активна робота, сподіваюсь, що в майбутньому зможу представити демо версію, щоб всі кого зацікавить гра, могли її спробувати, а я, своєю чергою, отримав більше зворотного зв’язку від гравців.

Вже зараз можна і навіть треба додати гру до бажаного в Steam, щоб підтримати розробника. Також там можна долучитись до спільноти в Discord, дізнаватись новини з розробки можна в dev-блогу Вадима на сайті Kyток.

Матеріал надано гуру інді-ігор INDIVID.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Kirill
Kirill@kirill_y

Блогер-журналіст, криворучко

703Прочитань
23Автори
25Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Огляд Wolfenstein 3D – Дід всіх FPS!

    Гра, яку називають першим у світі FPS та взагалі першим 3D шутером. Як грається в ретро шутер в 2023 році.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Ігровий подкаст — потрапив до півфіналу премії «Слушно»

    В цьому році до фіналу національної премії для творців подкастів «Слушно» від MEGOGO в номінації «Розважальний подкаст» вперше потрапив ігровий.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Епоха перекладів! — Новий переклад гри від СТОЯТИ Team

    Усе більше ігор отримує українську локалізацію, якісь на релізі завдяки розробникові та видавцям, а якісь саме завдяки волонтерам перекладачам.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається