Публікація містить рекламні матеріали.

Кастомні ChatGPT і плагіни. Як використовувати можливості інструменту ШІ на повну?

Зміст

Про OpenAI та ChatGPT чули майже всі, хто цікавиться високими технологіями та штучним інтелектом. Але далеко не всі використовують можливості платформи на повну. А ще багато хто не може вирішити, чи є сенс використовувати платну версію інструменту. В цій статті ми розповімо про плагіни та custom ChatGPT і те, як з їх допомогою розширити можливості штучного інтелекту. 

Як використовують ChatGPT і в чому проблема з ефективністю 

Лише меншість використовують ChatGPT для чогось більшого, ніж просто згенерувати статті чи тексти для постів у соцмережах. Лише невелика частина. І справа тут не в тому, що хтось лінується використовувати ChatGPT на повну. 

Багато хто просто не бачив прикладів використання, тих самих use cases. 

Побачивши наочно можливості інструменту, вже можна уявити і продумати, як ви будете застосовувати їх для власних задач. 

Далі подивимось на кілька кастомних ChatGPT для різних сфер діяльності, та деякі плагіни для ChatGPT. Ви зрозумієте, як влаштована зараз екосистема ChatGPT, що таке плагіни та кастомні ChatGPT і як їх використовувати. 

Корисні ChatGPT доступні в маркетплейсі 

GPT-чатботи — це створені та навчені розробниками боти на основі ChatGPT, але на основі власної бази знань. Всі кастомні GPT боти “заточені” під конкретні, досить вузькі задачі. 

Тепер познайомимо вас із кількома ботами які є в магазині custom GPT. 

Як і де знайти кастомних ботів

Отже, що робити, коли у вас вже працює платний тариф ChatGPT? Щоб знайти магазин кастомних GPT, перейдіть на вкладку Explore. 

Далі просто проскрольте вниз

Далі ви можете просто обирати за списком чи шукати за ключовими словами. 

Кастомні чатботи GPT для SEO 

Далі короткі огляди кількох чатботів, посилання на кожен з них в назві. Почну зі сфери пошукової оптимізації. Тут багато напрацювань. Спочатку познайомлю вас із власним.

OwlSEO: вивчаємо SEO з нуля 

Бот пояснить вам базові поняття зі сфери SEO, підкаже інструменти та рішення для основних задач, таких як підбір пошукових запитів, лінкбілдинг та статейне просування. 

Тренував бота я на кількох блогах, документах Google. Попереду ще багато оновлень, які зроблять інструмент ще корисніше. 

Rank Math SEO optimized content writer 

Один з кращих за оцінками інструментів у категорії SEO. Випустили його розробники відомого WordPress плагіна для SEO RankMath. Інструмент дозволяє створити статтю, оптимізовану під певний пошуковий запит. 

Звісно, не зайвим буде її перевірити перед публікацією. 

100% Yoast SEO optimized article 

Інструмент з аналогічними можливостями від конкурента RankMath, розробників плагіна Yoast SEO.Також допомагає писати статті, генерувати теги title та description. 

Крім них, є ще досить багато інструментів генерації текстів, планів для статей, чатботи, які допоможуть зробити первинний аудит сайту. Це буде корисно, в процесі продажу послуг SEO, але не замінить комплексні інструменти з технічного аудиту, такі як Seprstat та Netpeak Spider. 

Кастомні чатботи для маркетологів 

В цій категорії чатботів поки мало, на момент написання статті їх лише 35 проти більш ніж 600 в категорії SEO, тому назвемо лише один. 

Startup Contents Marketer 

Тут ви знайдете поради та інструменти для маркетингу стартапів і створення контенту для них. 

ChatGPT для бізнесу 

Ця категорія теж досить велика і тут багато інструментів, що набирають популярність. 

Your startup Buddy 

Чатбот для стартаперів. Дасть поради зі створення та доопрацювання бізнес-ідей. Також допоможе з розробкою MVP, іншими методологічними та практичними питаннями. 

$100 m AI assistant  

Розробники позиціонують цей інструмент як бізнес-коуча, який допоможе знайти відповіді на проблемні питання в розвитку власної справи. Ми поки не чули про підприємців, вихованих ChatGPT, але хтозна. Є сенс тестувати інструмент. 

Також є чатботи для планування ремонту, тренувань і інших задач. Вони менш популярні, але це і зрозуміло, адже екосистема тільки зароджується. Але вже зараз помітна тенденція. Деякі компанії розглядають це середовище як перспективний напрямок розвитку і ще одну можливість залучати клієнтів. 

Плагіни для ChatGPT: що це і як вони працюють? 

В перших новинах про ChatGPT 4 всі ми читали, що він зможе створювати документи, будувати діаграми і тому подібне. Так от більшість цих можливостей забезпечують саме плагіни. 

Як знайти і встановити плагіни на ChatGPT 4? 

Щоб перейти до плагінів, натисніть на перемикач між моделями. Ви побачите тут ChatGPT 3.5, ChatGPT 4 і Plugins. 

Далі оберіть з уже встановлених плагінів, чи перейдіть на вкладку Plugins store 

Рейтингу плагінів поки нема, але ви зможете знайти потрібні за пошуковими запитами і оцінити, наскільки вони ефективні. Ми радимо обрати по 1-2 плагіна під кожну із задач, для яких ви використовуєте ChatGPT.

Висновки 

Отже, можливості ChatGPT розширює правильне формулювання запитів, використання кастомних ChatGPT та плагінів. Ця екосистема, скоріш за все, буде стрімко зростати. Вже зараз деякі компанії та онлайн-сервіси використовують її для отримання клієнтів з допомогою інструментів, що інтегрують середовище ChatGPT та їх продукти.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Volodymyr Zhyliaev
Volodymyr Zhyliaev@digitalowltop

3.3KПрочитань
53Автори
21Читачі
На Друкарні з 7 травня

Більше від автора

  • SEO for a New Website: 10 Easy Steps

    Embarking on the creation of a new website is an exciting journey filled with grand aspirations, including securing a top position in Google search results.

    Теми цього довгочиту:

    Seo
  • WordPress Automation Plugins To Boost Productivity

    WordPress plugins which will help you with automation and productivity of your website. Features pros and cons. Read and find the best for you

    Теми цього довгочиту:

    Wordpress
  • Мови програмування для веброзробки та супутні технології

    Що таке мови програмування для веб-розробки? Які технології існують у цій сфері? Дізнайтесь більше про основні технології створення сайтів

    Теми цього довгочиту:

    Веб-розробка

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Я зробила собі асистента з аналізу аудіторії)) Сама функція асистентів просто прекрасна)

Вам також сподобається