Дебют ATACAMS: аеродром в районі н.п. Переможне (Луганська обл.). Наслідки.

Автор: Tatarigami_UA

На тлі уваги громадськості до успішного удару ATACAMS по Бердянському аеродрому, наша команда також підготувала вичерпний звіт про результати аналогічного удару по Луганському аеропорту, де також дислокуються російські ударні та транспортні вертольоти.

Зображення

Візуальні докази на знімках Planet Labs, які є в нашому розпорядженні, показують, що щонайменше 5 гелікоптерів зазнали пошкоджень різного ступеня. Існує також ймовірність, що постраждала й інша аеродромна техніка, але поточна роздільна здатність ускладнює дане твердження.

Зображення

На знімках від 18 жовтня видно сліди від вибухів, що підтверджує удар ракетою М-39 ATACMS з касетною бойовою частиною.

Зображення

Щоб виключити ймовірність того, що ці сліди є старими або залишилися від попередніх обстрілів, ми додали для порівняння знімки від 10 жовтня. На цих знімках можна побачити різні старі сліди від обстрілів і масляні плями, але немає жодних ознак потужних вибухів.

Зображення

Проаналізувавши характер обгорання даної ділянки та характер бойової частини ATACMS, ми дійшли висновку, що уникнути пошкоджень, особливо для таких об'єктів, таких як гелікоптери, є майже неможливим. Це підтверджується вторинними ознаками, такими як відсутність гвинта, протікання палива та відсутність деяких деталей.

Зображення

Постраждала велика територія, і, схоже, утворився кратер. Однак ми не можемо підтвердити, чи він виник виключно внаслідок падіння ракети, детонації транспортного засобу, чи поєднання обох факторів одночасно.

Попри те, що повідомлення про ракетну атаку датоване 17 жовтня, на авіабазі все ще залишаються кілька гелікоптерів. Це повторює картину, яка спостерігалася на аеродромі в Бердянську.

На завершення, атаки в Бердянську та Луганську були успішними, всупереч тому, що вони були захищені різними системами протиповітряної оборони.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
In_Factum
In_Factum@infactum

24.2KПрочитань
2Автори
71Читачі
На Друкарні з 16 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається