Ну і хвалю звісно

Прежирний вступ (коротко не вийшло)

Alice: Madness Returns – це пригодницька відеогра з елементами платформеру, розроблена студією Spicy Horse та видана Electronic Arts. Вона є продовженням гри "American McGee's Alice", що вийшла в 2000 році.

Геймплей (коротко): головоломки, паркур, бої з босами, міні ігри.

Графіка: гарна але трохи застаріла.

Зброя:

  • Гостролезо (грунт, база, допоможе добути зубки)/ Гостротесак (можна обрати замість гостролеза в розділі “Амуніція”) - по суті ніж.

  • Перцевий млинок (заводить деякі механізми і розщедрює свинячі рильця)/ Око-подрібнювач (альтернатива яку можна обрати в “Амуніції”) - щось типу кулемету.

  • Коник (ламає щити і крихкі стіни)/ Кінь кошмару (замість Коника в “Амуніції”) - а-ля молот.

  • Чайна гармата (наносить урон одразу групі ворогів і розбиває крихкі стіни)/ Чайник котом’яти (замість “Чайної гармати”) - рогатка? Катапульта? Скоріше гармата. Короче стріляє комками заварки.

Альтернативи з “Амуніції” мають свої плюшки і абсолютно безкоштовні.

Додаткові фішечки

  • Зменшення - Аліса зменшується і соже пролізти в цікаві місця, а також у неї збільшується чуття (вона бачить підказки і додаткові ходи).

  • Кролик-бомбочка (не пам’ятаю як його офіційно називають) - відволікає ворогів і наносить їм урон, розбиває ламкі стіни і може бути грузиком для кнопочок.

  • Парасолька - максимально необхідна штука. Вона є щитом і може відбивати деякі атаки назад на ворогів.

Вагомі мінуси

  • Немає української мови (є українізатор, але це плюсик до наших ентузіастів, а не до гри).

  • Баги (ой, тут мені багато чого є сказати):

  1. Парасолька - поки в усіх хто грав (кого я знаю особисто) тупо не відкривалась парасолька, взагалі, ніколи. Розробники, ви пробували пограти без щита?? (виправляла я це змінами в коді гри, але будьте обережні бо гра так може зовсім йо**тись)

  2. Іноді Аліса дуріє і починає бігти, без участі будь яких кнопок (причому по діагоналі). Як це виправити хз, у мене вона просто потім кудись падає, здихає і відроджується вже норм.

  3. Тепер зовсім не смішно. В другій (з трьох) міні грі від тих паперових мурах у мене Аліса щоразу застрягала в текстурах куща і мінігра починалась заново.

  4. Один з боїв з Катом (там де він перший час стоїть на платформі круглої арени) бій має закінчитись тим, що Аліса падає в портал, але цього не буде якщо самостійно поперебивати всіх його (Ката, бо сам він невбиваймий) посіпак. Все спрацює правильно тільки якщо йому дати самостійно їх перекосити, поки він атакує Алісу. Розробники, якого біса я маю про це знати?

  5. Поставити собі скін з амуніції не проблема, а от альтернативна зброя, вона просто не працює. Клас, тепер моє Гостролезо звуть Гостротесак, але ні вигляд, ні функції не змінились (і так з кожним предметом).

  6. Мінігра з головою Аліси, їх там декілька, але абсолютно в усвх є гармати, які мають стріляти кнопкою “X”, а в мене чомусь стріляють на натискання “C”. Напрошується питання?

Це тільки те, що я згадала з того, з чим стикалась сама. Багів може бути і більше і це сумно, адже гра вийшла давно і це можна було б вже виправити(

P.s. це не мінус, але як на мене гра дещо складна, як в геймплеї, так і в боях з босами, я змогла пройти поки тільки на легкій складності (може це так тільки в мене).

Тепер трошки похвалю

Не буду розбивати по категоріям, просто: графіка, звукові ефекти, 2д сцени, діалоги, цитати, дизайн персонажів, краєвиди і дизайн кожного розділа в своїй тематиці. ВАУ.

Безкоштовні скіни, які дають різні плюшки. Додатковий контент для лорних хробаків.

Сюжеееет і символізм. Цікаво, сумно, місцями дивно і огидно, страшно. І що найцікавіше в страх вганяють не дешеві скрімери, а усвідомлення наскільки жахливими бувають люди, наскільки страшно не довіряти своєму розуму і їхати дахом, наскільки страшно втратити всіх і все.

Але в той же час гра наче зцілює і вселяє надію, вона каже “дивись, ти можеш сама для себе бути опорою”, “ти впораєшся з усім, якщо зрозумієш, що твій розум не проти тебе”. Гра подає дійсно багато важливих думок “хто допомагає тим, хто допомагає тобі?”, “немає непотрібних спогадів, які б важкі вони не були” і багатсько інших.

Як ви зрозуміли це одна з млїх улюблених ігор і я маю бажання розхвалити її в п’ятеро більше ніж обфукати, але не буду. Сама я гру раджу пройти усім, але прислухатись до мене чи ні ваша справа.

Найголовніша порада: хочете грати? Будьте готові до казусів (зловили баг- гугліть; застрягли на якомусь моменті - дивіться проходження і повторюйте, доречі на ютубі є цілий плейлист українською).

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Біла птаха
Біла птаха@ptaha

Ділюсь знаннями і надбаннями

4.8KПрочитань
7Автори
40Читачі
Підтримати
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • Звідки взявся Білл?

    Сайт дав доволі багато цікавої інформації по всесвіту, в особливості про Білла Шифра. Давайте розберемось хто він, і як став тим, ким є зараз. Наголошу, що далі будуть теорії фанатів, засновані на деяких фактах про нього.

    Теми цього довгочиту:

    Теорії
  • Продовження головоломок з сайту про Гравіті Фолз

    Друкарня на минулому довгочиті сказала, що я забагато редагую і ще й некоректно зберегла деякі данні, що завадило мені створити нормальну базу матеріалів з того сайту, тож ловіть продовження.

    Теми цього довгочиту:

    Доповнення

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається