Чому еволюція вирішила так?

Ви колись думали, навіщо зайцю такі великі вуха? Можливо ви думали про те, чому у слонів немає шерсті? Якщо ні, то про деякі такі цікавинки, я вам сьогодні розкажу

1)Довгі вуха зайців.

Зайчик

Зайці дуже спритні та швидкі, дуже активний спосіб життя, сильно впливає на температуру тіла і їм потрібно якось охолоджуватися і тут їм на поміч приходять вуха. Вуха зайців пронизані кровоносними судинами і вони дуже тоненькі, щоб охолоджуватися від повітря.

Доречі у слонів є теж подібна особливість

2) Чому слони без шерсті?

Слоник

Слони дуже великі, а в природі, є така закономірність - чим більший організм, тим легше йому підтримувати постійну температуру, але це може призвести до перегрівання організму. У слонів саме такий випадок і відсутність шерсті - це пристосування до такої особливості організму.

3)Рослини пожирачі

Венерина мухоловка

Як утворилися комахоїдні рослини? Навіщо їм їсти комашок? У них ніби і корінь є і до фотосинтезу здатні, то нащо?

Рослини хижаки, зазвичай живуть на бідних на азот грунтах і їм не вистачає цього елементу, тож вони полюють на комах, щоб поповнити запаси цього елементу.

4)Деревам робити не що, листя скидувати?

Так, скидання листя, це теж адаптація до зміни клімату. В чому ж така проблема? Все просто, проблема у воді. Через листя, рослини втрачають дуже багато води, а взимку, їм дуже складно поповнювати її запаси, тож вони скидають листя, щоб не втрачати забагато води.

5)Голод і метелики

Метелик одноденка

Голод і метелики? До чого тут це? Це тут до того, що деякі метелики взагалі не мають ротового апарату. Для тих хто читав мій довгочит про метеликів, ця інформація не буде новою, але вона теж є прикладом адаптації. Чому? Тому що вони живуть так мало, що їм просто не треба їсти. Прикладом того є метелик одноденка.

Уф, знайти цікаву інформацію до цього довгочиту, було складно, але я постарався. Сподіваюся вам сподобалося! Дякую, що читали мене!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Стрічка
Стрічка@strichechka

2.2KПрочитань
6Автори
61Читачі
На Друкарні з 24 квітня

Більше від автора

  • Порівняння з природою і чому вони не коректні

    Я давно тут не зявлявся і ось прийшов все таки надумав написати цього довгочита. Зазвичай тут я вам пишу усілякі цікаві біологічні факти, але сьогодні моє натхнення стикнулося з дилемою нашого суспільства.

    Теми цього довгочиту:

    Біологія
  • Поговоримо про розмноження

    Недавно в тік тоці, під одним відео побачив коментар “Любов - це біологічне явище розмноження” і мені стало погано, тож мене це наштовхнуло на тему довгочиту.

    Теми цього довгочиту:

    Біологія
  • Віруси це просто?

    Ох і давно мене тут не було і ось в пору усілякої зарази прийшов до вас з новими цікавинками.

    Теми цього довгочиту:

    Біологія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається