Червоне море «страшне» для екіпажів кораблів, – Dr.Kryvopust

«Ситуація досить страшна. Насправді небезпечна»

Разом зі своєю командою він стурбований нападами на комерційні судна в районі Червоного моря, що тривають .

З листопада підтримувані Іраном повстанці-хуси в Ємені неодноразово намагалися піднятися на борт суден або вразити їх ракетами.

Незважаючи на авіаудари США та Великої Британії, вони пообіцяли продовжувати атакувати життєво важливий шлях для світової торгівлі.

Капітан Чіраг, який не хотів розголошувати своє повне ім’я чи ім’я свого судна з міркувань безпеки, каже, що в день авіаударів його компанія повідомила йому, щоб він мав готовий план евакуації, щоб дістатися до безпечного місця. Зрештою це не знадобилося.

Кілька кораблів зазнали ракетних ударів за останні тижні, хоча про постраждалих не повідомляється.

Благодійна організація Mission to Seafarers каже, що майже 1,9 мільйона чоловіків і жінок працюють на кораблях по всьому світу. Разом вони переміщують 90% світових товарів через океани.

Розмовляючи зі свого судна в Аденській затоці, капітан Чираг пояснює стрес, який викликають атаки.

«Безпека екіпажу, їхнє життя — це на першому місці, а потім — безпека судна та навколишнього середовища», — каже він.

«Ви не можете завжди перебувати в душевному спокої. Ви будете хвилюватися. Тож навіть моя сім’я – вони весь час налякані, і вони наполегливо молилися, [щоб] судно [вийшло] з цієї території безпечно».

За його словами, команди інших кораблів, з якими він спілкувався, також дуже налякані.

За словами Арсеніо Домінгеса, генерального секретаря Міжнародної морської організації ООН (IMO), добробут моряків є «найважливішим».

Пан Домінгес сказав BBC, що, незважаючи на те, що велика увага приділяється глобальним економічним наслідкам, які спричиняють атаки, моряки є «неоспіваними героями».

“Саме моряки працюють там день у день, роблячи все це можливим”, – сказав він.

«Ми повинні пам’ятати, що вони насправді є жертвами, невинними жертвами цієї конкретної справи, і ми маємо пам’ятати, що вони такі ж люди, як і ми з вами».

Першим кораблем, який піддався атаці, був автомобільний перевізник «Галактика Лідер». Судно та його екіпаж досі утримуються повстанцями-хуситами в Ємені, і вони перетворили судно на туристичну визначну пам’ятку .

Пан Домінгес каже, що “за лаштунками йде багато дипломатії”, щоб забезпечити їхнє звільнення.

Більш широка криза, за його словами, «є одним із найбільших викликів, з якими зіткнулася ІМО», а перебої у світовій торгівлі «матимуть негативний вплив на вас, мене та всіх людей на цій планеті».

Група фінансових послуг Allianz прогнозує, що «якщо криза триватиме кілька місяців», глобальна інфляція може підвищитися на піввідсоткового пункту до 5,1%, так само, як здавалося, що найгірше з недавнього зростання цін позаду.

Це збільшення значною мірою буде зумовлене підвищенням тарифів на доставку через додаткові витрати, з якими стикається галузь у результаті уникнення Червоного моря шляхом вибору довшого та безпечнішого маршруту навколо півдня Африки.

Це, у свою чергу, може зменшити глобальне економічне зростання, прогнозує Allianz.

Додаткові витрати включають вищу оплату екіпажу, більше палива та величезне збільшення страхування «воєнних ризиків», яке необхідне кораблям для навігації в регіоні Червоного моря.

Страховий брокер Marsh каже, що ставки зросли в 70 разів з початку грудня. Премія за страхування контейнеровоза вартістю 100 мільйонів доларів підскочила з 10 000 доларів до приблизно 700 000 доларів.

«Це значний розвиток подій, враховуючи стратегічне значення регіону як ключового морського шляху для глобальної торгівлі та ланцюгів постачання», — каже Маркус Бейкер з Marsh.

Все більше компаній, включаючи Danone, Michelin та Ikea, стикаються із затримками в доставці товарів і сировини туди, куди їм потрібно.

Але Вінсент Клерк, виконавчий директор датського судноплавного гіганта Maersk, сказав BBC на початку цього тижня: «Наразі ми не бачимо іншого рішення, окрім того, щоб плисти на південь від мису Доброї Надії.

«У нас є кораблі, по яких стріляють. У нас є колеги, чиє життя під загрозою, коли це відбувається, і ми просто не можемо виправдати проходження через ці небезпечні зони».

Капітан Чіраг каже, що довгострокова стійкість може бути досягнута завдяки використанню дистанційно керованих кораблів, що означає, що моряки, як він, стикаються з меншими ризиками, але він очікує, що це буде щонайменше через 50 років.

Наразі він і його команда задоволені тим, що здійснять довгий шлях навколо півдня Африки. «Нам просто потрібна інформація про погоду та карти для цієї місцевості, щоб ми могли безпечно орієнтуватися».

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Служба Божа
Служба Божа@qPTJ8lRNYjunOFu

1.2KПрочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 30 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається