Beat.On Wall | Харизма проти Корони: Найнапруженіша діс-війна 2023 [Ч.2]

Частина 2. ПОЧАТОК. Танець грошей

Дійові особи:

Бласе (Blasé) – AT Area

Ноель (NO:EL) – Indigo Music (AP Alchemy)

Ян Хонвон (Yang Hongwon) – Indigo Music (AP Alchemy)

Сік-кей (Sik-K) – KC

Хаон (Haon) – KC

Свінґс (Swings) – Just Music (AP Alchemy)

Шупабі (Superbee) – Yng & Rich Records

Leellamarz, NSW yoon & Street Baby - “DAYDATE”

4 квітня відбувся реліз альбому «DAYDATE» Лілламарза та двох учасників 11-го сезону ШоуМі – НСВ Юна та Стріт Бейбі. В треці номер 6, "Money Dance", також взяли участь Сік-кей та Хаон. В куплеті Сік-кея було посилання на когось. Та на кого? Ніхто не знав, бо замість імені можна було почути два зацензурених слова. Через це Сік-кей зіштовхнувся із критикою, бо не зміг відкрито вказати ім’я.

Пізніше, під час виступу на фестивалі HIPHOPPLAYA, цей трек було вперше виконано вживу. І як ви вже, певно, здогадались, першим зацензуреним словом було ім'я Свінґса. А другим - Bulldozer, назва легендарного треку Свінґса, що вийшов у 2013, та метафоричний нікнейм Мун Джіхуна (Свінґса).

 

Leellamarz, NSW yoon & Street Baby -

"Money Dance (feat. HAON, Sik-K)"

 

[Куплет Сік-кея]

«Ненавиджу обмежених придурків більше, ніж щурів

Ненавиджу обмежених придурків більше, ніж реп Свінґса

Щось у мені не влаштувало? Притягни бульдозер і мій будинок знеси

Я тобі подобаюсь? Покажи свою підтримку, скажи те саме

Після короткої розмови, рятувати свій авторитет

Наступного разу прийде твоя черга соромитись

На мій танець грошей дивись»

 

Того ж 4 квітня на шоу Каоґая та Кіджийоджі, Бласе запитали, чому він вирішив дісити Ноеля, на що той відповів, що не мав наміру нападати на нього, а лише використав його ім’я в якості панчу, але жорстокий бій був приємним бонусом.

24-го квітня вже Ноель завітав на це шоу та сказав, що його більше не цікавлять діси і він хоче зосередитись на музиці, а тому пропонує Бласе перемир’я та респектує усім дріл-реперам. Також він додав, що обожнює рагу із соєвої пасти.

Гепі енд

(?)

6-го травня під час хіп-хоп фестивалю в Деґу, Свінґс наголосив на тому, що перед тим, як дісити його, людина повинна бути на його рівні та мати "дві будівлі та більш ніж 10 мільярдів вон в активах".

Після цього під час новинного інтерв'ю на каналі HIPHOPLE, у відповідь на питання щодо цього дісу Сік-кей сказав, що вважає, що стариганам вже давно час припинити розводити політичні ігрища.

Взагалі, ставлення Сік-кея до "старих" реперів завжди було доволі негативним, і про це можна було почути у кількох його старіших інтерв'ю, що доволі дивовижно, враховуючи те, скільки часу він був у лейблі хіп-хоп ветерана Джей Пака.

Наступна дата і подія, на яку ми маємо звернути увагу - 10 травня, вихід другої половини спільного альбому AP Alchemy*.

*AP Alchemy - холдингова компанія Свінґса, до якої входять усі його лейбли: Just Music, Wedaplugg, Indigo Music, Minefield та Sugar Beats.

В треці номер 3, "meme", Свінґс згадав Сік-кея з цим панчем:

"Для дружка, що має малу ємність легень, лізти в спаринг зі мною - помилка".

 

Наступного дня, на честь виходу спільного альбому, AP Alchemy повідомили про те, що 3-го червня відбудеться їхній спільний концерт, що викликало доволі сильний резонанс. Лайн-ап концерту був доволі сильним, в ньому брали участь поголовно всі учасники лейблів та були навіть спеціальні гості – Сіджем (CJAMM) та Джастіс (JUSTHIS), що колись були частиною лейблів Свінґса – Just Music та Indigo Music відповідно. Але про це пізніше.

Продажі були доволі хріновими, нетизени почали висміювати це в інтернеті, а Сік-кей запостив і майже відразу видалив пост в Інстаграмі, де сміявся зі Свінґса, та підписав це так:

Як наслідок даної ситуації, 17-го травня Свінґс заявив, що концерт буде безкоштовним, а всім, хто вже заплатив за квитки, повернуть кошти.

Того ж дня, під час виступу на університетському фестивалі, Сік-кей похизувався новою цяцькою та новинами про плани придбати будівлю. А цяцька його коштує 200 мільйонів вон.

Наступного дня, 18-го травня, вийшов альбом Сік-кея і Хаона з назвою "ALBUM ON THE WAY", де в треці "CRASH MERCEDES" Хаон робить посилання на Ноеля та його водійську трагедію в наступних рядках:

(Повний переклад вийде зовсім скоро)

Щодо Хаона. Діс на Ноеля зруйнував його добре відомий імідж миролюбця, породивши розкол у думках. Загалом існує конфлікт громадських думок: «Зміст самого дісу взагалі неможливо спростувати» VS «Це залучення людей, які мовчали, щоб викликати резонанс серед публіки». До того ж відомим є те, що стосунки Хаона і Ноеля раніше були нейтрально-позитивними, і Хаон ставився до Ноеля із повагою в ті ж часи «HSR3».

19-го травня Сік-кей запостив сторіс зі смайликами,

що означає "око за око, зуб за зуб".

Коли квитки на концерт AP Alchemy були розпродані, Джастіс стійко лишився в списку гостей, а ось Сіджем, певно, передумав, тому замість нього покликали Ноеля, який пізніше розказав, що він мав бути одним із трьох гостей, бо спочатку на афіші була фраза "та інші", і ним не замінили Сіджема.

 

31 травня, у відео «Look Me Up» на каналі 1theK Originals, Кід Міллі, який є частиною лейбла Свінґса (Indigo Music)та має гарні стосунки із Сік-кеєм,  натрапив на статтю із назвою “Мрію, щоб Кід Міллі пішов у лейбл Сік-кея”, на що той розсміявся та сказав, що Свінґс його за таке вб’є.

“Свінґс мене певно тоді вб’є”

Під час самого концерту, 3 червня, Свінґс сказав наступне:

"Якщо ви хочете досягнути успіху в цій індустрії, не треба псувати стосунки з цим чуваком (із самим Свінґсом)".

Хоча Кід Міллі, здається, не обирає сторону, та в треці “Beige theme”, що є частиною його альбому “BEIGE”, який вийшов 30 травня, він сказав наступне:

Взагалі здається логічним те, що цей діс направлений в сторону Бласе, бо той постійно наголошує на тому, що його британський акцент не здатен повторити жоден репер в Кореї, а два та більше років тому він працював у стилі треп та британського акценту у нього в помині не було.

4 червня на ток-шоу «WABAR» Кіда Міллі знову поїли і мучили непрямими питаннями щодо його ставлення до подій, які розгортаються навколо.

-Джей Пак

-ХУЯК ЧУВАК

-Ґеко (Gaeko)

-ВАУ ЧУВАК

-Cік-кей

-Ну, просто чєл...

 *Ця відповідь є трохи дивною, бо Міллі та Сік-кей взагалі-то дружбани.

15 червня відбувся реліз альбому Камбо, ще одного учасника Шоумі11, із Шупабі, що запам'ятався як учасник 5 та 7 сезонів, який також заснував своє реп-шоу «Drop the Bit». В пісні "KILLA KILLA" Шупабі посилався на діс Сік-кея та Свінґса і побажав їм нарешті вирішити свої проблеми, задісивши обох і підписавши пост в Інстаграмі:

"Сварки між вами - дитяча хрінь. Бийтесь, як збираєтеся битись, миріться, як збираєтесь миритись. Оберіть один варіант"
Kambo & Superbee – “SPITTA’S SPITTA”

Kambo & Superbee – «KILLA KILLA»

«Ви, кляті лохи, якщо ви, блять, репери

То я в бойз-бенді, танцюрист і співак балад*

*під співаком балад він міг мати на увазі Джастіса, що змінив стежку, схожий мікро-діс був наявний у треці Кхана «COMPASS» на ШоуМі11

Захоплюєтесь тим, чим не варто, нав’язуючись

Продав свої куплети в гост-барі

Сраний не маскулінний реп

Шило на мило, безглуздий лейбл

Реп, що тхне сучим лайном

Гімняні придурки

Танцюють голяка, наче їхня мама тверк танцює

Я маю дух, нічний терорист

Я не редагую імена, я їх просто називаю

Тепер звести будівлю і моя черга

Я повернувся, суки, до тих днів, які поганцем провів

Я особисто наплутав текст (під час виконання) «Compass»

Навіть гавкіт не чути, сцикуни кляті

Круті репери, ми здіймаємось

Як мій член, коли світає

Реп ММА молодий хлопак

В цій грі я отримую комісію

Звеш себе репером, а не людиною - так само, як ісусове лайно - "святе лайно"

З травоїдними я не можу ладити

Сімейка вся розкидана вулицями

Так, тепер розкішні речі та машини є данністю, та мене це не хвилює

Зцілення - це фігня, мільйон хочу я

Реальніший за всіх цих реперів Ґімчі*

* нікнейм Шупабі

Я спіймаю і вб'ю вас усіх

Ваша боротьба така нудна

Так, забудьте про реп-гроші, просто станьте суперниками

10 мільярдів вон, бій за гроші

Killa bee проти ВСІХ,

Я – один, а ви носитесь, як Баґз Банні

Танк G-Wagen AMG, ні, це Volkswagen

Ви мудаки, тягну ножа на війну різати горлянки»

 

 19-го липня під час Sloppy Freestyle, Бласе згадав Ноеля та сказав:

Окрім цього, він встиг всунути мікродіс і на Свінґса:

1.    Посилання на шоу-колаборації dingo та одного з лейблів Свінґса «Корпорація Mine Field» (переклад шоу українською), де бос Свінґс носив костюм

2.    Посилання  на фразу Свінґса на концерті AP Alchemy про те, що Сік-кей не рівняється з ним, бо в нього слабкі легені

21-го липня Ноель вдруге підписав контракт із лейблом Свінґса Indigo Music, який він покинув кілька років тому як наслідок скандалу та проблем із законом після того, як він п'яним сів за кермо, збив мотоцикліста та намагався вирішити усе мирним шляхом (дати хабаря жертві та прикритись батьком, який був депутатом). Після повторних скандалів та великої кількості перипетій, після яких був тюремний термін, Ноель все ж повернувся. Сам Ноель казав, що спершу не погодився на пропозицію Свінґса повернутись, але через те, що той був його близьким хьоном, він все ж піддався. Свінґс розповів історію зі своєї перспективи:  він повернув його в Indigo тупо тому, що вирішив, що Ноель досі милий, бо почув, як той його досі грайливо називає Вінґсом, а не Свінґсом.

Далі, 26 липня, Ноель пародіював виступ Сік-кея на своєму акаунті в Тредс, де висміяв його цяцьку і плани купувати будівлю, на що в коментарях їм із Сік-кеєм запропонували побитись. Ноель відповів, що йому це нафіг не здалось і що він переможе Сік-кея в плані репу попри все.

2 серпня на ютуб-каналі 류정란, Ноель зазначив, що йому дуже подобається альбом “DAYDATE”, особливо трек “Money Dance”, але коли йому сказали, що це ж той трек із дісом на Свінґса, він сказав, що діси дісами, а альбом класний.

15 серпня Ян Хонвон запостив сторіс із фото альбому Сік-кея «Half» та підписав це: "Вони врубили цю хуйню". На його захист додам ще те, що того дня він весь день поливав лайном Ноеля, бо в якійсь наливайці увімкнули їхні спільні треки із альбому "IM" Indigo Music.

А про полювання на динозаврів ви дізнаєтеся в наступній частині.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Кімбу
Кімбу@nchh_kimbu

534Прочитань
0Автори
18Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

  • Beat.On Wall | KC - Крємльовські С*чки?

    Давно ми не збиралися з вами за столом обговорень чергових самопринижень корейських реперів.

    Теми цього довгочиту:

    Beat On
  • Beat.On Wall | Welcome to ♂Попускальня♂

    Ми живемо в часи, коли обізнаність - це надважливо. Саме тому в першу річницю успішної операції "Шакалячий експрес на Чілін Гоумі" ми підготували список кхх та крнб виконавців, які обісрались, виразивши позитивне ставлення до країни-терориста з назвою р*сія.

    Теми цього довгочиту:

    Beat On
  • Beat.On Wall | Знайомство з Okashii

    Вам може здатися, що Бетон перетворюється на фан-сторінку AP Alchemy, може, воно так і є. Але пройти повз цих музичних геніїв просто неможливо, тож знайомтесь - Окашіі, геніальні діти Свінґса.

    Теми цього довгочиту:

    Кхх

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Дякую, з нетерпінням чекаю наступну частину❤️‍🔥

Вам також сподобається