Чому Adobe відмовився купувати Figma за $20 млрд?

Американська корпорація Adobe Inc., яка займається програмним забезпеченням для обробки зображень та відео, хотіла купити сервіс для дизайнерів Figma ще з 2020 року за $20 млрд, але в плани втрутилися регулятори.

У листопаді, ЄС опублікувало заяву з запереченнями проти угоди після поглибленого розслідування. Антимонопольні органи Брюсселя були стурбовані тим, що злиття може значно знизити конкуренцію на світових ринках у сфері поставок інтерактивних інструментів для проєктування продуктів.

У ЄС вважають, що Figma ще до угоди справляла «значний стримувальний вплив» на інструменти редагування Adobe Illustrator і Photoshop, тому, «дуже ймовірно», перетвориться на конкурентну силу на ринку векторних і растрових інструментів редагування.

Антимонопольний регулятор Великої Британії (СМА) теж попереджав про шкоду для конкуренції в галузі програмного забезпечення для дизайну продуктів через цю угоду.

Adobe не змогла довести, що угода не призведе до зменшення конкуренції в майбутньому. Тому попередня угода була розірвана за згодою сторін, Adobe заплатить Figma обумовлену комісію в розмірі $1 млрд.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Rodion Shkurko
Rodion Shkurko@rodion_shkurko

10.7KПрочитань
14Автори
83Читачі
На Друкарні з 23 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається