Порівняння з природою і чому вони не коректні

Я давно тут не з’являвся і ось прийшов все таки надумав написати цього довгочита. Зазвичай тут я вам пишу усілякі цікаві біологічні факти, але сьогодні моє натхнення стикнулося з дилемою нашого суспільства.

В інфропросторі постійно відбуваються якісь суперечки на різні теми політика, ЛГБТК+, фемінізм, мовне питання, тощо. Я читав багато таких сварок і іноді мав змогу теж посперечатися. З часом я дійшов висновку, наскільки часто люди використовують природу для себе, але використовують вони її як завжди, тільки коли їм зручно. В цьому довгочиті я спробую розібрати для вас, чому це не коректно.

Всі розуміють, що природа це жорстоке місце, де кожен робить все для того, щоб вижити тим чи іншим способом і людський соціум чимось схожий на це, він схожий на природу в загальній її ідеї, але в деталях, різниця неймовірна. Для прикладу я візьму суперечки через ЛГБТК+.

Цитати наведені нижче, написані на основі суперечок, які я спостерігав.

ЛГБТК+ це норма. От наприклад в природі, вчені дуже багато видів вважають бісексуальними
Ґеї - це не норма. От наприклад в природі, вовки виганяють не таких вовчків зі зграї.

Що ж тут не так? Колись я користувався цими ж аргументами, але потім заглибився в будову і структуру того, як відбувається життя під вікритим небом.

Так, наявність в живій природі одностатевих стосунків - це факт, який підтверджує, що для людини це норма, як і для тварини. Та все таки - це жахливий аргумент. Якщо ви хочете сказати - що для людини це нормально, тому що це нормально для тварини, то не забувайте про речі які зашгалом відбуваються в природі, а не тільки про ті, які вам зручні тут і зараз.

Так - ґей стосунки є серед тварин, але серед тварин поширені вбивства, зґвалтування, канібалізм, навіть педофілія і тощо. Чому ми кажемо тільки про те, що нам вигідно, чому ми забуваємо про факти - які не є і не мають бути нормальними в людському суспільстві. В світі поза межами людського соціуму є два пріорітети: Вижити та дати потомство і дуже часто, друге в пріорітеті. А якщо таке запропонувати людям, робити все, для збереження потомства, навіть якщо хтось із батьків загине. Ми вже бачимо, скільки скандалів викликає забарона абортів - але ж, дати потомство — це один з основних пріорітетів в дикій природі.

Людина - це теж тварина, навіть наведу систематичне положення

Зелена мавпа - Подільський зоопарк
Зелена мавпа (Chlorocebus sabaeus), представник приматів

Царство: Тварини(Animalia)

Ряд: Примати(Primates)

Родина: Гомініди(Hominidae)

Рід: Людина(Homo)

Вид: Людина розумна(Homo sapiens)

Дану систематику, ви легко можете знайти у вікіпедії.

Як ви бачите - ми повноцінна тварина, але ми створили окремий соціум, окрему картинку, на яку фізично не накладаються умови природи.

Я сподіваюся вам сподобалося це читати і ви поплескаєте мені під довгочитом!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Стрічка
Стрічка@strichechka

2.2KПрочитань
6Автори
61Читачі
На Друкарні з 24 квітня

Більше від автора

  • Поговоримо про розмноження

    Недавно в тік тоці, під одним відео побачив коментар “Любов - це біологічне явище розмноження” і мені стало погано, тож мене це наштовхнуло на тему довгочиту.

    Теми цього довгочиту:

    Біологія
  • Віруси це просто?

    Ох і давно мене тут не було і ось в пору усілякої зарази прийшов до вас з новими цікавинками.

    Теми цього довгочиту:

    Біологія
  • Мурашник - це окрема держава?

    Вітаю панство. Зібравши інформацію котру я знаю про мурах, я дійшов висновку, що мурашник - це справді окрема держава і сьогодні я хочу розповісти вам чому.

    Теми цього довгочиту:

    Біологія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається