Ділюся українськими виконавцями

Ми живемо у таймлайні, коли українська музика не залишається у тіні та популяризується за кордоном, наперекір русні, яка намагається століттями нищити нашу культуру. Як багато відомих виконавців ви знаєте? А як багато тих, хто навіть тур всією Україною ще не робив?

Цей список для того, щоб ознайомити вас та просунути, на мою суб'єктивну думку, виконавців, які заслуговують всеукраїнського визнання, декого можливо вже знають багацько.


1. Rohata Zhaba

Не дивлячись на кумедну, як на мене, назву гурту, цей бенд позиціонує себе як цілком серйозне українське кантрі. Особисто у мене їх творчість викликає бажання вибігти з офісу кудись в ліс до вогнища і довго танцювати, поки не закінчаться сили. В цей гурт або закохуєшся, або це просто не твоє.
Рекомендую послухати їх топ на спотіфай.

2. Лівінстон

“Офеліє, віддай душу мою” - співає вокаліст та мені здається, що мою душу забрав Лівінстон своїм ліричним вокалом та неймовірним інструменталом.

3. Діти інженерів

Якщо ви ще не слухали дітей інженерів, то ви не знаєте, що є крутий український панк. Їх музика та текст - це реалії в яких ми з вами живемо. А жіночий вокал - потрапляє в серденько.

4. Zwyntar

Дарк кантрі яке заслуговує бути у вашому плейлисті.

5. MOTANKA

Одного разу на фестивалі я почула цей гурт і типу така "шооооо". Це дуже атмосферний метал бенд, від якого мурахи по тілу.

6. Джозерс

Пост-панк + електро-поп = цей дует. Я не можу описати вайб цих хлопців, але щось по типу розпивати вино на криші, їхати на скейті у захід сонця, бути безтурботним але самотнім.

7. СТРУКТУРА ЩАСТЯ

Це жовтоволосе дівчисько робить електронщину, яка мені спочатку здавалась просто музикою для тік току. Але є відчутний прогрес і нові треки звучать круто. Slukh.media писали: "Цього літа в Структури Щастя вийде перший повноформатний альбом, який міститиме елементи вічхаусу, техно, рейву, панк-року, драм-енд-бейсу та «ще декілька приколів»"

8. Марний

Дізналась, що ДК Енергетик - ще один проєкт вокаліста Якова Марного. Все це суміш альтернативного року, гранжу, якогось пост-панку. Під треки обох гуртів хочеться сісти на балконі та покурити згадуючи минуле.

9. The Unsleeping

Якщо ви бачили відео в інтернетах: " Ригайте, ригайте на все російське, плекайте наше людське, українське" - то це саме ці хлопці. Вони пишуть класну музику та мають русофобну позицію. А що ще потрібно?)

10. thekomakoma

Якщо ви не слідкували за трендами і ніколи не чули "сонечко нас любе просто так", то ймовірно, не чули про цього виконавця. Це ніби рейв на весіллі. А останній альбом - щось тепле і домашнє.

11. Ігор Кайдаш

Такий не важкий роцк, типу поп-панку, інді, альтернативи. Чому ні?

12. ОТРУТА

Їх мають почути більше людей.

13. LATEXFAUNA

Дідько, це мій особистий наркотик. Дуже вайбова, легка і впізнавана музика та стиль виконання.

14. Omana

Ще одий альтернативний бенд, який заслуговує бути почутим.

15. Shkerebertb

Ну це вау, який я нещодавно відкопала. Важка музика, жіночий вокал, який переростає у екстрім-вокал. Я таке обожнюю, а ви? За основу текстів взято казочки, які у виконанні цього гурту стають зовсім не для дітей.


У цей список я не додавала українських виконавців репу та хіп-хопу, оскільки там можна робити цілий окремий список. За період повномасштабного вторгнення я ознайомилась з багатьма виконавцями, безліч з яких запали в серденько.

Чи був для вас корисним цей список, можливо когось додали у свій плейлист? Також пишіть виконавців,  хто теж вартий визнання за вашою думкою.

Дякую за увагу :)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
сором'язливий ніхто
сором'язливий ніхто@bashful_nobody

289Прочитань
11Автори
10Читачі
На Друкарні з 16 квітня

Більше від автора

  • Теми цього довгочиту:

    Вірші
  • А шо по укр репу?

    Треки, з яких можна знайомитись з українським репом і хіп-хопом, на мою суб'єктивну думку :)

    Теми цього довгочиту:

    Музика

Вам також сподобається

Коментарі (15)

Boombox - “Люди”, “Квіти у волоссі”. “Побачимось”.

vioris - весь альбом “6 причин закохатися”.

ENLEO - “інша любов”, “Sweater Weather”.

Мілан - сподобався весь альбом “Happy Builder”.

Все на свій смак, можливо ви захочете колись збагатити свій плейлист))

Вам також сподобається