Догляд за міжкімнатними дверима

Не кожен знає, що міжкімнатні двері вимагають себе трепетного ставлення. Ми постійно відкриваємо та закриваємо їх, сильно захлопуємо і просто випадково торкаємось. У результаті покриття дверей покривається брудом та подряпинами.

догляд за дверима

У такій ситуації догляд за міжкімнатними дверима необхідний. Тільки так ви збережете їхній зовнішній вигляд. Загалом процес не сильно відрізняється від догляду за вікнами, але є свої особливості залежно від виду дверей.

Щоб розібратися у різноманітності способів догляду, читайте сьогоднішню статтю.

Двері з масива дерева

Вічна класика – двері з дерева. Вони довговічні, але у догляді дуже вибіркові і не дружать з жорсткими миючими засобами, щітками та жорсткими губками. Проте цілком сприймають спеціальний засіб для дерева.

Актуальний і суворіший дідівський спосіб очищення – спиртом. Для цього необхідно зробити розчин вода-спирт у співвідношенні 9:1.

Якщо покриття дверей втратило естетичний вигляд, доведеться вдатися до м'якого ошкурування пошкоджень. А потім покрити поверхню воском та втерти його до появи рівномірного блиску.

Шпоновані двері

Двері зі шпону також не терплять жорстких абразивних засобів для чищення. М'яких засобів із розчинником у складі теж не вистачить надовго – від них з'являються подряпини. В ідеалі догляд за міжкімнатними дверима зі шпону – це регулярне протирання від бруду та пилу та періодичне чищення миючим засобом.

А для відновлення дрібних дефектів та надання дверей блиску підійде поліроль із вмістом воску. Завдяки цьому у покриття покращуються бар'єрні функції та заповнюються мікротріщини, а двері виглядають «свіжішими».

Пластикові двері

Пластикові двері — це найбільш вигідний варіант у плані догляду. Щоб очистити поверхню таких дверей, достатньо взяти ганчірку та теплу воду з додаванням миючого засобу. Але жорсткі засоби для чищення все також під забороною.

А у боротьбі з пошкодженнями знадобиться спеціальна шпаклювальна паста. Вона заповнить сколи та тріщини. А для дрібних подряпин згодиться звичайний канцелярський коректор.

пластикові двері в ванній кімнаті

Двері в ламінації

Догляд за міжкімнатними дверима з покриттям, що ламінує, теж не передбачає агресивного впливу хімікатів і абразивних засобів. Тут вдалим засобом для чищення стане водно-спиртовий розчин, про який я згадував раніше.

Візьміть на озброєння восковий олівець, щоб приховати дрібні дефекти дверей, що ламінують. При нагріванні він легко заповнює тріщини, але не повністю виліковує їх, а робить максимально непомітними.

Як бачите, догляд за міжкімнатними дверима справа не дуже складна. Тут важливо лише знати правила. Також не варто забувати про те, що двері потребують стабільного регулювання та змащування.

Підписуйтесь на наш блог, щоб вчасно отримувати важливу інформацію зі світу вікон та дверей.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
АК
Антон Коваленко@vikon.kr

157Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 4 березня

Більше від автора

  • Білі міжкімнатні двері: які ручки підібрати?

    Які ручки підійдуть до білих дверей? Необов'язково бути дизайнером, щоб зробити правильний вибір. Але також не варто старатися у бажанні екстравагантності. Все має бути в міру та зі смаком. Плюс фурнітура має бути якісна, практична, стійка до зносу та механічних пошкоджень.

    Теми цього довгочиту:

    Міжкіманатні Двері
  • Вхідні плавстикові двері для заміського будинку

    Вхідні пластикові двері для заміського будинку – це не тільки частина фасаду, що формує загальний стиль, але насамперед гарантія безпеки, без якої неможливо спокійно жити.

    Теми цього довгочиту:

    Пластикові Двері
  • Міжкімнатні двері в Екошпоні

    Добре, що зараз ми можемо спокійно вибирати двері, які задовольнятимуть наші естетичні потреби. У каталозі виробників є конструкції зі скляними вставками, вітражами, вкрапленнями інших матеріалів. Крім дизайну та кольору, можна вибрати і полотно.

    Теми цього довгочиту:

    Двері

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається