Чому анархісти за Україну?

У цьому есе я коротко поясню чому анархісти за Україну. Також я розповім про анархічні колективи які допомагають Україні.

“Чому українські анархісти воюють?

1. З моральних міркувань: війна в Україні – оборонна війна проти авторитарної, фашистської та імперіалістичної за своєю суттю держави. Анархісти позиціонують себе послідовними антиімперіалістами, тому їхня участь у війні логічна та обґрунтована.

2. З політичних міркувань: відмова від участі у нинішніх подіях як бійців означає втрату легітимності у власних очах пересічних людей, статус " політичних чужинців " у майбутньому, коли війна закінчиться.

3. З практичних міркувань: війна в Україні не останній соціальний катаклізм, який вимагатиме нашої відповіді. Підготовка до майбутніх подій завжди починається задовго до їхнього настання. Війна дала можливість знайти нові знання, навички, зв'язки та цінний досвід.

4. З міркувань реального стану справ: анархістське Середовище в Україні незначне і немає жодних перспектив появи нової Махновщини найближчими роками. До того ж, важливим є сам характер нинішньої війни - вона позиційна, масова, артилерійська та високотехнологічна. Все це означає, що партизанська війна за нинішніх обставин має мало шансів на успіх.

5. З патріотичних міркувань: рідні міста багатьох анархістів окуповані чи знищені, спільноти розбиті та мігрували; деякі з нас стали переселенцями двічі (2014 і 2022). Ми пам'ятаємо історію наших земель, нам подобається наша природа і ми бажаємо цьому краю лише найкращого – тому одні пішли захищати його зі зброєю в руках, а інші підтримують їх у цьому.” — взято з телеграм каналу “Популярная Анархия Ⓐ” (Він російсько мовний)

Які анархічні колективи допомогають Україні?

(Не буду перелічувати чім конкретно вони допомагають. По перше це буду дуже тавтологічно. А по друге я хочу щоби ви самі почитали чим вони займаються.)

Пряма дія — це студентська профспілка, яка поділяє принципи антикапіталізму, ґендерної рівності та протидії дискримінації. Вона не є суто анархічною там звісно багато анархістів, але й інших лівих хватає.

Пряма Дія

Комітет Спротиву — був створений під час війни для допомоги Україні. Він являється суто військовим, тобто більша частина анархістів які зараз воюють за Україну входять до цього комітету.

КОМІТЕТ СПРОТИВУ /// RESISTANCE COMMITTEE – Medium

Боевая Организация Анархо-Коммунистов” (БОАК) — це російська організація яка допомагає Україні підривая залізничні колії по яким відправляють боєприпаси та зброю російськім військовим

Боевая организация анархо-коммунистов — Википедия

Колективи Солідарності (facebook) — ця анархічна організація займається гуманітарною допомогою.

Колективи Солідарності • Solidarity Collectives

Вулична взаємодопомога — вони роздають речі нужденним.

Революційна Дія (сайт) — до цієї організацій багато претензій в анархічному сообществі, але вона також допомагає Україні.

Революційна Дія

Чорний Стяг (facebook) — зараз цей колектив воює, але він досить старий, там багато анархічної діяльності, яка зараз не має відношення до цієї теми.

Чорний Стяг

Екологічна Платформа (facebook) — українські еко-анархісти які зараз воюють за Україну.

Екологічна Платформа

Це канили двох анархистів які воюють за Україну.

[пост]анарх і я на війні — пост-анархіст який воює за Україну.

Дзённік экстрэміста — білоруський анархіст який зараз воює за Україну. Канал ведеться білоруською.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Інопланетна Субстракція
Інопланетна Субстракція@Alien_Subtraction

185Прочитань
2Автори
12Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається